21 augustus 2017

Zo maak je een cape van een t-shirt

Dit is een heel leuk idee voor op een kinderfeestje met het thema superhelden. Ik laat je zien hoe je een cape kunt maken van een groot t-shirt en de kinderen kunnen deze dan versieren met bijvoorbeeld textielstiften. Heb je gelijk wat leuks om mee naar huis te geven!
Capes maken op een superheldenfeestje

Toen Mack 6 jaar werd, gaf hij een Lego Batman kinderfeestje (zie ook DIY Lego bonenzakjes en DIY Lego krijtjes maken). Tijdens dit feestje hebben we onder andere deze capes gemaakt. De jongens vonden dit erg leuk om te doen. De voorbereidingen vielen best mee. Ik kocht een aantal XL-t-shirts bij de Zeeman en samen met mijn moeder hebben we die in een uurtje omgetoverd in capes met klittenband sluiting. (Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om de capes zonder klittenband te maken en het boord heel te laten. Dan hoef je alleen te knippen, ben je sneller klaar en heb je geen naaimachine nodig. Maar de capes zitten wel wat mooier als je het klittenband gebruikt.)


Zo maak je een cape van een t-shirt

Dit heb je nodig:
- Groot t-shirt
- Naaimachine (dit is een fijne naaimachine voor beginners)

Zo doe je het:
1. Knip de zijnaden en mouwen weg.
2. Vouw het t-shirt open en knip het voorpand weg.
3. Knip het boord in het midden door.
4. Knip een stukje klittenband van ongeveer 5 cm. af. Plak één stukje klittenband aan de bovenkant van het boord en het andere stukje aan de onderkant.
5. Zet het klittenband vast met de naaimachine.

Om het een en ander te verduidelijken heb ik een printable gemaakt:Download A4-versie van Zo maak je een cape van een t-shirt.


Wat heb jij de kinderen wel eens laten maken op een kinderfeestje?Bekijk ook mijn andere feestideeën.

* Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je een product koopt via een van deze links, dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagram of Pinterest.Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief
Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:
* verplicht veld

1 opmerking:

SintSint