Op zoek naar thema kinderfeestje ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje thuis? Dan hoef je niet langer te zoeken, want in deze blogpost vind je precies wat je nodig hebt. Ik heb een uitgebreide lijst samengesteld met thema kinderfeestjes, voor verschillende leeftijden. Van stoere ridders en betoverende eenhoorns tot spannende piratenavonturen en magische Harry Potter-feestjes. Of je nu een feestje organiseert voor een 3-jarige of een 12-jarige; er zit vast een geschikt thema bij. Dus laat je inspireren en maak van een kinderfeestje thuis een onvergetelijke herinnering. En met mijn handige themafeest ideeëngids hoef je helemaal niet meer na te denken over leuke ideeën voor jouw kinderfeestje thuis!

Thema kinderfeestje ideeën

Een kinderfeestje thuis is een leuke manier om een onvergetelijke ervaring te creëren voor je kind en zijn of haar vriendjes. Jullie kunnen feest vieren en lol hebben in het comfort van je eigen huis. Een belangrijk aspect bij het plannen van een kinderfeestje is het kiezen van het juiste thema. Een thema zorgt voor een rode draad door het feestje en helpt je met het kiezen van decoraties, spelletjes en het eten en drinken. En het maakt het feestje extra speciaal. In deze blogpost deel ik een uitgebreide lijst met thema kinderfeestje ideeën, geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Of je nu een dinosaurusavontuur wilt creëren voor een 3-jarige of een magisch Harry Potter-feestje voor een 12-jarige; er is voor iedereen iets leuks te bedenken. Laat je inspireren door de thema kinderfeestje ideeën in deze blogpost.

Bij ieder feestje is het belangrijk om rekening te houden met de interesses en behoeften die passen bij de leeftijden van de kinderen die komen. Het kan handig zijn om af en toe rustmomenten in te bouwen. En zorg ook altijd voor genoeg begeleiding en toezicht, zodat iedereen veilig feest kan vieren. De ideeën en thema’s staat ingedeeld per leeftijd, maar dit is een richtlijn. Natuurlijk kun je ook een feeënfeestje geven voor een 3-jarige of een ridderfeestje voor een 10-jarige. Jij kent jouw kind en haar of zijn vrienden/vriendinnen het best, dus kies wat goed past voor een geweldig feest.

Kinderfeestje 3 jaar
Kinderfeestje 4 jaar
Kinderfeestje 5 jaar
Kinderfeestje 6 jaar
Kinderfeestje 7 jaar
Kinderfeestje 8 jaar
Kinderfeestje 9 jaar
Kinderfeestje 10 jaar
Kinderfeestje 11 jaar
Kinderfeestje 12 jaar
Thema kinderfeestje ideeën gids

Kinderfeestje 3 jaar

Het organiseren van een kinderfeestje voor een 3-jarige zal voor vreugde en verwondering zorgen bij de kleintjes en hun vriendjes. Hier zijn een aantal leuke ideeën voor een kinderfeestje voor 3-jarigen:

Kinderfeestje 3 jaar ideeën

Dinosaurus kinderfeestje thuis

Transformeer de feestlocatie in een prehistorische wereld met dino-decoraties en organiseer bijvoorbeeld een dinosaurusjacht. Je kunt de kinderen ook dinosaurusfossielen laten opgraven, dino-kleurplaten geven of een dinosauruspiñata stuk laten slaan. Meer ideeën.

Dinosaurus feestje

Boerderij thema kinderfeestje ideeën

Breng de boerderij naar het feestje met een boerderijdieren-thema. Laat de kinderen bijvoorbeeld kennismaken met verschillende dieren, organiseer een mini-boerderijtour en speel boerderijspelletjes zoals eierenrace en dierengeluidenquiz. Meer ideeën.

Boerderij feestje

Safari/Jungle kinderfeestje thuis

Creëer een avontuurlijke safari- of jungle-ervaring voor de kleintjes. Organiseer bijvoorbeeld een speurtocht naar wilde dieren, laat ze maskers maken van jungledieren en speel muzikale spelletjes met dierengeluiden. Meer ideeën.

Jungle safari feestje

Wil je meer ideeën en inspiratie per feestje? In mijn handige Themafeest ideeëngids heb ik voor ieder thema in deze blogpost het kleurenschema, decoraties, eten en drinken en activiteiten uitgewerkt. Hier is een voorbeeld voor het Safari/Jungle thema:

Voorbeeld safari jungle feestje ideeën

Deze ideeëngids is gratis voor nieuwsbriefleden. Schrijf je snel in en ontvang een 100%-kortingscode voor deze en andere leuke freebies.

Wat te doen kinderfeestje 3 jaar?

Bij het plannen van een kinderfeestje voor 3-jarigen is het belangrijk om rekening te houden met hun behoeften en interesses. Hier zijn enkele activiteiten waarvan ze zullen genieten:

 1. Knutselen: Laat ze creatief zijn met eenvoudige knutselactiviteiten zoals het versieren van maskers, het maken van vingerverfafdrukken of het knutselen met kleurrijke materialen.
 2. Buitenpret: Organiseer spelletjes en activiteiten in de buitenlucht, zoals een speurtocht in de tuin, bellenblazen, waterpret met emmers en gieters of een klein parcours met obstakels.
 3. Muziek en dans: Kinderen van 3 jaar houden van muziek en dans. Speel vrolijke liedjes en zing en dans samen. Je kunt ook eenvoudige muziekinstrumenten introduceren, zoals tamboerijnen of xylofoons.
 4. Verhaaltijd: Neem de kleintjes mee op een betoverend avontuur met (interactieve) verhalen. Lees boekjes voor die passen bij het gekozen thema en laat de kinderen meedoen met geluiden en bewegingen. Of zet een leuke film op.

Kinderfeestje 4 jaar

Een kinderfeestje voor een 4-jarige is een speciale gelegenheid waarbij je de verbeelding van kinderen kunt stimuleren en ze kunt laten genieten van een dag vol plezier en avontuur. Hieronder ontdek je leuke ideeën en tips om van het kinderfeestje van je 4-jarige een onvergetelijke ervaring te maken.

Kinderfeestje 4 jaar thuis

Bij het organiseren van een kinderfeestje voor een 4-jarige kun je kiezen uit verschillende leuke activiteiten die passen bij hun energieniveau en ontwikkelingsfase. Denk aan spelletjes, knutselactiviteiten en interactief entertainment. Het is ook handig om rekening te houden met hun favoriete thema’s en personages, zodat je een feestje kunt plannen waar ze dol op zullen zijn. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Prinsessen kinderfeestje thuis

Organiseer een betoverend prinsessenfeestje waarbij de kleintjes verkleed kunnen komen als prinsessen, deel kunnen nemen aan een koninklijke dans en kunnen genieten van prinsessenspelletjes zoals een prinsessenparcours. Meer ideeën.

Prinsessen feestje

Ridders thema kinderfeestje ideeën

Creëer een middeleeuwse sfeer met een ridderthema. Laat de kinderen zich verkleden als stoere ridders, organiseer een riddertraining en speel spannende riddergevechten met opblaasbare zwaarden. Meer ideeën.

Ridder feestje

Auto kinderfeestje thuis

Voor de kleine autoliefhebbers is een autothema feestje een geweldige keuze. Versier de ruimte met autoslingers – of posters en organiseer een racewedstrijd met kleine speelgoedauto’s. Je kunt ook een autowasstraat maken waar de kinderen hun eigen speelgoedauto’s kunnen wassen. Meer ideeën.

Auto feestje

Wat te doen verjaardag 4 jaar?

Bij het organiseren van een verjaardag voor een 4-jarige is het belangrijk om rekening te houden met wat ze aan kunnen. Hier zijn enkele leuke activiteiten die passen bij deze leeftijdsgroep:

 1. Knutselen: Laat ze creatief zijn met knutselactiviteiten zoals het versieren van kroontjes, het maken van zwaarden of het decoreren van auto’s met kleurrijke stickers.
 2. Verkleedpartij: Stimuleer hun verbeelding door het organiseren van een verkleedpartij. Laat ze in prinsessenjurken of ridderoutfits naar het feest komen en speel rollenspellen met hun favoriete personages.
 3. Spelletjes: Kies spelletjes die hun motorische vaardigheden en samenwerking bevorderen, zoals estafetteraces, ballonnenspelletjes en schattenjachten met leuke opdrachten.
 4. Taartversiering: Betrek de jarige bij het versieren van de verjaardagstaart. Geef ze de mogelijkheid om met eetbare decoraties de taart naar hun eigen smaak te versieren.

Ook handig


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Kinderfeestje 5 jaar

Een kinderfeestje voor een 5-jarige is een spannende gelegenheid waarbij kinderen zich kunnen onderdompelen in hun favoriete fantasiewereld. In deze leeftijdsgroep zijn feeën, piraten en het circus vaak populaire thema’s. Hieronder vind je leuke ideeën en tips om het kinderfeestje van je 5-jarige onvergetelijk te maken:

Kinderfeestje 5 jaar thuis

Feeën kinderfeestje thuis

Creëer een betoverende sfeer met een feeënthema. Laat de kinderen zich verkleden als feeën, organiseer een magische speurtocht en maak samen mooie feeënknutsels zoals toverstafjes en feeënvleugels. Meer ideeën.

Feeën feestje

Piraten thema kinderfeestje ideeën

Ga op een avontuurlijke piratenreis met een piratenthema. Laat de kinderen zich verkleden als piraten, organiseer een schattenjacht op zoek naar verborgen schatten en laat ze piratenkunstwerkjes maken zoals ooglapjes en piratenhoeden. Meer ideeën.

Piraten feestje

Circus kinderfeestje thuis

Creëer een circussfeer vol plezier en vermaak. Laat de kinderen bijvoorbeeld verschillende circusspelletjes spelen, zoals jongleren, koorddansen en balanceren. Ze kunnen ook circusknutsels maken, zoals clownsmaskers. Meer ideeën.

Circus feestje

Wat te doen kinderfeestje 5 jaar thuis?

Bij het organiseren van een kinderfeestje voor 5-jarigen is het belangrijk om activiteiten te kiezen die passen bij hun energieniveau en interessegebieden. Hier zijn enkele leuke ideeën voor activiteiten tijdens het kinderfeestje:

 1. Knutselen: Stimuleer hun creativiteit door knutselactiviteiten zoals het versieren van feeënhoeden, het maken van piratenscheepjes van papier of het creëren van circusmaskers.
 2. Spelletjes: Organiseer leuke spelletjes zoals een feeën- of piratenhindernisbaan, circusbalansspelletjes of een circusdanswedstrijd.
 3. Schminken: Verander de kinderen in prachtige feeën, stoere piraten of kleurrijke circusartiesten met schmink.
 4. Optreden: Moedig de kinderen aan om een klein optreden te geven, of het nu een feeëndans, een piratenshow of een circusact is. Laat ze hun talenten tonen en geef ze applaus voor hun inzet.

Kinderfeestje 6 jaar

Een kinderfeestje voor een 6-jarige is een perfect moment om hun favoriete personages tot leven te brengen. Met thema’s als superhelden, politie en paarden kun je een geweldig feest organiseren waarbij ze zich als echte helden of ruiters kunnen voelen.

Ideeën kinderfeestje thuis 6 jaar

Vier het kinderfeestje van je 6-jarige thuis met een thema dat aansluit bij zijn of haar interesses. Of ze nu dromen van het redden van de wereld als superheld, politieagent willen spelen of gek zijn op paarden, met deze ideeën zorg je voor een feest vol plezier en avontuur. Maak er een feest van waar ze nog lang over zullen napraten!

Hier zijn enkele leuke ideeën voor thema’s die perfect passen bij deze leeftijdsgroep:

Superhelden kinderfeestje thuis

Laat de kinderen in de huid van hun favoriete superhelden kruipen. Organiseer bijvoorbeeld superheldentrainingen, waarbij ze hindernisbanen kunnen afleggen en spannende missies kunnen voltooien. Vergeet niet om ze capejes en maskers te geven, zodat ze zich échte superhelden voelen. Meer ideeën.

Superhelden feestje

Politie  kinderfeestje thuis

Laat de kinderen een dagje politieagent zijn en mysteries oplossen. Creëer een politiebureau waar ze vingerafdrukken kunnen nemen, aanwijzingen kunnen onderzoeken en een speurtocht kunnen volgen om een gestolen voorwerp terug te vinden. Ze zullen zich als echte detectives voelen! Meer ideeën.

Politie feestje

Paarden thema kinderfeestje ideeën

Voor de paardenliefhebbers is een paardenthema perfect. Versier de ruimte als een stal, laat ze ponyritjes maken (op echte of neppe pony’s) en organiseer activiteiten zoals ponyrace of het versieren van stokpaarden. Laat hun liefde voor paarden tot leven komen! Meer ideeën.

Paarden feestje

Wat te doen verjaardagsfeestje 6 jaar?

Bij het organiseren van een verjaardagsfeestje voor 6-jarigen is het belangrijk om activiteiten te kiezen die passen bij hun energieniveau en interessegebieden. Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten tijdens het verjaardagsfeestje:

 1. Hindernisbaan: Stel bijvoorbeeld een superheldenobstakelparcours op waarbij de kinderen verschillende uitdagingen moeten voltooien, zoals evenwichtsoefeningen, hindernisbanen en krachttests. Laat ze hun superkrachten tonen!
 2. Speurtocht: Organiseer bijvoorbeeld een politieonderzoek waarbij de kinderen aanwijzingen moeten verzamelen, puzzels moeten oplossen en een mysterie moeten ontrafelen. Geef ze politiebadge-stickers en een politierapportboekje om hun bevindingen te noteren.
 3. Actieve activiteit: je kunt bijvoorbeeld een pony huren zodat de kinderen echte ponyritjes kunnen maken. Of zorg voor leuke stokpaarden en laat ze hun fantasie gebruiken.
 4. Knutselen: Laat de kinderen bijvoorbeeld hun eigen stokpaardjes versieren met kleurrijke linten, glitters en stickers. Laat hun creativiteit de vrije loop en geef ze een kans om hun eigen paard te creëren.

Kinderfeestje 7 jaar

Een kinderfeestje voor 7-jarigen is een geschikte gelegenheid om hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht te stimuleren. Hier zijn enkele leuke ideeën voor thema’s die perfect passen bij deze leeftijdsgroep:

Kinderfeestje 7 jaar thuis

Ontdekkingsreizigers kinderfeestje thuis

Laat de kinderen de avonturier in zichzelf naar boven halen. Organiseer bijvoorbeeld een schattenjacht in de achtertuin of een nabijgelegen park, waarbij ze aanwijzingen moeten volgen om de verborgen schat te vinden. Geef ze ook verrekijkers, kompassen en vergrootglazen om de wereld om hen heen te verkennen. Meer ideeën.

Ontdekkingsreizigers feestje

Eenhoorns thema kinderfeestje ideeën

Voor dromerige en fantasierijke kinderen is een eenhoornthema perfect. Versier de ruimte met regenboogkleuren en glitters. Laat ze hun eigen eenhoornhoorn maken en speel spelletjes zoals “Pin de hoorn op de eenhoorn” of organiseer een dansfeestje met magische eenhoornmuziek. Meer ideeën.

Eenhoorn feestje

Cowboys en cowgirls kinderfeestje thuis

Laat de kinderen zich wanen in het Wilde Westen met een cowboy- en cowgirlthema. Organiseer een mini-rodeo met spelletjes zoals hoefijzerwerpen, lasso werpen en hobbelpaardenrace. Vergeet niet om ze cowboyhoeden en sheriffsterren te geven om in de sfeer te komen. Meer ideeën.

Cowboy cowgirl feestje

Wat te doen met kinderfeestje 7 jaar?

Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten tijdens het kinderfeestje:

 1. Schattenjacht: Organiseer bijvoorbeeld een spannende schattenjacht waarbij de kinderen aanwijzingen moeten volgen om de verborgen schat te vinden. Zorg voor uitdagende raadsels en laat ze samenwerken om de puzzels op te lossen.
 2. Knutselen: Laat de kinderen bijvoorbeeld hun eigen eenhoornhoorn maken met kleurrijke papieren kegels, glitters en decoraties. Geef ze de vrijheid om hun creativiteit de vrije loop te laten en hun unieke eenhoornhoorn te creëren.
 3. Actieve activiteit: Richt bijvoorbeeld een speelgebied in de tuin in met verschillende cowboy- en cowgirl-activiteiten, zoals hoefijzerwerpen, lasso werpen en hobbelpaardenrace. Laat de kinderen hun vaardigheden testen en geef ze eventueel een prijsje voor hun prestaties.
 4. Verkleden: Laat de kinderen zich verkleden als bijvoorbeeld ontdekkingsreizigers, eenhoorns, cowboys en cowgirls. Moedig hun verbeeldingskracht aan en laat ze in de huid kruipen van hun favoriete personages.

Kinderfeestje 8 jaar

Een kinderfeestje voor 8-jarigen is een spannende gelegenheid om hun nieuwsgierigheid en creativiteit te stimuleren. Met thema’s zoals de onderwaterwereld en Lego kun je een feest organiseren dat zowel educatief als vermakelijk is.

Kinderfeestje 8 jaar thuis

Een kinderfeestje voor 8-jarigen vraagt om leuke en boeiende activiteiten die passen bij hun leeftijd en interesses. Hier zijn enkele ideeën om het feestje van je 8-jarige onvergetelijk te maken:

Onderwaterwereld kinderfeestje thuis

Creëer een betoverende onderwaterwereld in je eigen huis of tuin. Versier de ruimte met zeemeerminnen, vissen en schelpen. Organiseer watergerelateerde spelletjes zoals een waterballonnengevecht of een “vissen vangen” spel met magneten. Je kunt de kinderen ook hun eigen vis laten knutselen met kleurrijke materialen. Meer ideeën.

Onderwater feestje

Lego kinderfeestje thuis

Bouw een feestje vol bouwplezier met een Lego-thema. Organiseer een bouwwedstrijd waarbij de kinderen creatieve bouwwerken kunnen maken met Lego-blokken. Of daag ze uit met opdrachten zoals het bouwen van de hoogste toren of het creëren van een uniek voertuig. Meer ideeën.

Lego feestje

Wat te doen met kinderfeestje 8 jaar?

Bij het organiseren van een kinderfeestje voor 8-jarigen is het belangrijk om activiteiten te kiezen die aansluiten bij hun interesses en vaardigheden. Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten tijdens het kinderfeestje:

 1. Organiseer een wedstrijd: Bijvoorbeeld een Lego-bouwwedstrijd: stel uitdagende bouwopdrachten samen en laat de kinderen hun eigen creaties maken met Lego-blokken. Moedig ze aan om hun fantasie te gebruiken en unieke ontwerpen te maken binnen een bepaald thema of opdracht. Beoordeel de bouwwerken op originaliteit, complexiteit en esthetiek.
 2. Thema-gerelateerde speurtocht: Organiseer een spannende speurtocht die past bij het gekozen thema. Bijvoorbeeld een LEGO-speurtocht waarbij ze bouwopdrachten moeten voltooien om aanwijzingen te krijgen.
 3. Knutselworkshop: Laat de kinderen hun creatieve kant ontdekken met een knutselworkshop. Kies een knutselproject dat past bij het thema, zoals het bouwen van LEGO-robots. Zorg voor voldoende knutselmateriaal en begeleiding, zodat ze trots kunnen zijn op hun eigen creaties.
 4. DIY-snackbar: Creëer een leuke en interactieve snackbar waar de kinderen hun eigen lekkernijen kunnen maken. Stel een buffet op met verschillende toppings en ingrediënten, zoals mini-pizza’s, taco’s of ijsjes. Laat ze hun eigen creaties samenstellen en decoreren.

Kinderfeestje 9 jaar

Een kinderfeestje voor 9-jarigen biedt de mogelijkheid om activiteiten te organiseren die aansluiten bij hun interesses. Met thema’s zoals insecten, voetbal en poezen kun je een feestje creëren dat perfect bij hen past.

Tips kinderfeestje 9 jaar

Hier zijn voorbeeldthema’s en tips voor het organiseren van een onvergetelijk kinderfeestje voor 9-jarigen:

Insecten kinderfeestje thuis

Voor de jonge natuurliefhebbers is een insectenthema perfect. Organiseer een insectenspeurtocht in de tuin of het park, waarbij de kinderen op zoek gaan naar verschillende soorten insecten. Leer ze interessante feiten over insecten en laat ze hun eigen insectenhotel maken. Zo kunnen ze de natuur verkennen en kleine kriebelbeestjes ontdekken. Meer ideeën.

Insecten feestje

Voetbal thema kinderfeestje ideeën

Voor voetballiefhebbers is een voetbalthema altijd een hit. Organiseer een voetbaltoernooi in de achtertuin of een nabijgelegen park. Verdeel de kinderen in teams en laat ze verschillende voetbalspelletjes spelen, zoals dribbelen, schieten en passen. Vergeet niet om medailles of trofeeën uit te reiken aan de winnaars en zorg voor wat verfrissende drankjes en gezonde snacks om hun energie op peil te houden. Meer ideeën.

Voetbal feestje

Poezen kinderfeestje thuis

Voor kinderen die dol zijn op katten is een poezenthema een schattige keuze. Organiseer een kattenknutselactiviteit waarbij de kinderen hun eigen kattenmaskers kunnen maken. Speel poezenspelletjes zoals prik-de-staart-op-de-kat,”vang de muis” spel of doe een kattendans. Vergeet niet om wat lekkere kattensnacks te serveren tijdens het feestje. Meer ideeën.

Katten feestje

Wat te doen met kinderfeestje 9 jaar?

Hier zijn enkele tips voor een feestje met 9-jarigen:

 1. Thema-gerelateerde spelletjes: Organiseer spelletjes die passen bij het gekozen thema, zoals een insectenjacht voor het insectenthema, een voetbaltoernooi voor het voetbalthema of een poezenquiz voor het poezenthema. Zorg voor prijzen of medailles voor de winnaars om de competitieve sfeer te versterken.
 2. Knutselactiviteiten: Laat de kinderen hun creativiteit uiten door knutselactiviteiten die passen bij het thema. Ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen insectenhotel maken, voetbalshirtjes versieren of kattenmaskers knutselen. Zorg voor voldoende knutselmateriaal en begeleiding om ervoor te zorgen dat de activiteit soepel verloopt.
 3. Sport- en spelactiviteiten: Organiseer actieve spelletjes en sportactiviteiten zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Denk aan voetbalwedstrijdjes, estafetteraces, hindernisbanen of een levendig kattendansspel. Zorg voor een veilige speelomgeving en moedig samenwerking en teamgeest aan.
 4. Verfrissende drankjes en traktaties: Zorg voor lekkere traktaties en verfrissende drankjes die passen bij het thema. Denk aan insectvormige snacks, voetbalcupcakes of kattenkoekjes.

Kinderfeestje 10 jaar

Voor een kinderfeestje voor 10-jarigen kun je voor thema’s zoals Pokémon, ruimte of magie (heksen en tovenaars) gaan. Met deze thema’s kun je een feestje creëren dat hun avontuurlijke en fantasierijke kant aanspreekt.

Wat kun je doen op een kinderfeestje 10 jaar?

Bij het organiseren van een kinderfeestje voor 10-jarigen is het belangrijk om activiteiten te kiezen die hun nieuwsgierigheid en creativiteit stimuleren. Hier zijn enkele ideeën om het feestje van je 10-jarige onvergetelijk te maken:

Pokémon kinderfeestje thuis

Voor de Pokémon-fans is een Pokémon-thema perfect. Organiseer bijvoorbeeld een Pokémon-speurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar verstopte Pokémon-figuren in de omgeving. Of laat ze hun eigen Pokémon-kaarten maken en speel een Pokémon-gevechtsspel. En vergeet niet om Pokémon-traktaties en decoraties toe te voegen om de sfeer compleet te maken. Meer ideeën.

Pokémon feestje

Ruimte kinderfeestje thuis

Voor kinderen die gefascineerd zijn door de ruimte, is een ruimtethema een geweldige keuze. Creëer een ruimteavontuurlijke omgeving in huis of in de tuin. Laat de kinderen deelnemen aan een ruimtemissie waarbij ze verschillende opdrachten moeten voltooien om “sterren” te verdienen. Ze kunnen ook hun eigen raketten knutselen en lanceren. En je kunt ruimte-geïnspireerde hapjes en drankjes serveren om het thema compleet te maken. Meer ideeën.

Ruimte feestje

Magie (heksen en tovenaars) kinderfeestje thuis

Voor degenen die houden van mysterie en magie, is een magisch thema perfect. Organiseer bijvoorbeeld een magische workshop waarbij de kinderen enkele eenvoudige trucs kunnen leren. Of laat ze hun eigen toverstaf maken en voer een magische show op. Creëer een betoverende sfeer met decoraties en serveer “magische” lekkernijen tijdens het feestje. Meer ideeën.

Magie feestje

Kinderfeestje 10 jaar thuis

Hier zijn enkele ideeën voor een geslaagd feestje:

 1. Interactieve spellen: Organiseer leuke en uitdagende spellen zoals een Pokémon-speurtocht, een ruimtemissie of een magische schattenjacht. Zorg voor prijzen of beloningen voor de kinderen om het extra leuk en spannend te maken.
 2. Creatieve activiteiten: Laat de kinderen hun creativiteit uiten met knutselactiviteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen Pokémon happy stones maken, ruimteschepen knutselen of toverstaffen versieren. Zorg voor voldoende knutselmateriaal en begeleiding om ervoor te zorgen dat de activiteiten soepel verlopen.
 3. Thema-gerelateerde traktaties: Serveer traktaties en drankjes die passen bij het gekozen thema. Denk aan Pokémon-cupcakes, ruimte-ijsjes of toverdrankjes. Zorg ervoor dat er ook gezonde opties beschikbaar zijn voor de kinderen.
 4. Magische shows of workshops: Huur een goochelaar in of organiseer een magische workshop waarbij de kinderen enkele trucs kunnen leren. Dit zal zeker voor veel verwondering en plezier zorgen tijdens het feestje.
 5. Vergeet niet om ook tijd in te plannen voor vrij spel en sociale interactie. Kinderen vinden het vaak leuk om gewoon te spelen, te kletsen en plezier te hebben met hun vrienden.

Kinderfeestje 11 jaar

Een kinderfeestje voor 11-jarigen biedt de mogelijkheid om thema’s te verkennen zoals Minecraft, Star Wars en de Olympische Spelen. Met deze thema’s kun je een feestje creëren dat aansluit bij hun avontuurlijke geest en enthousiasme.

Ideeën kinderfeestje 11 jaar thuis

Het organiseren van een verjaardagsfeestje voor 11-jarigen kan een leuke uitdaging zijn. Hier zijn enkele ideeën om een onvergetelijk feestje te creëren voor 11-jarigen:

Minecraft thema kinderfeestje ideeën

Voor de Minecraft-fans is een Minecraft-thema perfect. Creëer een Minecraft-omgeving in huis of in de tuin met pixelachtige decoraties en bouwelementen. Laat de kinderen bijvoorbeeld een echte Minecraft-taart craften. Serveer Minecraft-geïnspireerde snacks en drankjes om het thema compleet te maken. Meer ideeën.

Minecraft feestje

Star Wars thema kinderfeestje ideeën

Voor de liefhebbers van Star Wars is een Star Wars-thema een geweldige keuze. Verander de feestlocatie in een sterrenstelsel met decoraties in de stijl van de films. Organiseer een lightsaber-training waarbij de kinderen hun Jedi-vaardigheden kunnen tonen. Speel Star Wars-gerelateerde spellen en geniet van snacks met een Star Wars-twist. Meer ideeën.

Star Wars feestje

Olympische spelen kinderfeestje thuis

Voor sportieve kinderen is een Olympische Spelen-thema een passende optie. Organiseer een reeks sportieve activiteiten en uitdagingen waarbij de kinderen hun vaardigheden kunnen testen. Denk aan een mini-estafetterace, verspringen, frisbee-werpen en andere Olympische disciplines. Geef de kinderen medailles en beloningen als erkenning voor hun prestaties. Meer ideeën.

Olympische spelen feestje

Wat doen bij verjaardagsfeestje thuis 11 jaar?

Bij het organiseren van een verjaardagsfeestje voor 11-jarigen zijn er tal van activiteiten waarvan ze kunnen genieten. Hier zijn enkele ideeën om het feestje speciaal te maken:

 1. Themagerichte spellen en uitdagingen: Organiseer spellen en uitdagingen die passen bij het gekozen thema. Denk aan een bouwwedstrijd in Minecraft-stijl, een Jedi-trainingsspel of een Olympische Spelen-wedstrijd. Zorg voor prijzen voor de kinderen om hun prestaties te vieren.
 2. Creatieve workshops: Bied creatieve workshops aan waarbij de kinderen hun artistieke vaardigheden kunnen uiten. Denk aan het maken van lichtzwaarden, het ontwerpen van Star Wars-t-shirts of het creëren van Olympische medailles. Zorg voor voldoende materialen en begeleiding om de activiteiten soepel te laten verlopen.
 3. Thuisbioscoop: Laat de kinderen genieten van een speciale filmvertoning met hun favoriete Star Wars-film of een sportgerelateerde film. Zorg voor comfortabele zitplaatsen en popcorn voor een echte bioscoopervaring.
 4. Thema-gerelateerde traktaties: Serveer traktaties en hapjes die passen bij het thema van het feestje. Denk aan Star Wars cupcakes of Luke I am your water drankjes, Olympische ring-koekjes of Minecraft-traktaties. Zorg eventueel ook voor gezonde opties.

Kinderfeestje 12 jaar

Een kinderfeestje voor 12-jarigen markeert een speciale overgangsperiode, waarbij hun interesses zich verder ontwikkelen en ze zich meer bewust worden van hun persoonlijke voorkeuren. Voor een onvergetelijk feestje kun je thema’s kiezen die passen bij hun groeiende persoonlijkheid en avontuurlijke geest. Met thema’s zoals Harry Potter en de zomer kun je een feestje creëren dat hen meeneemt op een magisch avontuur of gewoon voor een hoop lol zorgt.

Origineel verjaardagsfeest 12 jaar thuis

Een verjaardagsfeestje voor 12-jarigen is een bijzondere gelegenheid. Hier zijn een paar originele ideeën om een geweldig feestje te organiseren voor 12-jarigen:

Harry Potter kinderfeestje thuis

Voor de liefhebbers van de Harry Potter-serie is een Harry Potter-thema perfect. Creëer een magische sfeer met decoraties die de sfeer van Zweinstein uitstralen. Laat de kinderen deelnemen aan toverstafworkshops, speel een potje Zwerkbal en organiseer een Gouden Snaai-zoektocht. Serveer magische hapjes en drankjes om het thema compleet te maken. Meer ideeën.

Harry Potter feestje

Zomer kinderfeestje thuis

Als het feestje in de zomer plaatsvindt, is een zomerthema ideaal. Transformeer de feestlocatie in een tropisch paradijs met zomerse decoraties, zoals opblaasbare palmbomen en kleurrijke slingers. Organiseer waterspellen, zoals een waterballonnengevecht of een waterglijbaan. Serveer verfrissende zomerse traktaties, zoals ijsjes en fruitige mocktails. Meer ideeën.

Zomer feestje

Wat kan je doen met je kinderfeestje 12 jaar?

Bij het organiseren van een kinderfeestje voor 12-jarigen zijn er tal van leuke activiteiten om uit te kiezen. Hier zijn enkele ideeën om het feestje speciaal te maken:

 1. Escape room-thema: Creëer een mini-escape room-ervaring waarbij de kinderen puzzels moeten oplossen en raadsels moeten ontrafelen om een missie te voltooien. Dit zorgt voor spanning en teamwork tijdens het feestje.
 2. Workshop naar keuze: Bied de kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop. Denk aan een kookworkshop, een dansworkshop, een graffiti-workshop of zelfs een dj-workshop. Laat ze hun creatieve vaardigheden ontdekken en plezier hebben in het leren van iets nieuws.
 3. Sportieve uitdagingen: Organiseer een sportief feestje met verschillende uitdagende activiteiten, zoals een obstacle run, een lasergame-avontuur of een minigolftoernooi.
 4. Thema-gerelateerde quiz: Houd een leuke quiz met vragen en uitdagingen over het gekozen thema. Bijvoorbeeld een Harry Potter-quiz of een zomerse quiz met vragen over stranden, zon en zomeractiviteiten. Zorg voor prijzen voor de winnaars en zorg ervoor dat de vragen geschikt zijn voor de leeftijdsgroep.

Thema kinderfeestje ideeën gids

Het organiseren van een thema kinderfeestje thuis is een leuke manier om een onvergetelijke ervaring te creëren voor de jarige job en zijn of haar vrienden. Met deze uitgebreide lijst met thema’s voor verschillende leeftijdsgroepen, heb je altijd wel een passend idee voor het perfecte feestje.

Ik heb ieder van de bovenstaande thema’s verder uitgewerkt in een deze themafeest ideeëngids. In deze gids vind je gedetailleerde beschrijvingen, kleurenthema’s, decoratie-ideeën, suggesties voor eten en drinken en leuke activiteiten voor elk thema. Je kunt de gids eenvoudig aanschaffen* in mijn webshop en direct downloaden om direct aan de slag te gaan.

Themafeest ideeëngids preview

*Voor mijn nieuwsbriefleden is de themafeest ideeëngids zelfs een gratis! Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de exclusieve code om de gids zonder kosten te krijgen.

Met de inspiratie en tips uit de themafeest ideeëngids maak je van ieder kinderfeestje een onvergetelijke gebeurtenis. Zorg ervoor dat je de interesses en voorkeuren van de jarige job in gedachten houdt bij het kiezen van het perfecte thema. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een feestje van waar de kinderen nog lang over zullen napraten.

Dus waar wacht je nog op? Download nu mijn themafeest ideeëngids en maak van het volgende kinderfeestje een magisch en spectaculair evenement!

Have fun!

Bewaar op Pinterest:

Thema kinderfeestje 28 ideeën Pinterest afbeelding


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: