12 september 2017

Zo maak je een simpel welkomstbord voor een verjaardag

In dit bericht laat ik zien hoe je zelf een welkomstbord voor een verjaardag kunt maken. De letters kun je zelf schrijven met behulp van nepkalligrafie en voor de rest is het een kwestie van knippen, plakken en nog een keer knippen. Dit kun jij ook! Snel aan de slag ;-P
Volgende week wordt Kate alweer 3 jaar! Deze week ben ik dus druk bezig met de voorbereidingen voor haar verjaardag. Zelf zat ik te denken aan een eenhoornfeestje, maar mevrouw wil weer Minnie Mouse. Het is haar feestje natuurlijk. Dus we zijn tot een compromis gekomen. Het wordt Minnie Mouse Regenboog thema. Kan ik toch lekker los gaan met mooie pastelkleuren. Gisteren heb ik dit welkomstbord gemaakt. Dit is echt een leuk en makkelijk project en weer eens wat anders dan een slinger (al komen die er natuurlijk ook). Omdat je het zelf maakt, kun je het helemaal aanpassen aan het thema dat je gekozen hebt.


Gerelateerde berichten

Zelf gekleurde popcorn maken
Grote strikkenslinger - makkelijk naaiproject voor beginners
DIY makkelijk en snel een strik maken (zonder te naaien)Benodigdheden welkomstbord verjaardag

- Wit papier
- Gekleurd karton (ik kocht deze vrolijke pastelkleuren van de week bij de Action)
- Potlood
- Gum
- Liniaal
- Fineliner (ik heb deze set Staedtler Pigment Liners* en voor dit project heb ik maat 0,3 gebruikt.)
- Schaar
- Plakstift
- Plakband

Zo maak je een welkomstbord

Je kunt de verschillende bordjes natuurlijk in allerlei vormen maken. In deze uitleg maak ik een bordje in de vorm van een banier. Het gekleurde karton dat ik gebruikte is een ander formaat dan A4. Het is dan handig om het karton even om te trekken op het witte A4-tje. Zo weet je zeker dat je tekst niet te groot wordt. 

Nepkalligrafie

Ik heb al veel geoefend met met brush pens, maar mijn kalligrafie-vaardigheden zijn nog steeds niet zo goed als ik zou willen. Gelukkig is er een andere techniek die ik beter beheers; het zogenaamde nepkalligrafie. Hier teken je de dikke lijnen er gewoon zelf bij. 

Begin met het tekenen van hulplijnen Gebruik hiervoor een liniaal en een potlood. Door gebruik te maken van deze lijnen worden al je letters even groot en schrijf je recht. Zorg voor lichte lijnen die je makkelijk uit kunt gummen. 


Schrijf het woord wat je op het bordje wilt hebben met potlood tussen de hulplijnen. Nu kun je zien of je goed uitkomt (omdat ik de banier later heb getekend en het een kort woord is, is het in dit geval niet zo belangrijk, maar deze stap kan een hoop frustratie schelen).


Trek nu het woord over met de fineliner.


Gum alle potloodlijnen om het woord heen weg.


Teken een lijntje naast alle lijnen die naar beneden gaan als je schrijft, zoals op de foto.


Kleur de dubbele lijnen nu in met de fineliner.


Krijg je de letters toch niet mooi strak, dan kun je natuurlijk ook een mooi lettertype zoeken en de teksten printen.

Banier maken

Nu kun je de banier om het woord heen tekenen. Begin met een rechthoek en dan aan beide zijden de vlaggetjes zoals op de foto. Doe dit weer eerst met potlood om te zien hoe je uitkomt.


Trek de potloodlijn weer over met de fineliner.


Gum de potloodlijnen weg en teken de schaduwstreepjes.


Knippen en plakken

Nu kun je de banier (of andere vorm) uitknippen. Probeer zo dicht mogelijk langs het buitenste randje te knippen, zodat je nog net wat zwart ziet (maar liever geen wit).


Smeer de achterkant in met lijm uit een plakstift. Probeer dit met zo min mogelijk 'klontjes' te doen, want die zie je anders later zitten.


Plak de banier op het karton en wrijf glad.


Knip het karton uit met overal ongeveer dezelfde rand.


Het welkomstbord

Plak alle bordjes op een lange stok of stang. Ik heb bijvoorbeeld de stang van een staande lamp gebruikt. Je kunt ook de stok van een parasol gebruiken of misschien heb je nog wel een latje hout liggen (die kun je in een bloempot of emmer steken). Het vastplakken heb ik met plakband gedaan (omgevouwen tot een rondje, zodat het dubbelzijdig plakt):Meer leuke verjaardagsfeestjes

Vintage Tea Party deel 3 - recepten en cocktails


Vintage Tea Party deel 3 - recepten en cocktails

Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren


Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren

Minnie Mouse verjaardag


Minnie Mouse verjaardagBekijk ook mijn andere feestideeën.

* Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je een product koopt via een van deze links, dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramTwitterPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'
Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten