Sinterklaas

Op deze pagina kun je al mijn blogberichten vinden die iets te maken hebben met het thema Sinterklaas.Inspiratie voor het Sinterklaas verlanglijstje 2017

Inspiratie nodig voor de Sinterklaasverlanglijstjes? In dit bericht vind je vast wat leuks.
Afgelopen zondag waren wij te gast in het Pakjescentrum van Sinterklaas. Hier mochten wij alvast kijken naar en spelen met de nieuwe najaarscollectie van Hasbro. Dat was een superleuke ervaring voor Mack en Kate natuurlijk. Lees snel verder voor een verslag van deze dag en onze favorieten!

3x zo vieren wij Sinterklaas - Uitslag Sinterklaasblogfeestje

Mijn drie favorieten van het Sinterklaasblogfeestje 2016.
Jullie hebben hem nog van me te goed; de uitslag van het blogfeestje Sinterklaas. Op zondagavond in plaats van zaterdagochtend, wil je weten waarom klik dan hier. Dit is ook gelijk de reden waarom ik het bericht iets korter hou dan anders. Ik heb dit keer gekozen voor drie "persoonlijke verhalen"; namelijk hoe anderen Sinterklaas vieren. Er zaten weer heel veel leuke, handige en lekkere inzendingen bij het blogfeestje en die heb ik allemaal op Pinterest gepind (zo kan ik er volgend jaar ook nog eens naar kijken). Maar omdat ik de persoonlijke verhalen niet zo thuis vind horen op Pinterest, maar wel leuk vind om te lezen, wil ik ze hier nog even in het zonnetje zetten. Daarnaast heb ik het gevoel dat de meeste mensen inmiddels al pakjesavond gevierd hebben en niet zo veel zin meer hebben in tips en DIY voor pakjes avond. Dus hier zijn mijn drie favorieten:

Sintspiratie 2016 - Blogfeestje Sinterklaas

Sintspiratie 2016; een blogfeestje met als thema Sinterklaas. Doe inspiratie op.
Hoera, vandaag komt Sinterklaas weer aan in ons land! Tijd voor wat Sintspiratie dus! Vorig jaar plaatste ik mijn eerste link up met als thema inspiratie voor in de Sinterklaastijd. Afgelopen jaar hebben de andere bloggers niet stilgezeten én zijn de blogfeestjes geboren, dus dit jaar is het tijd voor een nieuwe editie van Sintspiratie mét twee van mijn blogfeestjes-vriendinnen. Pak de speculaas en mandarijntjes er maar bij en kom gezellig inspiratie op doen voor een te gekke Sinterklaasperiode.

Video van Sint - voor een stressvrije pakjesavond

Wil je pakjesavond dit jaar met minder stress en zonder plaatsvervangende schaamte vieren? Bestel dan een Video van Sint.
Al 8 jaar kun je een video van Sint bestellen. Wij probeerden het vorig jaar voor het eerst uit en dat was een groot succes. Ik vond dat de video voor minder stress op pakjesavond zorgde en ik leg je in dit bericht uit waarom. Ook vertel ik over andere voordelen, geef ik wat tips en mag ik een bundel (download + DVD) weggeven. Lees snel verder!

Tip: Het grote Sinterklaaskookboek

Ik vind Het grote Sinterklaaskookboek geweldig! Klassieke Sinterklaasrecepten, moderne variaties, maar ook Spaanse en hartige recepten; eigenlijk kun je dit boek het hele jaar gebruiken en niet alleen in december.
Een kookboek waar je blij van wordt? Waar je mooie herinneringen mee kunt maken? En waaruit je meer zult maken dan een gemiddeld kookboek? Dat is voor mij Het grote Sinterklaaskookboek. Lees snel verder waarom.

Cadeautips voor jongens en een meisjespeuter (verlanglijstjesinspiratie)

Op zoek naar inspiratie voor de verlanglijstjes voor Kerst en Sinterklaas? Bekijk dan mijn cadeautips voor jongens en een meisjespeuter eens!
De Sinterklaasboeken zijn weer binnen en dankzij een speelgoeddieet het afgelopen jaar én de speelgoedreclames die we ineens zien omdat we de TV vaker op NPO 3 hebben staan, hebben we genoeg inspiratie voor de verlanglijstjes van de kinderen dit jaar. Dus ik presenteer jullie onze cadeautips voor jongens en een meisjespeuter.

Kijk je mee naar wat mijn kinderen graag willen hebben van Sinterklaas of de Kerstman?

Sinterklaas-tapas - nieuwe pakjesavondtraditie

Uitgebreid verslag over de (voorbereidingen van de) eerste keer pakjesavond bij ons thuis. We aten Sinterklaas-tapas. Een nieuwe traditie? Onderdeel van de de adventskalender 2015.
Vorige week schreef ik al een post over pakjesavondtradities. Ik had nog geen idee voor welke traditie we eigenlijk zouden gaan. Het plan was om pakjesavond op 4 december met en bij mijn schoonfamilie te vieren en 5 december bij mijn ouders, met mijn zussen, mannen en onze 13 kinderen. Toen vroeg mijn schoonmoeder of we het konden verzetten naar zondag, omdat ze de hele dag druk was met een afspraak en het feest dan niet kon voorbereiden. Na kort overleg met Kevin besloten we om iedereen bij ons thuis uit te nodigen en dat was gelijk iets nieuws: de eerste pakjesavond bij ons thuis.

Speelgoed uitzoeken en doneren

Tips voor een goede speelgoed-declutter en ideeën waar je het speelgoed dat weg mag kunt brengen.
Het is tijd voor de derde activiteit van de adventskalender: speelgoed uitzoeken en doneren. Snel wat dingen de deur uit, voordat Sinterklaas weer een nieuwe lading speelgoed komt brengen. Lees hier mijn tips voor een goede speelgoed-declutter en ideeën waar je het speelgoed dat weg mag kunt brengen.

Sinterklaasknutselen

Een overzicht met links naar Sinterklaasknutselideeën. Bijvoorbeeld om te knutselen met kleine(re) kinderen, ideeën voor gave surprises, knutselinspiratie voor mama en een link naar een Pinterestbord. Of ga je voor een kant-en-klaar-knutselpakket?
De laatste woensdagmiddag voor pakjesavond is ideaal om nog wat te knutselen met Sinterklaasthema, maar ook tijdens de lange middag voor pakjesavond aanstaande zaterdag (of vrijdag of zondag) kunnen de kinderen wel wat afleiding gebruiken. In deze post zet ik wat links met ideeën voor je op een rijtje. Bijvoorbeeld om te knutselen met kleine(re) kinderen, ideeën voor gave surprises, knutselinspiratie voor mama en een link naar een Pinterestbord. Of ga je voor een kant-en-klaar-knutselpakket?

Pakjesavondtradities

Een overzicht van verschillende tradities voor Sinterklaasvond. Van traditionele vieringen met een twist tot originele ideeën om het feest op 5 december te vieren.
Inmiddels komt 5 december, en daarmee ook pakjesavond, al snel dichterbij. Wij vieren Sinterklaasavond eigenlijk altijd vrij standaard. We komen bij elkaar met het 'oude gezin' (mijn ouders en zussen en alle aanhang), er zijn veel lekkernijen en na een bezoek van de goedheiligman en zijn Pieten ligt er in het kamertje bij de voordeur een berg met cadeautjes. Nadat die allemaal naar de huiskamer zijn gesleept, worden ze uitgepakt en na afloop drinken we altijd nog wat en eten we een stukje saucijzenletter. Dit doen we al meer dan tien jaar zo en het is altijd erg gezellig. Dit jaar zal voor het eerst de Sint niet op bezoek komen en hebben we een video besteld.

Sintspiratie: 7 leuke Sinterklaaslinks

In deze post link ik naar 7 leuke Sinterklaasideeën; een aftelkalender,  papertoys, Sinterklaaskrans, stijlvol versieren, raamfolie-huisjes, Pietenwerkjes en een video van de Sint. En een link-up voor nog meer Sintspiratie!
Ik hou erg van Sinterklaas. De afgelopen dagen zag ik al allerlei Sint-gerelateerde blogposts langskomen en daarom leek het me leuk om een overzicht te maken.

Leuk voor in de Sinterklaastijd; de Pietenacademie

7 leuke Sinterklaas-activiteiten; de Pietenacademie: - Pietenmutsen knutselen - Sinterklaasliedjes raden - Cadeautjes inpakken - Op het dak lopen oefenen - Precisie strooien - Pepernoten bakken - Pietenquiz
De adventsactiviteit voor vandaag is de Pietenacademie. Dat is eigenlijk gewoon een klein feestje, waarbij de kinderen allerlei Pietentaken moeten uitvoeren. Ook erg leuk als Sinterklaaspreparty voor pakjesavond :D Als alle taken goed zijn uitgevoerd, kun je de kinderen een Pietendiploma geven.

Recepten voor pakjesavond

Zes handige links naar recepten van lekkernijen voor pakjesavond, bijvoorbeeld pepernoten, Sinterklaastaart of speculaascupcakes.
Eindelijk 5 december! Om het wachten op pakjesavond wat minder lang te maken, kun je lekker de keuken induiken om wat lekkers voor diezelfde pakjesavond te maken;) Ook als jullie het al gevierd hebben of juist nog moeten vieren, is het een leuke manier om de verjaardag van Sinterklaas te vieren.

Sinterklaasfilm kijken

Overzicht en ideeën voor Sinterklaasfilms en -series.
Dit was een oud en kort bericht met wat (kapotte) links naar Sinterklaasfilms. Maar toen ik wat nieuwe links ging zoeken ter vervanging kwam ik zoveel leuks tegen dat ik dit hele bericht aangepast heb. Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaasfilm, series of korte filmpjes over Sinterklaas? In deze lijst vind je vast wat geschikts!

Cadeautips voor baby's, peuters en kleuters

Cadeautips voor baby's, peuters en kleuters, bijvoorbeeld voor Sinterklaas, Kerst of verjaardag.
Cadeautips voor baby's, peuters en kleuters, bijvoorbeeld voor Sinterklaas, Kerst of verjaardag.

Recept pepernotenklei

Recept voor de bereiding van pepernoten- (of speculaas)klei, met veilige ingrediënten. Leuk voor peuters, kleuters en kinderen als Sinterklaas in het land is.
Hoera! Sinterklaas is weer in het land. Hier het recept voor pepernotenklei, leuk voor de kleine pietjes onder ons;)

Sinterklaasweekend (2011)

Verslag van ons Sinterklaasweekend in 2011.
Hoewel het morgen pas 5 december is, hebben we Sinterklaas alweer achter de rug. Gisteren hebben we Sinterklaas gevierd bij mijn ouders en vandaag mijn schoonouders thuis. We zijn weer flink verwend!

Sinterklaas @ HU FCJ

Verslag van het Sinterklaasfeest bij de HU FCJ in 2011.
Gisteren mochten we ook bij het Sinterklaasfeest van de HU FCJ zijn. Dit is mijn oude werk en het huidige werk van mijn schoonmoeder, die haar kleinkinderen mocht uitnodigen. Afgelopen twee jaar zijn we dus ook bij dit feest geweest en voor mij was het leuk om mijn oude collega's weer eens te zien.

Met Sinterklaas op de boot door de grachten in Utrecht

Verslagje van een uitstapje in Utrecht waarbij we een rondje in een rondvaartboot deden met Sinterklaas en wat Pieten.
Vanochtend zijn Ewan en ik naar Sint op de boot geweest. Het uitstapje was georganiseerd door de peuterspeelzaal en het was erg leuk. Helaas viel Ewan net voordat we de boot op moesten, dus dat drukte de pret enigszins. Maar hij heeft Sinterklaas wel een hand gegeven en hij vond het erg interessant om op -volgens hem de stoom- boot te zitten. Er werden Sinterklaasliedjes gezongen en er waren natuurlijk ook drie zwarte Pieten bij. Het viel Ewan op dat de Pieten geen veer op hun muts hadden, heel scherp van hem. En toen we van de boot gingen kregen we een zakje pepernoten en strooigoed. We gingen terug met de bus en dat vond hij ook heel leuk. Het was erg gezellig:)

* verplicht veld
Soort nieuwsbrief