Dit is een heel leuk idee voor op een kinderfeestje met het thema superhelden. Ik laat je zien hoe je een cape kunt maken van een groot t-shirt en de kinderen kunnen deze dan versieren met bijvoorbeeld textielstiften. Heb je gelijk wat leuks om mee naar huis te geven!


Capes maken op een superheldenfeestje

Toen Mack 6 jaar werd, gaf hij een Lego Batman kinderfeestje (zie ook DIY Lego bonenzakjes en DIY Lego krijtjes maken). Tijdens dit feestje hebben we onder andere deze capes gemaakt. De jongens vonden dit erg leuk om te doen. De voorbereidingen vielen best mee. Ik kocht een aantal XL-t-shirts bij de Zeeman en samen met mijn moeder hebben we die in een uurtje omgetoverd in capes met klittenband sluiting. (Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om de capes zonder klittenband te maken en het boord heel te laten. Dan hoef je alleen te knippen, ben je sneller klaar en heb je geen naaimachine nodig. Maar de capes zitten wel wat mooier als je het klittenband gebruikt.)

 

 

Zo maak je een cape van een t-shirt

Dit heb je nodig:
– Groot t-shirt
– Naaimachine (dit is een fijne naaimachine voor beginners)
Zo doe je het:
1. Knip de zijnaden en mouwen weg.
2. Vouw het t-shirt open en knip het voorpand weg.
3. Knip het boord in het midden door.
4. Knip een stukje klittenband van ongeveer 5 cm. af. Plak één stukje klittenband aan de bovenkant van het boord en het andere stukje aan de onderkant.
5. Zet het klittenband vast met de naaimachine.
Om het een en ander te verduidelijken heb ik een printable gemaakt:Download A4-versie van Zo maak je een cape van een t-shirt.


Wat heb jij de kinderen wel eens laten maken op een kinderfeestje?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: