Een cadeautje voor de juf zelf maken aan het einde van het schooljaar om haar te bedanken is erg leuk om te doen. Deze bloempot met krijtverf (door kinderen te versieren dus) en liniaal is een leuk afscheidscadeau voor de juf. Met de gratis printable waarop staat “Je hebt me geholpen te groeien dit jaar. Dankjewel!” en ruimte voor een pasfoto van je kind maak je het helemaal af. Lees snel verder om te zien hoe je dit cadeau voor de juf kunt knutselen.

bedankje knutselen juf einde schooljaar

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Benodigdheden cadeau voor de juf in een bloempot

Voor dit doe het zelf projectje heb je de volgende dingen nodig:
– Een bloempot (Ik kocht een terracotta bloempot bij het tuincentrum, met schoteltje. Dit materiaal is goed te beschilderen, maar dit kostte wel de meeste tijd van het hele project, ook al droogde het snel.)
 
– Een liniaal 
– Een miniplantje (ook te koop bij het tuincentrum) en potgrond of aarde
Krijtverf* en kwast

Verder is het ook handig om iets te hebben om op te schilderen, zoals een stuk karton.

NB Je kunt natuurlijk ook voor kleinere potjes gaan, waar de miniplantje zo inpassen. Ga dan wel op zoek naar kleinere linialen.

cadeau juf bloempot benodigdheden


Gerelateerde berichten

Last minute loedermoeder-cadeau voor de juf of meester
Einde schooljaar cadeau idee voor de juf of meester – gratis Merci printable
Traktatie afscheid kinderdagverblijf of peuterspeelzaal
Snel budget cadeau voor de juf


 

Bloempotten beschilderen met krijtverf

Door de bloempotten te beschilderen met krijtverf kunnen kinderen, als de verf goed droog is, het potje zelf versieren met krijt. Dit maakt het cadeau wat persoonlijker en dat vind ik altijd wel leuk bij een cadeau voor de juf of meester.
Het verven van de potjes zorgde er echter wel voor dat dit doe het zelf project ongeveer drie keer zo lang duurde. Ben je op zoek naar een snel project? Dan kun je beter een wat mooier potje kopen en/of het schilderen overslaan. Het resultaat blijft dan nog steeds leuk.
Een kaal terracotta-potje is ook goed te versieren namelijk. Maar ik vond het krijtbord-idee een leuke knipoog naar een cadeau voor een leerkracht.

terracotta bloempotten krijtverf

De potjes heb ik als volgt geverfd:
– Eerst het schoteltje
– Vervolgens de binnenste bovenrand van het potje en bovenop
– Daarna de buitenste bovenrand
– Tot slot de hele onderkant
Zoals je op de foto hierboven kunt zien, had ik vijf potten en schoteltjes te beschilderen. Ik deed dus steeds één stap bij alle vijf en tussendoor droogde het dan al genoeg op. Zo kon ik tijdens de laatste stap zonder problemen de potjes op z’n kop zetten.
Ik heb alles twee lagen verf gegeven.

doe-het-zelf-projectje bloempot schilderen

Voor het beste resultaat laat je alles vervolgens twee tot drie uur drogen. Daarna kunnen de bloempotten versierd worden met krijt.

bloempot voor juf verven

Liniaalstandaard maken voor printable

De liniaal is natuurlijk een verwijzing naar het groeien dat je kind heeft gedaan het afgelopen schooljaar. Om het bedankkaartje netjes vast te kunnen maken, is het handig om er een knijper aan te bevestigen. Eventueel zou de juf hier later ook nog een eigen foto in kunnen doen.

liniaal knijper lijmpistool bedankje juf

Eerst probeerde ik de houten knijper aan de aluminium liniaal (van de Action) te bevestigen met lijm uit mijn lijmpistool*. Dit werkte niet. Gelukkig bleef de knijper wel vastzitten met een dikke laag lijm aan het zwarte gedeelte van de liniaal. Niet helemaal in het midden zoals ik graag had gehad, maar goed genoeg.

knijper lijmpistool liniaal cadeau voor juf knutselen


bloemenzaadjeslabel previewOok een leuk en persoonlijk cadeau voor de juf of meester:  een aanpasbare label voor Vergeet-me-nietjes bloemenzaadjes. Een creatieve en hartverwarmende manier jullie dankbaarheid te laten zien. Ontdek het hier!


Printable juffendag of einde schooljaar

Met behulp van de knijper kun je straks het gepersonaliseerde bedankkaartje voor de juf bovenaan de liniaal doen. Print eerst de printable uit. Het mooiste resultaat krijg je als je wat dikker papier * gebruikt. Ik heb twee varianten gemaakt; één met één kaartje en één variant met zes kaartjes om papier te besparen:

Je kunt ze downloaden via mijn webshop: bedankt-kaartje voor de juf.

printable juf groeien

Knip het kaartje uit en schrijf de naam (of laat dit doen) er op. Plak dan een leuke foto van jouw kind in het vakje. Je kunt eventueel ook je kind een kleine tekening laten maken.

bedankt juf cadeau zelf maken

Miniplantjes – leuk cadeautje voor de juf

Bij het tuincentrum kocht ik deze verzameling van miniplantjes; dit idee kreeg ik van mijn vriendin Yael. We hebben er een gezellig ochtendje inkopen doen van gemaakt en dit was de buit:

plantjes voor juf

Perfect voor een juffencadeau. Ik hoop alleen wel dat we de plantjes redelijk netjes op school krijgen, zonder al te veel verlies van aarde ;-P (En ik moet ze de komende drie weken nog in leven zien te houden, dat is ook een hele uitdaging voor mij..)

Cadeautje voor de juf knutselen

Na alle voorbereidingen is het het tijd om het cadeautje in elkaar te knutselen. Als de verf helemaal droog is, kunnen de potjes versierd worden met krijt. Het is handig om dit te doen als er nog geen aarde in zit.
bloempot afscheidscadeau juf
Daarna kun je wat aarde of potgrond in het potje doen, zodat je het miniplantje er mooi in kunt zetten. Vervolgens kun je de liniaal er in steken, met de knijper omhoog natuurlijk, en tussen de knijper doe je de uitgeknipte printable.

cadeau juf bloempot

En klaar is het zelfgeknutselde cadeau voor de juf:

kadootje voor de juf zelf maken bloempot

Bewaar op Pinterest:
juffencadeau bloempot pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter


SpeelgoedSpeelgoed