Ewan is in mei 5 jaar geworden en hier is eindelijk de post over zijn Angry Birds Star Wars feesten. Feesten ja, want hij had dit jaar voor het eerst een kinderfeestje en natuurlijk zijn gewone verjaardag voor familie en vrienden. Deze feesten vierden we op een andere dag dan geboortedag, dus uiteindelijk hadden we drie keer feest! Vorig jaar was het thema al ‘gewone’ Angry Birds, dit jaar moest het Angry Birds Star Wars zijn.

Echte verjaardag

Als eerste was er zijn echte verjaardag, waarop hij zijn grote cadeau kreeg en hij mocht uitdelen in de klas. Als ontbijt kreeg hij een cupcake met vijf kaarsjes erin.

Voor het uitdelen had ik bladerdeeghapjes gemaakt, de helft met appel en de andere helft met kaas. In een boterhamzakje, met een Angry Birds Star Wars kaartje eraan met “Ewan 5 jaar!” erop en een boksballon. Zijn verjaardag werd uitgebreid gevierd in de klas.

Voor de andere twee feestjes had ik de volgende uitnodiging ontworpen (met verschillende teksten natuurlijk):

Het lettertype heb ik al sinds vorig jaar, via de Angry Birds Birthday Kit.

Verjaardag met familie en vrienden

Als eerste vierden we de verjaardag met familie en vrienden, met een hoop neefjes, nichtjes en vriendjes die niet bij Ewan op school zitten. We vierden het bij mijn ouders.

Ik heb zoveel mogelijk de kleuren groen, blauw en grijs gebruikt. De zoetigheden op de tafel waren Ewans z’n lievelings; zakjes Haribo-snoep, pepermuntkussentjes, kleine candy bars en doosjes rozijntjes. En natuurlijk de taart en cupcakes (Angry Birds Star Wars Cupcake toppers).

Dit ben ik met prinses Leia haar (een poging in ieder geval):

We begonnen met spelletjes voor de kinderen.
Angry Birds Star Wars Bingo – We hebben alleen de nummers t/m dertig in de bingo-machine gestopt en dat ging heel goed. Mijn vader had toevallig een hele mooie bingo-machine, maar er zijn ook kleine, goedkope (€10) Bingo-machines te koop die natuurlijk ook goed werken. De kaartjes heb ik zelf gemaakt (download ze hier) en we speelden niet om prijsjes, maar om M&M’s. De M&M’s deden dubbel dienst, want ze werden eerst gebruikt om de nummers af te dekken en bij een goede bingo mochten de kinderen ze opeten.


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Angry Birds Star Wars blikgooien

Het blikgooien hebben we vorig jaar ook gedaan en blijft een succes. Dit jaar hadden we natuurlijk wel Angry Birds Star Wars wikkels nodig, die kun je hier, Darth Vader en piggies, downloaden.

Zwaardgevecht – Het eerste idee was om de kinderen een Jedi training te geven, zoals op dit filmpje. Maar uiteindelijk hebben we kettingen gemaakt met crackers eraan, die de kinderen bij elkaar kapot moesten slaan.

De lichtzwaarden waren gemaakt van zwembad noodles, die ik in drieën had gesneden en waarvan ik de onderkant had beplakt met aluminium tape. De noodles en het tape heb ik gekocht bij de Action (dat was heel leuk twee kilometer naar huis lopen met een kinderwagen en zes gekleurde noodles daarop balancerend:) De noodles doen niet echt pijn als je er mee geraakt wordt (ligt er natuurlijk ook aan hoe hard er geslagen wordt) en we hadden de regel: niet op hoofden slaan. Het ging heel goed en de kinderen hadden heel veel lol. Na afloop mochten ze het zwaard mee naar huis nemen.

Toen was het tijd om kaarsjes uit te blazen en de taart aan te snijden en ging het feest verder als een ‘gewone’ verjaardag.

Angry Birds Star Wars kinderfeestje

Ewan mocht vijf kinderen uitnodigen voor zijn kinderfeestje, omdat hij vijf jaar werd. We hadden het feest graag in het park gevierd, maar helaas werkte het weer niet mee. Het werd dus gewoon een feestje bij ons thuis en voordat de feestvierders kwamen zag het er zo uit:

Als eerste gingen werden de cadeautjes uitgepakt en daarna werd er gekleurd (natuurlijk Angry Birds Star Wars kleurplaten), terwijl Kevin eten was halen.

Als toetje hadden we geprobeerd om een chocolade-pinata te maken, maar dat lukte helaas niet zo goed. De chocola was te vloeibaar om er een (mooie egale) kom van te maken. Waarschijnlijk hadden we het eerst wat af moeten laten koelen. Uiteindelijk hebben we ook nog een kom van ijs gemaakt (twee kommen in elkaar, de ene iets kleiner dan de andere, laagje water erin en een nachtje in de vriezer). We hebben alles toch op een bord gezet, met wat M&M’s en Angry Birds Star Wars figuren eronder, de kinderen een speelhamertje gegeven en ze vonden het heel leuk.

Toen was het tijd voor de spelletjes. We konden weer gebruikt maken van het leegstaande appartement van mijn vader, wat weer heel fijn was. Als eerste was het blikgooien weer aan de beurt. Daarna gingen we verder met een hindernisbaan.

Gewoon met dingen die we al hadden, een beetje aangepast aan het thema, zoals bijvoorbeeld eierlopen, maar dan met een Angry Bird op een lepel in plaats van een ei, en een Angry Bird door een hoepel gooien. We hebben van ieder kind de tijd opgenomen en daarna wilden ze allemaal nog een keer.

Een ander spelletje was de ballonnenrace; iedereen moest een ballon opblazen, er géén knoopje inleggen, en dan allemaal tegelijk loslaten en kijken welke ballon het verst kwam.

Daarna kwamen de lichtzwaarden weer tevoorschijn. Dit keer niet met crackers, maar ook met ballonnen. De kinderen moesten proberen de ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden.

Daarna werd er natuurlijk ook nog wat ‘gevochten’ met de zwaarden.

Toen gingen we weer naar beneden en hebben we cakejes versierd (het doel was een Angry Bird). Ondanks dat het een feestje was met vooral jongens, vonden ze het leuk om te doen. Voor alle kinderen had ik vier stukjes fondant en twee cakejes klaargezet.

De matjes zijn weer van de Action, maar ik heb ze in tweeën gesneden en op deze manier waren ze de perfecte grootte voor een tafel met kinderen. En toen kwamen de eerste ouders hun kinderen weer ophalen.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: