Heb je een of meerdere kinderen die Minecraft leuk vinden, dan is dit echt een heel leuk idee om eens te doen. En nog lekker ook! Daarnaast is het ook een vrij gezonde picknick. Je hebt veel verschillende soorten voedsel om uit te kiezen, waardoor je deze picknick geschikt kunt maken voor ieder moment van de dag. Nog een pluspunt; het kan dé manier zijn om je schermverslaafde kind game-liefhebber moeiteloos van de schermen te krijgen.

 

Ik hou van picknicken. En eerlijk gezegd ook van Minecraft. Toen ik vanmorgen wakker werd, had ik dan ook dit lumineuze idee; een Minecraft picknick in het bos. De afgelopen weken heb ik meer Minecraft gespeeld dan eigenlijk goed voor me is. Vooral tijdens de daily Minecraft-sessies met mijn twee jongsten, die heel erg gezellig zijn. Maar misschien ook wel eens tot diep in de nacht, omdat ik nog even wilde ontspannen voor het slapen gaan. Of wel meer dan eens.. In ieder geval; er zijn dus drie grote Minecraft-fans op dit moment in ons huis. Tijd voor een lunch in thema dus!

Minecraft fans


Gerelateerde berichten

Minecraft uitnodiging voor verjaardag


 

Zo hou je een Minecraft picknick

Het samen Minecraften met mijn kinderen ervaar ik als een ontspannende en verbindende activiteit. Maar ik snap het ook als gamen niet zo jouw ding is. Met behulp van de tips in deze blog kun je toch jouw kind(eren) verrassen met een leuke Minecraft-activiteit. Als Minecraft-insider heb ik het voorbereidende werk voor je gedaan.

minecraft picknick in het bos

 

Voorbereiding Minecraft Picknick

Je kunt je kinderen verrassen met deze picknick en bepakt en bezakt op woensdagmiddag bij school staan om direct door te gaan voor een originele lunch. Maar het is ook heel leuk om de picknick samen met je kinderen voor te bereiden. Als kleine Minecraft-experts hebben ze vast allerlei leuke ideeën. Maak samen een lijstje met de dingen die jullie nodig hebben voor een picknick en daarna is het tijd om boodschappen te doen om alles in te slaan.

Heb je alles in huis en is het bijna tijd voor de picknick dan is het tijd om aan de slag te gaan. Ook dit is leuk om samen te doen. Er is vast wel een taakje te bedenken voor ieder kind en ze kunnen natuurlijk ook helpen met het eten inpakken en de andere spullen voor de picknick verzamelen.

Minecraft-voedsellijst

Zoals ik al zei heb je flink wat keuzes, want in het spel zitten allerlei soorten voedsel. Hier kun je uit kiezen:

– Brood (het liefst iets wat de vorm heeft van een stokbrood)

– Taart (zo maak je een echte Minecraft-taart)

– Koekjes (chocolate chip cookies)

– Stukken watermeloen

– Paddenstoelenstoofpot

– Kip

– Rundvlees (biefstuk)

– Varkensvlees

– Vis (zalm of kabeljauw)

– Appels (voor extra punten kun je voor gouden appels gaan, bijvoorbeeld met deze eetbare gouden glitters*)

– Aardappels

– Eieren

– Paddenstoelen (champignons)

– Melk

– Bietjes

– Bietensoep

– Wortels (ook gouden)

– Konijnen(stoofpot)

– Pompoentaart

– Honing

– Zoete bessen

Mijn advies is om 5 tot 7 dingen van deze lijst te kiezen.

Bewaar voor later op Pinterest:

gezonde kinderactiviteiten buiten

Onze Minecraft picknick

minecraft picknick eten
Voor onze Minecraft picknick hadden we het volgende meegenomen:

Wortels

Rauwe wortels, wel even schoongemaakt. Wij hadden wortels met het loof er nog aan, voor meer snelheid en gemak kun je ook geschrapte (snoep)worteltjes kopen.

Eieren

Eigenlijk kun je eieren niet koken en eten in Minecraft, maar het is wel fijn picknick eten, dus ik heb ze er gewoon bij gedaan.

Appels

Het liefst rode appels, net als in het spel. Voordeel: in Minecraft zijn het hele appels. Lekker makkelijk alleen maar afspoelen en inpakken maar. Misschien wel dé manier om je kind een ongeschilde appel te leren eten 😉

Brood

Het liefst wil je iets wat de vorm van een stokbrood heeft; het plaatje in Minecraft lijkt nog het meest op een pistoletje. Die hebben we kant en klaar bij de supermarkt gekocht.

Kippenpootjes

In Minecraft lijkt het eerder om een hele kip te gaan, maar uit praktisch oogpunt ben ik voor kippenpootjes gegaan. Dit eet wel vrij rommelig dus vergeet niet om servetjes of natte doekjes mee te nemen!

Vis

Eetbare vis in Minecraft is zalm of kabeljauw. Voor het gemak ben ik voor gerookte makreel gegaan.

Aardappels

De aardappels in Minecraft blijven heel en je bakt ze in de oven. Dat vroeg om gepofte aardappels dus. Om het voor mezelf lekkerder te maken heb ik er een lekker sausje van zure room, knoflook en peterselie (recept gepofte aardappels) bij gemaakt.
gepofte aardappel

 

Watermeloen

Een paar schijven watermeloen doen het altijd goed bij een picknick. Kies wat je zelf fijn vindt; kant en klaar of snij zelf parten van een meloen.

Koekjes

Er mag ook wel wat lekker zoets bij iedere picknick zitten; met een pak chocolate chip cookies heb je koekjes die precies op de koekjes in Minecraft lijken en ze zijn meestal niet duur.

Varkenssnoepjes

In plaats van varkensvlees, ben ik voor varkenssnoepjes gegaan 🙂

Melk en water

Qua drinken heb je niet zoveel keus, eigenlijk komt allen melk en water voor (en toverdrankjes). Maar dat is ook wel zo gezond!

Waar te picknicken?

Tot slot heb je natuurlijk een goede locatie nodig voor de picknick. In Minecraft komen verschillende biomen voor. Wij zijn naar het dichtstbijzijnde bos** gefietst, omdat je in Minecraft wel bossen vindt en geen parken 😉 Stranden komen ook voor in Minecraft, dus dat is ook een optie. Jullie kunnen het eten ook opeten bij een meer of rivier.

** Tip: check na afloop je kinderen wel op teken. Achteraf gezien bleek dat Kate tijdens deze picknick een door een teek was gebeten. Meer over tekenbeten bij kinderen.

picknick bos

Op zoek naar nog meer leuke ideeën zonder schermen?

Binnen-activiteiten zonder schermen

Anti-verveel pot kaartjes

Super Mario diorama

Roblox escape room

Pokemon klei printables

Escape room voor kleuters

Een Minecraft-picknick is hartstikke leuk om te organiseren voor een kind dat van Minecraft houdt. De meeste voedingsmiddelen uit Minecraft zijn daarnaast gezond, dus dit is een mooie manier om een gezonde picknick leuk aan te kleden. Ook is er genoeg keuze om er een lekkere picknick voor jullie allemaal van te maken. Als je er een gaat houden, zou ik het hartstikke leuk vinden om dit te horen. Veel plezier alvast!

Bewaar op Pinterest:

Minecraft picknick in het bos - Pinterest afbeelding

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics