17 augustus 2013

Recept boerenomelet

Dit is een recept dat ik best vaak maak. Lekker als brunch met bijvoorbeeld een pistoletje. Als we weer eens in fase 1 van het South Beach (koolhydraatarm) dieet zitten, maak ik het ook wel eens 's ochtends doordeweeks, maar dan natuurlijk zonder brood.Recept boerenomelet


Nederlands recept voor een boerenomelet met groenten, 1 stuks

Ingrediënten

Dit is echt zo'n recept waarbij je gebruikt maakt van wat je nog hebt liggen, dus maak je niet te druk als je bijvoorbeeld geen champignons hebt en gooi er gewoon wat anders door.

- 2 à 3 eieren per persoon
- (magere) melk
- ui
- champignons
- tomaat
- andere groente die je nog hebt liggen, bijvoorbeeld courgette, paprika, maïs, doperwten
- ham
- geraspte kaas
- oregano
- peper en zout
- (olijf)olieBereiding boerenomelet


Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en breek de eieren in een beslagkom of maatbeker en doe er een scheut melk bij. Doe er ook wat oregano, peper en zout bij en meng het geheel met een garde. Bak vervolgens de omelet op laag vuur met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of de omelet al klaar is. 

Verhit ondertussen in een andere pan (ik gebruik altijd een steelpannetje met anti-aanbaklaag) ook wat olijfolie. Snijd een ui fijn en bak deze in de (olijf)olie. Het soort ui maakt niet zoveel uit, het kan een bosuitje zijn zoals op de foto, maar ook gewone ui of rode ui etc. Tegenwoordig heb ik in de vriezer altijd gesneden ui liggen (kookhulpje van Bonduelle), dat is heel makkelijk. Snijd daarna de rest van de groenten in stukjes en bak het mee. Bedenk daarbij wat de logische volgorde is om in de pan te doen (bijvoorbeeld ui, paprika, champignons, tomaat). Snijd ook de plakken ham in stukjes en rasp de kaas (of snijd plakken kaas in stukjes). Zet het vuur uit als de groeten gaar zijn. Waarschijnlijk is je omelet ook al klaar. Roer de ham en de kaas door het groenteprutje en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de omelet ook in hapklare stukken en meng het ook met de groenten. Eet smakelijk!Bekijk ook mijn andere recepten.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!


1 opmerking:

SintSint