Het einde van het schooljaar staat weer voor de deur. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik altijd op zoek ga naar een leuk en origineel cadeau voor de juffen en meesters van mijn kinderen. Op de school waar mijn twee jongsten nu zitten, hebben ze maar liefst 7 juffen en meester, per kind(!). Ik wilde ze allemaal wat leuks geven om mijn waardering te uiten en ze te bedanken voor het afgelopen schooljaar, maar ook nog wat geld overhouden voor een leuke vakantie ;). Dus ben ik op zoek gegaan naar cadeautjes uit de supermarkt, die ik met een leuke printable wat persoonlijker heb gemaakt.

einde schooljaar cadeau fb

Na veel schappen in de supermarkt te hebben bekeken, een brainstorm met en het creatieve brein van mijn man te hebben aangeboord, ben ik erin geslaagd om voor iedereen een leuk cadeautje te vinden! Ze zijn allemaal anders, uniek en hebben een persoonlijk tintje, net als de juffen en meesters zelf.

Ik weet dat veel van jullie ook zoeken naar het perfecte einde schooljaar cadeau. Dus wil ik mijn vondsten en ideeën hier met jullie te delen. Wie weet bespaar ik je wat tijd (en geld!) en vind je hier de inspiratie die je zoekt.

Hier zijn 7 originele cadeau-ideeën uit de supermarkt, compleet met de leuke printables die ik heb gemaakt. Je kunt zelf een label namaken met deze inspiratie of, om het jezelf gemakkelijk te maken, ze kopen en direct downloaden uit mijn webshop. Laten we snel doorgaan naar de cadeau-ideeën, zodat jullie ook klaar zijn voor het einde van het schooljaar.


bloemenzaadjeslabel previewOok een leuk en persoonlijk cadeau voor de juf of meester:  een aanpasbare label voor Vergeet-me-nietjes bloemenzaadjes. Een creatieve en hartverwarmende manier jullie dankbaarheid te laten zien. Ontdek het hier!


Origineel cadeau einde schooljaar

Het vinden van een origineel cadeau aan het einde van het schooljaar kan een uitdaging zijn. Je wilt iets geven dat zowel nuttig als persoonlijk is, dat de juf of meester kan waarderen en dat tegelijkertijd de unieke band tussen jouw kind en zijn of haar leraar weerspiegelt. Hier komt onze supermarkttocht van pas.

De eerste drie cadeaus die ik heb bedacht, zijn zowel praktisch als leuk, en het beste is dat je ze gewoon bij de supermarkt kunt vinden. Handig als je op het laatste moment nog een cadeau nodig hebt!

1. Blikje tonijn

Dit lijkt misschien een ongewoon cadeau (dat is het ook 😉), maar met de juiste boodschap kan het een lach op het gezicht van elke leerkracht toveren. Mijn printable zegt: “Het was fintastisch met jou dit jaar!” Dit is niet alleen een woordspeling, maar het geeft ook een leuke draai aan een alledaags product. Plus, het is ook een gezond product. De leerkracht krijgt waarschijnlijk al zoetigheid genoeg.

Product waar het label precies op past: Fish Tales Witte tonijn in water

einde schooljaar cadeau tonijn

2. Browniemix

Wie houdt er niet van een warme, smeuïge brownie? Dit cadeau is zoet en gemakkelijk te maken – een perfecte beloning na een lang schooljaar. Mijn label luidt: “Bedankt voor de goede mix van leren en plezier.” Een perfecte manier om de juf te bedanken voor een jaar vol leerzame en leuke ervaringen.

Product waar het label precies op past: Dr. Oetker Mix voor brownies choco 

einde schooljaar cadeau brownie mix

3. Nutella

Een pot Nutella is gewoon lekker. De bijbehorende tekst maakt het nog persoonlijker: “Bedankt voor het ‘smeren’ van liefde en kennis in elke les.” Het is een zoete manier om je waardering te tonen voor de inspanningen van de leerkracht.

Product waar het label precies op past: Nutella Hazelnootpasta 200 gram (glazen potje)

einde schooljaar cadeau pot nutella

Waarom kiezen voor een origineel cadeau voor de leerkracht?

Er zijn talloze manieren om “dankjewel” te zeggen, maar ik geloof dat het kiezen van een origineel cadeau voor de leerkracht iets speciaals kan betekenen. Leerkrachten steken zoveel energie, tijd en passie in het onderwijzen en begeleiden van onze kinderen. Een weloverwogen, persoonlijk cadeau is een mooie manier om onze waardering voor hun harde werk te tonen.

Deze cadeaus zijn niet zomaar willekeurige objecten uit de supermarkt. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en gepersonaliseerd met leuke, op maat gemaakte printables.

Door de soms grappige boodschappen op de cadeautjes kunnen simpele supermarkt producten voor een glimlach zorgen. Andere van de boodschappen zijn wat serieuzer, maar zorgen nog steeds voor een bijzonder moment van verbinding.

Dus als je nadenkt over wat je dit jaar als einde schooljaar cadeau gaat geven, overweeg dan eens een origineel cadeau uit de supermarkt. Elk van deze cadeaus is eenvoudig maar effectief en met de toevoeging van een label worden ze net wat leuker. Het is cliché, maar het gaat vaak niet om het cadeau, maar om het gebaar.

originele einde schooljaar cadeaus

 

Origineel cadeau leerkracht

De kracht van originaliteit moet niet onderschat worden, vooral niet als het gaat om het geven van cadeaus aan leerkrachten. Hoeveel mokken, douchegels, doosjes Merci of pennen kan een leraar ontvangen voordat ze hun charme verliezen? Doe het anders dit jaar. Geef een een cadeau dat opvalt, voor een glimlach zorgt en liefde toont.

4. Fles olijfolie

Ik weet het, een fles olijfolie als cadeau klinkt een beetje gek, maar met de juiste boodschap kan het een verrassend cadeau zijn! Met het label: “Dankzij jou is het jaar gladjes verlopen”, wordt een gewoon keukenartikel een symbool van waardering voor een leerkracht die het leerproces soepel en plezierig heeft gemaakt. En een fles olijfolie komt altijd van pas!

Product waar het label precies op past: AH Excellent Olijfolie knoflook

einde schooljaar cadeau fles olijfolie

5. Doosje thee

Soms is een rustmomentje met een kopje thee precies wat de juf nodig heeft na een drukke schooldag. Met de boodschap: “Jouw wijsheid is als thee, altijd verwarmend. Bedankt!” maak je dit doosje thee extra speciaal.

Product waar het label precies op past: Doosje thee van Pickwick (bijvoorbeeld Earl grey)

einde schooljaar cadeau thee

6. Chocoladereep

Er is weinig dat een zoete beloning na een jaar hard werken beter symboliseert dan chocolade. Voeg daar de tekst “Bedankt voor een zoet jaar!” aan toe en je hebt een cadeau dat zowel lekker als oprecht is.

Product waar het label precies op past: Côte d’Or Bonbonbloc (bijvoorbeeld melk chocolade karamel)

einde schooljaar cadeau reep chocola

7. Koffie

De meeste leerkrachten vertrouwen op koffie om de dag door te komen. Met het label: “Bedankt dat je me oppepte, zelfs op de moeilijkste dagen!” erken je de energie en de toewijding die ze elke dag aan hun werk geven. Dit cadeau is extra toepasselijk als je kind een wat lastiger jaar achter de rug heeft.

Product waar het label precies op past: Douwe Egberts De verwenkoffie (bijvoorbeeld caramel)

einde schooljaar cadeau koffie

Met deze cadeaus, allemaal makkelijk te vinden in de supermarkt, laat je zien dat je hebt nagedacht over een origineel cadeau voor de leerkracht.

Handige printables set

Ik weet dat het maken van deze labels misschien wat tijd kan kosten en misschien heb je niet de mogelijkheid (of zin) om ze zelf te maken. Daarom bied ik in mijn webshop een eenvoudige oplossing aan: een set van de 7 verschillende printables, compleet met prachtige, toepasselijke illustraties, ontworpen om perfect te passen op de hierboven genoemde producten. Deze set maakt het hele proces van het voorbereiden van je einde schooljaar cadeaus een stuk eenvoudiger!

Het fijne van deze printables is dat ze niet specifiek aan één cadeau zijn gekoppeld. Je kunt nu het cadeau kiezen dat het beste bij de leerkracht van je kind past. En volgend jaar kies je weer uit een van opties. Heb je meerdere kinderen en/of leerkrachten waarvoor je een cadeau nodig hebt, dan kun je uit meerdere printables kiezen. Iedere printable kun je zo vaak printen als nodig is.

Voor mijn eigen kinderen heb ik dit jaar alle zeven de producten twee keer gekocht en voorzien van een label. Daarna liet ik ze kiezen welk cadeau het beste paste bij elke juf of meester. Een leuke manier om ze actief te betrekken bij het kiezen en het voorbereiden van de cadeaus!

einde schooljaar cadeaulabels supermarktproducten

Ik hoop dat deze blogpost je helpt om het perfecte einde schooljaar cadeau te vinden. Het maakt niet zoveel uit welk product je kiest, het gaat om de gedachte en de waardering die je toont. Laten we samen de leerkrachten bedanken voor hun inzet en toewijding. Ze verdienen het!

Veel plezier met het kiezen en voorbereiden van je cadeaus voor de juf of meester aan het einde van het schooljaar.

Nog meer bedankjes einde schooljaar

Pinterest afbeelding bedankjes einde schooljaar

  1. Wijnfles etiket | Hou je wel van een geintje en de juf of meester van je kind ook? Geef dan een fles wijn met dit aangepaste label!
  2. Merci printable | Op zoek naar een einde schooljaar cadeau idee voor de juf of meester? Een doos Merci met deze ingevulde printable is een leuk cadeau voor de leerkracht. Makkelijk, maar toch persoonlijk. Ook leuk als cadeau meester en juffendag, bij een afscheid kind naar andere school en afscheid kinderdagverblijf leidsters.
  3. Verwensorbet | Op zoek naar een snel en leuk budget cadeautje voor de juf aan het einde van het schooljaar? Breng even een bezoekje aan de Action en voor nog geen twee euro maak je deze verwensorbet.
  4. 7 Cadeau-ideeën uit de supermarkt | Ontdek 7 originele en betaalbare einde schooljaar cadeau-ideeën voor leerkrachten, rechtstreeks uit de supermarkt. Met leuke labels!
  5. Cool bedankje voor de meester | Op zoek naar een cadeau voor de meester aan het einde van het schooljaar? Geef een koeltasje met 6 blikjes en de tekst: voor de coolste meester.
  6. Vakantie in een tas | Een leuk cadeau voor meesters- en juffendag is een zelf samengesteld vakantiepakket. Laat je inspireren door dit voorbeeld: vakantie in een tas!
  7. Persoonlijke bloempot knutselen | Dit leuke (afscheids)cadeau voor de juf kun je zelf maken. Leuk voor kinderen om te geven aan het einde van het schooljaar als bedankje.
  8. Krijtjesbakje | Origineel cadeau-idee voor de juf of meester; een bakje van krijtjes. Vullen met iets leuks of lekkers. Alles wat je hier voor nodig hebt kun je bij de Action kopen.
  9. Persoonlijk label Vergeet-me-nietjes | Creëer een persoonlijk en uniek geschenk met dit aanpasbare label voor Vergeet-Me-Nietjes zaadzakjes. Ideaal voor ouders die de leerkracht van hun kind op een originele manier willen bedanken aan het einde van het schooljaar of op meesters-en juffendag. Directe download en aanpasbaar in Canva.
  10. Traktatie afscheid kinderopvang | Download gratis twee printables voor het afscheid bij het kinderdagverblijf, creche of de peuterspeelzaal. Voor een gezonde en makkelijke traktatie voor de peuters en juf of leidsters.
Bewaar op Pinterest:

einde schooljaar cadeaus pinterest afbeelding

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: