4 november 2016

Tip: Het grote Sinterklaaskookboek

Een kookboek waar je blij van wordt? Waar je mooie herinneringen mee kunt maken? En waaruit je meer zult maken dan een gemiddeld kookboek? Dat is voor mij Het grote Sinterklaaskookboek. Lees snel verder waarom.
sinterklaas kookboek


*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Het grote Sinterklaaskookboek

Wat was ik blij vorig jaar met Het Grote Sinterklaaskookboek. Toen ik over het boek las, heb ik het direct besteld, kreeg ik het de volgende dag binnen en werd super enthousiast bij het voor de eerste keer doorbladeren van het boek. Er staan heel veel recepten in; klassieke Sinterklaasrecepten, moderne variaties, maar ook Spaanse en hartige recepten. En vooral van die laatste twee werd ik heel vrolijk, want ik ben helemaal niet zo'n zoetekauw (alhoewel ik wel weer dol ben op speculaas, al dan niet gevuld).

Het grote Sinterklaas kookboek

Een greep uit de recepten

Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte borstplaat, taaitaaivarkentjes en marsepein? Of quinoa-kruidnootjes, zoute speculaas popcorn en Weesper speculaasmuffins? Recepten voor een aardappeltortilla met puntpaprika, de paella van Sinterklaas een Spaanse tomaten-paprikasoep? En qua hartige recepten bijvoorbeeld boerenkoolsigaren, zuurkoolpakketjes met worst en een worstletter.

Dit jaar wil ik voor het eerst speculaaspoppen gaan maken met het speculaasplankje* dat ik gekocht heb. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

speculaasplankje kopen

Dit heb ik vorig jaar gemaakt

Voor pakjesavond hadden we een soort tapas. Ik maakte de Sinterklaasbroodjes (super schattig), bietendip met krentjes en dille (verrassend lekker), borrelpootjes, patatas bravas met rozemarijn (die heb ik op andere momenten in het jaar vaker gemaakt), zelfgemaakte aioli (heerlijk), kruidige bisschopswijn (zorgde voor een heerlijke geur in huis), de Pietenpakjes met saucijzengehakt (en ik maakte er ook een paar in de vorm van Pietenzakjes) en een 'echte' boterletter. 

Sinterklaas tapas pakjesavond

Op andere dagen maakte ik zelf speculaaskruiden en bakte daar speculaasbrokken mee. Voor het Sinterklaasfeest bij mijn ouders maakte ik gevulde speculaas met zelfgemaakt amandelspijs (te lekker).

sinterklaas lekkernijen

Op het verlanglijstje? 

Je kunt dit boek natuurlijk op je verlanglijstje zetten en hopen dat je het krijg met pakjesavond. Maar als ik jou was zou ik het gewoon nú bestellen, dan heb je er de hele Sinterklaastijdplezier van. Zie het gewoon als een investering in  mooie herinneringen maken ;-). En eigenlijk kun je dit boek het hele jaar gebruiken en niet alleen in november/december. Bestellen kan onder andere bij bol.com: Het grote Sinterklaaskookboek (affiliate*). Laat je het weten als je iets uit het boek gemaakt hebt?


Bekijk ook mijn overzichtspagina Sinterklaas.

* Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Als je dit bericht gaat bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
Het grote Sinterklaaskookboek - Sinterklaas recepten

grote sinterklaas kookboek pinterest
grote sinterklaaskookboek pinterest


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veldGeen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint