Hoera! Sinterklaas is weer in het land. Hier het recept voor pepernotenklei, leuk voor de kleine pietjes onder ons;)
pepernotenklei recept

Recept pepernotenklei

Recept voor de bereiding van pepernoten- (of speculaas)klei, met veilige ingrediënten.

Genoeg voor: 1 lading

Ingrediënten pepernotenklei

– 2 koppen bloem
– 1 kop zout
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 1-2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels cream of tartar/wijnsteenzuur*
– 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
– 1,5 kop kokend water

recept pepernotenklei


Gerelateerde berichten

Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan
Tip: Het grote Sinterklaaskookboek
Sinterklaas-tapas – nieuwe pakjesavondtraditie
De Pietenacademie
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


Bereiding pepernotenklei

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze. Voeg daarna de olie toe. Roer vervolgens het kokende water er door en laat het kort afkoelen. Voel voorzichtig of het mengsel niet meer  heet is. Kneed het dan met je handen tot het niet meer plakt.
Goed afgesloten kun je de klei een paar maanden bewaren.
De cream of tartar/het wijnsteenzuur is optioneel, het zorgt voor meer flexibiliteit. Je kunt in plaats hiervan ook een scheutje citroensap gebruiken.

 

Ik heb twee ladingen gemaakt voor mijn jongens om mee te nemen naar school en ik doe dit recept erbij, zodat het duidelijk is wat er in zit en zodat de meester of juffen het zelf ook nog eens kunnen maken. Aan de ingrediënten kun je zien dat de klei veilig is als het in de mond gestopt wordt, maar het is natuurlijk niet de bedoeling om ervan te eten! Gelukkig smaakt het waarschijnlijk veel te zout hiervoor. Ook superleuk met een speculaasplank*. Veel plezier!


Bewaar op Pinterest:

sinterklaas peuters pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics