Grote (of kleine grote) Star Wars fans in huis? En een gezond traktatiebeleid op school? Laat ze dan deze Star Wars lichtzwaarden uitdelen! In dit bericht vertel ik je hoe wij ze gemaakt hebben.

star wars traktatie lichtzwaarden

Sinds een aantal maanden is Star Wars helemaal hot hier in huis. Bij Ewan is het vooral de echte Star Wars en Mack is helemaal dol op Lego Star Wars. Kate is zelfs verliefd op Darth Vader ;-P. Dus toen Mack een thema voor zijn verjaardag mocht kiezen, ging hij natuurlijk voor (Lego) Star Wars. Natuurlijk vind ik het leuk om ook de traktatie op school aan te laten sluiten bij het thema. School heeft het liefst een gezonde traktatie met groente of fruit en er mogen geen cadeautjes uitgedeeld worden. Even rondkijken op Pinterest bracht me al gauw op het idee van een lichtzwaard met fruit. Kevin zei gelijk: “o ja dan kun je de houder van drop doen”. En zo geschiedde. (De drop past niet helemaal in het gezonde thema, maar het blijft toch een verjaardag vind ik).

Gezonde Star Wars traktatie


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Nou ja als je de foto’s goed bekijkt hoef ik verder niet zo veel mee uit te leggen toch? Ik kocht drie bakken pitloze druiven in de kleuren groen, rood en donkerblauw/paars. Plus een grote pot dropstaafjes. Sate-prikkers had ik er nog een paar honderd van liggen (waarom eigenlijk?!) dus dat was geen probleem. De prikkers gingen nog vrij lastig in de dropjes dus dat heb ik Kevin laten doen.. Daar kun je de scherpe kant voor gebruiken, want als je de druiven van de tros trekt ontstaat er een klein gaatje waardoor het heel makkelijk is om ze aan de botte kant van de sate-prikker te rijgen. Het ligt een beetje aan de grootte van de druiven maar je hebt ongeveer 6 tot 7 druiven per lichtzwaard nodig. Uit de drie bakken met druiven heb ik 42 traktaties kunnen maken.

Als je eenmaal begonnen bent, zijn de traktaties zo klaar. We konden ondertussen gewoon een aflevering van een serie kijken (we maakten ze gisteravond). Ik heb de Star Wars traktaties op een dienblad gelegd, afgedekt met huishoudfolie en voor de nacht nog even in de koelkast gedaan. Vandaag mag hij ze uitdelen, ik ben erg benieuwd wat de kinderen ervan vinden!


May the force be with you!

Bewaar op Pinterest:
Star Wars traktatie gezond en makkelijkstar wars traktatiegezonde star wars traktatie

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter