4 november 2016

Tip: Het grote Sinterklaaskookboek

Een kookboek waar je blij van wordt? Waar je mooie herinneringen mee kunt maken? En waaruit je meer zult maken dan een gemiddeld kookboek? Dat is voor mij Het grote Sinterklaaskookboek. Lees snel verder waarom.Het grote Sinterklaaskookboek

Wat was ik blij vorig jaar met Het Grote Sinterklaaskookboek. Toen ik over het boek las, heb ik het direct besteld, kreeg ik het de volgende dag binnen en werd super enthousiast bij het voor de eerste keer doorbladeren van het boek. Er staan heel veel recepten in; klassieke Sinterklaasrecepten, moderne variaties, maar ook Spaanse en hartige recepten. En vooral van die laatste twee werd ik heel vrolijk, want ik ben helemaal niet zo'n zoetekauw (alhoewel ik wel weer dol ben op speculaas, al dan niet gevuld).
Een greep uit de recepten

Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte borstplaat, taaitaaivarkentjes en marsepein? Of quinoa-kruidnootjes, zoute speculaas popcorn en Weesper speculaasmuffins? Recepten voor een aardappeltortilla met puntpaprika, de paella van Sinterklaas een Spaanse tomaten-paprikasoep? En qua hartige recepten bijvoorbeeld boerenkoolsigaren, zuurkoolpakketjes met worst en een worstletter.

Dit jaar wil ik voor het eerst speculaaspoppen gaan maken met het speculaasplankje dat ik kocht bij Dille en Kamille. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Dit heb ik vorig jaar gemaakt

Voor pakjesavond hadden we een soort tapas. Ik maakte de Sinterklaasbroodjes (super schattig), bietendip met krentjes en dille (verrassend lekker), borrelpootjes, patatas bravas met rozemarijn (die heb ik op andere momenten in het jaar vaker gemaakt), zelfgemaakte aioli (heerlijk), kruidige bisschopswijn (zorgde voor een heerlijke geur in huis), de Pietenpakjes met saucijzengehakt (en ik maakte er ook een paar in de vorm van Pietenzakjes) en een 'echte' boterletter. Op andere dagen maakte ik zelf speculaaskruiden en bakte daar speculaasbrokken mee. Voor het Sinterklaasfeest bij mijn ouders maakte ik gevulde speculaas met zelfgemaakt amandelspijs (te lekker).Op het verlanglijstje? 

Je kunt dit boek natuurlijk op je verlanglijstje zetten en hopen dat je het krijg met pakjesavond. Maar als ik jou was zou ik het gewoon nú bestellen, dan heb je er de hele Sinterklaastijdplezier van. Zie het gewoon als een investering in  mooie herinneringen maken ;-). En eigenlijk kun je dit boek het hele jaar gebruiken en niet alleen in november/december. Bestellen kan onder andere bij bol.com: Het grote Sinterklaaskookboek (affiliate*). Laat je het weten als je iets uit het boek gemaakt hebt?


Bekijk ook mijn overzichtspagina Sinterklaas.

* Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
Op zoek naar leuke Sinterklaasrecepten? in Het Grote Sinterklaas Kookboek staan ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten