Al 8 jaar kun je een video van Sint bestellen. Wij probeerden het vorig jaar voor het eerst uit en dat was een groot succes. Ik vond dat de video voor minder stress op pakjesavond zorgde en ik leg je in dit bericht uit waarom. Ook vertel ik over andere voordelen, geef ik wat tips en mag ik een bundel (download + DVD) weggeven. Lees snel verder!


Ervaring Video van Sint

 

Wij vieren pakjesavond altijd twee keer; met mijn familie en met de schoonfamilie. Jarenlang was het traditie dat er een vaste hulpsinterklaas langskwam bij mijn ouders thuis en dat was altijd leuk en goed. Maar door wat wijzigingen in de relationele sfeer, viel deze Sinterklaas twee jaar geleden weg. We hebben toen een andere hulpsinterklaas langs laten komen, maar dat -euhm- was niet zo’n succes. Vorig jaar ging ik dus op zoek naar een alternatief en dat vond ik in de vorm van Video van Sint. En dat was wél een groot succes. De kinderen zaten met open mond te kijken en ik hoefde me niet druk te maken of ik last zou krijgen van plaatsvervangende schaamte of losgetrokken baarden. Ik had namelijk stiekem de video van tevoren al bekeken en die was helemaal goed.

Toen ik dit jaar een mailtje kreeg of ik Video van Sint wilde proberen, kon ik volmondig ja zeggen. Zo’n leuke ervaring; dat willen we wel nog een keer.

 

Voordelen Video van Sint

Wat ik de voordelen van Video van Sint vind:

– Professionele kwaliteit. In de video’s zijn namelijk de echte Sinterklaas van de Club van Sinterklaas en de Pieten te zien. Je weet zeker dat het goed is. De kinderen zullen onder de indruk zijn.
– Je kunt pakjesavond laten beginnen op het moment dat jou goed uitkomt. Andere jaren was het voor ons vaak een hoop gestress om op tijd klaar te zijn met eten, waarna we vervolgens alsnog met een grote groep ongeduldige en op-van-de-zenuwen kinderen zaten te wachten op de goedheiligman terwijl we maar steeds dezelfde Sinterklaasliedjes bleven galmen. Nu kun je drie liedjes zingen en kan er iemand verrast met de video binnenkomen :).
– Terwijl de kinderen de film kijken, kunnen een paar volwassenen ongestoord de cadeautjes op de juiste verstopplek leggen. Dit was ook altijd een heikel punt omdat er altijd wel een paar kinderen wilden kijken of Sinterklaas er al aankwam en de verstopplek vlakbij de voordeur was.

– Als je ieder jaar de Video van Sint besteld, wordt het steeds goedkoper (tot 25% korting bij 4 jaar en langer).

– Nieuw dit jaar: je kunt maar liefst 6 onderwerpen per persoon kiezen en zelfs voor een huisdier kan een persoonlijk bericht gemaakt worden.

– Alle roepnamen zijn mogelijk (dit is voor mij altijd belangrijk, omdat Ewan en Mack niet de meest voorkomende namen zijn). Indien de naam nog niet in het bestand staat, wordt deze speciaal voor jouw kind ingesproken. Houd wel rekening met een wat langere levertijd.

– Ook handig om te weten; de video wordt verstuurd in een neutrale verpakking, dus je hoeft niet bang te zijn dat de envelop de verrassing weggeeft.

– Je kunt het bedrag van de video terugverdienen als er 3 mensen via jouw persoonlijke website-link de video bestellen.

– Voor degenen die altijd te laat zijn met dit soort dingen: kies je voor de downloadversie dan kun je de video binnen 2 uur (maar vaak binnen een paar minuten) bekijken. Je kunt nog zelfs op de dag zelf bestellen dus!

Nadelen Video van Sint

– Acht personen is voor mijn familie te weinig. Mijn ouders hebben 13 kleinkinderen, dus niet iedereen kan persoonlijk toegesproken worden. Dit lossen we op door de ‘niet-gelovigen’ en de jongste spruit erbuiten te laten.

– Een Sinterklaas en Pieten die binnenkomen zijn natuurlijk een andere ervaring dan een video kijken. Maar het is ook leuk om dit af te wisselen.

Tips voor het maken van de video

– Zorg dat je alle informatie over degenen die toegesproken worden verzameld hebt. Vier je pakjesavond met andere mensen buiten je eigen gezin, dan moet je hier even achteraan gaan. Vraag de ouders om even op de site te kijken en per kind de voorkeuren door te geven en twee recente foto’s te sturen. Ga niet wat gokken, want Sinterklaas weet toch alles?
– Upload foto’s van goede kwaliteit. Het zou zonde zijn als de foto’s heel korrelig zijn terwijl de rest van de video scherp is.

 

– Test de DVD of download altijd even van tevoren met de apparatuur die je op pakjesavond ook gaat gebruiken. Het zou jammer zijn als je met alle zenuwachtige kinderen erbij een probleem met afspelen moet oplossen.

 

Winactie

Heb je helemaal zin gekregen om zo’n leuke video te bestellen? Dan heb ik goed nieuws voor je, want ik mag een bundel (= download + DVD) weggeven.

Je kunt meedoen door een reactie achter te laten onder dit bericht. Alle reacties doen mee (tenzij je duidelijk aangeeft dat je niet mee wilt doen). Voor een extra winkans: like dit bericht op mijn Facebookpagina.

De winactie loopt t/m 21 november. Op woensdag 23 november stuur ik een berichtje aan de winnaar.

Wat is jouw tip voor een stressvrije pakjesavond?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: