Vandaag is Pikmin 3 Deluxe uitgekomen voor de Nintendo Switch. Pikmin 3 voor de Wii U is een van onze lievelingsspellen hier thuis. Vooral mijn oudste zoon Ewan heeft het spel veel gespeeld. En ook mijn man en ik hebben regelmatig periodes gehad dat we samen de missies speelden. Je moet dan echt samenwerken om een de missie uit te spelen en qua tijd en moeilijkheidsgraad zat dat voor ons bij Pikmin 3 precies op het juiste niveau.

Pikmin 3 Deluxe

Ook de Bingo Battles zijn hier populair. Zo populair zelfs dat we een spel om de tafels van vermenigvuldigen te oefenen hierop gebaseerd hebben. De Bingo Battle-optie zit ook nog in de nieuwe versie.

Over Pikmin 3 Deluxe

Pikmin 3 Deluxe is niet zomaar een avontuur. In deze game voer je het bevel over een crew van drie verkenners en een leger schattige Pikmin, waarmee je reusachtige, insectachtige wezens moet verslaan en puzzels moet kraken om te overleven. Nadat je bent neergestort op een vreemde planeet, verken je weelderige omgevingen, zoals de besneeuwde Distant Tundra, de Twilight River en de Garden of Hope, allemaal wemelend van de wonderlijke en formidabele levensvormen.

 

 

Verbeteringen ten opzichte van Pikmin 3 (Wii U-versie)

Pikmin 3 Deluxe heeft een aantal verbeteringen ondergaan, waardoor het spel makkelijker te spelen is, ook voor jongere kinderen en niet zulke ervaren gamers. Ik heb alleen nog maar een missie in de demo gespeeld, maar er waren daar al twee grote verbeteringen waar ik blij van werd; het is makkelijker geworden om Pikmin ergens op af te sturen en de rest van de Pikmin ondertussen bij je te houden. En als de tijd op is bij een missie heb je nu de mogelijkheid om het level af te maken in de “after hours”. Dat laatste is een optie die ik al vele malen wenste te hebben tijdens het spelen van Pikmin 3.

Een andere verbetering waar ik zeer enthousiast over ben, is dat het verhaal nu ook met twee spelers te spelen is! Bij de oude versie was dit alleen maar te spelen door een persoon. En zoals je al kon lezen vind ik het juist leuk om dit spel samen te spelen. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om dit uit te proberen, maar ik weet wel wat ik komend weekend ga doen!

Ook is het spel nog uitgebreid met side missions. Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Ewan had het spel vooruitbesteld  en hij is gisteravond extra vroeg naar bed gegaan, heeft zijn wekker om 5:00 uur gezet, zodat hij vanmorgen voor school al kon spelen. Hij heeft al de side missions al wel geprobeerd en vond ze leuk. Je kunt er geld verzamelen.

pikmin 3 deluxe nintendo switch fruit

Ik ben dus erg enthousiast en benieuwd naar deze nieuwe versie van Pikmin 3. We wachten eerlijk gezegd al jaren op het vervolg, Pikmin 4 en waren eerst een beetje teleurgesteld toen de deluxe-versie werd aangekondigd. Maar na het spelen van de demo waren we toch weer erg enthousiast. Nadat ik meer gespeeld heb, zal ik dit bericht aanvullen, maar als jullie thuis een Switch hebben kan ik dit spel al wel tippen. Je kunt het onder andere kopen via bol.com of in de Nintendo eShop.

 


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter