Gisteren bezochten wij op uitnodiging het Veiligheidsmuseum PIT en deden daar de Paw Patrol speurtocht. De speurtocht was wat anders dan ik verwacht had, maar wat een leuk museum is dat! Lees snel verder om meer te weten te komen over onze ervaring (op mijn verjaardag ;P).


Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor de lancering van de nieuwe Paw Patrol speurtocht in het Veiligheidsmuseum PIT. Hartstikke leuk natuurlijk, want Mack en inmiddels ook Kate zijn grote Paw Patrol-fans. Maar het was op 5 februari, mijn verjaardag.. Gelukkig had ik nog niemand echt uitgenodigd en heb ik mijn verjaardag verplaatst naar zaterdagavond (wat trouwens een hele goede keuze bleek, want het is een hele gezellige avond geworden, maar dat terzijde). Dus zondag gingen we op weg naar Almere, met Mack en Kate. Ewan had er niet zo veel zin in en de speurtocht is voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, stond op de site. Hij is 8 jaar en ging gezellig bij opa en oma op bezoek.

 

Verwachtingen en de Paw Patrol speurtocht

Ik kende het museum nog niet en ik las dat het doel van de speurtocht is kinderen op “een leuke manier informeren over veiligheid”. Daarbij had zich het idee in mijn hoofd gevormd dat de kinderen heel praktische dingen zouden leren, bijvoorbeeld hoe je veilig een mes gebruikt. Dit klopte niet helemaal. De speurtocht helpt je op een leuke manier met kleine kinderen door het museum te gaan. In het museum zijn veel voertuigen van de politie en brandweer te zien. Dat is natuurlijk ook veiligheid, alleen net wat anders dan ik in mijn hoofd had.

Veiligheidsmuseum PIT

Desondanks is het Veiligheidsmuseum PIT wel een heel leuk en kindvriendelijk museum. Het is een wat kleiner en overzichtelijk museum. We vonden het jammer dat we Ewan niet bij ons hadden, want voor hem was het ook zeker interessant geweest. Bij binnenkomst mag je je verkleden (zie onderstaande foto). Kate heb ik vooral in de draagzak gehad, omdat ze net wakker was (in de auto in slaap gevallen) en ik zo makkelijker foto’s kon maken zonder dat ze wegliep. Ook was er een kleine skelterbaan waar Mack natuurlijk graag een paar rondjes op heeft gereden. Buiten was er zelfs nog een ijsbaan. Bij binnenkomst kregen we twee pasjes, waarmee we op verschillende plekken in het museum interactieve activiteiten konden doen.

Ook heeft Mack nog een brand geblust als een echte brandweerman! šŸ˜‰

 

Paw Patrol meet en greet

Aan het eind van de speurtocht was de meet en greet met Marshall en Chase van Paw Patrol. Mack wilde graag met ze op de foto en ging er ook mooi voor staan. Kate vond het nog een beetje te spannend. We hadden geluk, want toen ze op de foto waren geweest met Marshall, werd deze precies afgelost door Chase en zodoende staat Mack met alletwee de superpups op de foto. Kijk zo trots hij is:

We hebben een hele leuke middag gehad.

Heb jij Paw Patrol-fans in huis?


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Veiligheidsmuseum PIT.


Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via Ć©Ć©n van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij opĀ Facebook,Ā Instagram,Ā Pinterest en/ofĀ TikTokĀ voor meer creatieve inspiratie.Ā 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand Ć©Ć©n!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: