Beauty-en. Het is volgens mij een niet bestaand woord en ik heb dus ook geen idee hoe je het schrijft. Maar ik noem het altijd zo. Lekker je gezicht en lijf verzorgen met scrub, stoombadje, maskers, etc. Sinds kort kom ik er weer aan toe en het is gewoon heel fijn om even wat meer tijd aan jezelf te besteden:D Dus hier mijn beauty-routine en tips, speciaal voor mama’s die vergeten waren hoe fijn het was en alle vrouwen die deze week hun man en tv moeten missen door GTA V;)

Zorg ervoor dat je de juist materialen bij de hand hebt:
– Watjes
– Gezichtsreiniger en eventueel oogmake-upremover
– Gezichtsscrub
– Katoenen spuugdoekje (of washand)
– Afwasteiltje voor een stoombad met eventueel een stoomtablet (bijvoorbeeld van Lush) en handdoek
– Gezichtsmasker
– Tonic
– Dag- of nachtcrème
– Favoriete muziek

Aan de slag, zet het geluid van je telefoon uit en laat je even niet afleiden door social media;) Ik vind het altijd fijn om eerst mijn tanden te poetsen, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur. Daarna maak ik, als ik make-up op heb, mijn ogen schoon met een watje met oogmake-upremover. Vervolgens breng ik gezichtsreiniger aan en dit haal ik eraf met een heet doekje. Ik hou een spuugdoekje (klinkt wel vies eigenlijk; ik heb mijn eigen spuugdoekjes hiervoor;) onder de hete kraan en wring dat uit en doe het dan op mijn gezicht, drie keer.

Dan scrubben. Heb je geen gezichtsscrub in huis dan kun je zelf scrub maken door een theelepel honing, yoghurt en fijngestampte havermoutvlokken (of andere ontbijtgranen, bijvoorbeeld cheerios) te mengen. Alleen honing en havermout kan eventueel ook. Of honing en suiker.

Daarna neem ik een stoombad. Kook wat water en vul een afwasteiltje met ongeveer drie koppen water. Lekker een stoomtablet erin, maar je kunt er natuurlijk ook zo boven hangen. Handdoek over je hoofd en 3-4 liedjes van je lievelingsmuziek luisteren.

Nu is het tijd voor het gezichtsmasker. Ik heb die dingen altijd op mijn verlanglijstje staan en krijg ze ook, dus ik heb een lekkere voorraad om uit te kiezen. Breng het aan volgens de instructies op de verpakking en ga lekker lekker liggen en luister weer wat naar muziek (niet in slaap vallen!;).

Daarna kun je twee dingen doen, afhankelijk van de tijd die je hebt. Heb je niet zoveel tijd, dan verwijder je het masker (weer met het doekje, niet heet), behandel je gezicht met tonic, doe crème op en je bent klaar.


preview zelfzorgkaartjes moedersNeem de tijd voor jezelf als moeder en creëer een evenwichtige zelfzorgroutine met deze Zelfzorgkaartjes voor Moeders. Ontdek 80 activiteiten die je ondersteunen bij het vinden van meer balans en geluk. Start je zelfzorgreis vandaag nog.


Anders kun je nog onder de douche of in bad stappen en daar het masker verwijderen. Wij hebben geen bad, dus ik spring altijd onder de douche. Eerst kam ik mijn haar goed uit en onder de douche spoel ik het masker af. Dan haren wassen, lijf scrubben, haarmasker er in, ontharen, haar uitspoelen, afdrogen en insmeren met body lotion. En natuurlijk de tonic en crème voor je gezicht.

Dan ben je wel zeker een uur verder en weer helemaal bijgetankt als het goed is:) Daarna kun je nog kiezen voor een manicure en pedicure en/of lekker vroeg naar bed gaan (als je dit ‘s avonds doet natuurlijk).

Houden jullie van beauty-en?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: