Afgelopen zaterdag zagen Kate en ik een plaatje van een versierde chocoladeletter. Dat leek haar wel een leuke Sinterklaas-activiteit om te doen. De spullen om te versieren hadden we al in huis, alleen de chocoladeletters nog niet. Gelukkig was mijn man zo lief om op de terugweg van de sportschool even langs de supermarkt te gaan en wat letters in te slaan. Zaterdag is het niet meer gelukt, maar gisteren wel. Kijk je mee hoe wij het chocoladeletter versieren aanpakten?
versierde chocoladeletter maken fb

Kijk je liever een video? Hier is een snelle samenvatting van deze blogpost:

Benodigdheden chocoladeletter versieren

Dit hebben wij gebruikt om versierde chocoladeletters te maken:

  • Chocoladeletters om te versieren
  • Chocola om te smelten als lijm
  • Dingen om mee te versieren, bijvoorbeeld de strooisels die je gebruikt bij bakken (wij gebruikten onder andere deze), Schuddebuikjes en hagelslag
  • Een keukenkwastje of een schoon kwastje
  • Een kom die goed tegen warmte kan (glas of metaal, géén plastic) en een steelpannetje of een smeltpan
  • Een theewarmhouder om de chocola warm en vloeibaar te houden (eventueel)

chocoladeletter versieren benodigdheden

Zo maak je een versierde chocoladeletter

Begin met het maken van de ‘lijm’. Hiervoor heb ik een halve chocoladeletter in stukken gehakt en au bain-marie gesmolten. Dat betekent dat je de chocola niet direct in het steelpannetje smelt, want dan is de kans op verbranden vrij groot. Je doet een laagje water in het pannetje en brengt dat aan de kook. Vervolgens zet je in het pannetje de vuurvaste schaal en daar doe je de stukken chocola in. Het is de bedoeling dat de schaal het water niet raakt. De stoom van het water zal de schaal verwarmen, waardoor de chocola heel gelijkmatig zal smelten. Wel af en toe roeren.
au bain-marie
Ondertussen kun je alles klaarzetten. Ik heb alle chocoladeletters op een bordje gelegd, want er gaat natuurlijk wel wat geknoeid worden. (Het is sowieso wel een beetje een rommelige activiteit.) Toen alle chocola gesmolten was en op het theelichtje stond, heb ik de kinderen erbij geroepen en konden ze lekker aan de slag:
chocoladeletter versieren
Om de chocoladeletter te versieren smeer je dus eerst met het kwastje de chocoladelijm op de letter. Vervolgens kun je hem versieren. Het is wel handig om vrij snel te werken, want als de lijm afkoelt blijft er niets meer plakken. Eventueel kun je ook steeds een stukje doen. En mocht een chocoladeletter gebroken uit de verpakking komen, dan kun je hem met de lijm weer aan elkaar maken. Na het versieren zie je daar toch niets meer van.
versierde chocoladeletter maken
Dit was het resultaat:

versierde chocoladeletter eversierde chocoladeletter mversierde chocoladeletter kversierde chocoladeletter sversierde chocoladeletters

Veel plezier als jullie ook aan de slag gaan met het maken van een versierde chocoladeletter!

Bewaar voor later op Pinterest:

versierde chocoladeletter pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics