Ewan wilde voor zijn zevende verjaardag graag vieren in Minecraft-stijl. Dat vond ik hartstikke leuk om voor te bereiden. Zijn traktaties op school waren Minecraft, ik versierde het huis met wat Minecraft-elementen en alhoewel we voor zijn kinderfeestje naar KidzCity zijn geweest, hebben we eerst nog taart gemaakt en gegeten op de Minecraft-manier. Ook de goodiebags waren in stijl. De feesttafel op zijn echte verjaardag was ook weer met Minecraft-dingen en we hebben toen ook nog wat Minecraft-spelletjes gedaan. 
 
Vandaag deel 3: zijn echte verjaardag thuis.


Ewan met een paar van z’n cadeaus: een ‘echt’ Steve-hoofd en een ‘echt’ ijzeren zwaard, bij een crafting table.


Minecraft decoraties

Bij de webwinkel waar we zijn cadeaus bestelden, heb ik gelijk wat ballonnen en papieren creeper zakjes voor de goodie bags meebesteld. Naast de ballonnen had ik nog wat andere Minecraft verjaardag versieringen:

Minecraft verjaardag versiering: Nether portal en fakkels

Van de deur naar de speelkamer had ik een nether portal gemaakt, door slierten paars en zwart crêpe papier op te hangen.
De fakkels heb ik zelf in elkaar geknutseld, met behulp van deze Minecraft torch printable. Ik gebruikte wat steviger papier, dat werkt echt zoveel fijner. Je zou er zelfs nog een waxinelichtje op batterijen in kunnen plakken, dan wordt het nog cooler.

Ramen

Op de ramen had ik kleine vierkantjes geplakt van wit tape (Action), trapsgewijs, zoals bij deze pin:
Hierdoor werden het echte Minecraft-ramen.

feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Feesttafel in Minecraft-stijl

De feesttafel had ik voor mijn doen vrij simpel gehouden, maar ik vond hem wel goed in Minecraft-stijl.

Bakjes met Minecraft-voedsel

Op de tafel stonden zeven bakjes met eten dat ook in Minecraft voorkomt, namelijk:
Sticks: zoute stokjes
Cookies: chocolate chip cookies
Redstone: Haribo aardbeien
Slimeballs: groene druiven (als er kleine kinderen op de verjaardag zijn, snij ze dan doormidden!)
Carrots: kleine, rauwe worteltjes
Baked potatoes: chips
TNT: Rode snoepveters en dropveters (lees hier hoe je daar TNT van maakt).
Achter de bakjes stonden fotolijstjes met de items om de link met Minecraft duidelijker te maken. Ik kocht deze lijstjes bij de Action, formaat 13*18 cm.

Download Minecraft Printable

Minecraft-taart

Natuurlijk mocht de echte Minecraft-taart niet ontbreken.

Eetbare grasblokken

Voor de eetbare grasblokken bakte ik een vrije hoge brownie, sneed deze in vierkante stukken, smeerde de bovenkant in met Nutella en dipte deze plakkerige kant in groene sprinkles die ik bij de Xenos had gekocht. Snel en makkelijk, alhoewel je met een kant-en-klare chocoladecake nog sneller klaar bent.

Minecraft spelletjes

Omdat wij een grote familie hebben en Ewan nog wat vriendjes buiten school heeft, zorg ik ook altijd voor een spelletjes feestje op zijn verjaardag thuis. Zo houden we het kinderpartijtje echt voor de kinderen van school en wordt het niet één grote groep met (wilde) jongens (en wat meisjes).

Deze Minecraft spelletjes zijn nagenoeg gratis om voor te bereiden en te spelen; het materiaal heb je waarschijnlijk toch al in huis. En, wellicht een pluspunt, deze Minecraft spelletjes spelen de kinderen zonder schermen!

Varkentje Prik

Eén van de spelletjes was Varkentje Prik, een variatie op het vaak op een spelletjes verjaardag aanwezige Ezeltje Prik, maar in Minecraft heb je geen ezels. Ik zocht gewoon een Minecraft foto van een Minecraft-varken, printte deze liggend op een A4-tje en lamineerde dit. Via Google vond ik ook nog een mooie varkensstaart, deze printte en lamineerde ik ook. Het staartje knipte ik uit en met wat dubbelzijdig tape op de achterkant kon het spel gespeeld worden. In plaats van een blinddoek gebruikten we het Steve-hoofd achterstevoren, zo konden de kinderen niets zien.

Zwaarden en pikhouwelen van karton

De kinderen mochten ook hun eigen zwaard of pikhouweel knutselen. Hiervoor gebruikte we een grote, opengevouwen, kartonnen doos en deze printables; zwaard en pikhouweel als sjabloon. Dit idee was in de praktijk trouwens wat minder geslaagd, het was te zwaar voor de kinderen om het karton uit te knippen, dus uiteindelijk heeft Kevin alles uit moeten snijden met een stanleymes. Dit ging lastig (zigzag-randjes!) en duurde daardoor lang.

Minecraft-taart craften

Eén van de Minecraft spelletjes was weer het craften van een echt Minecraft taart. Dit craften weer op dezelfde manier als bij het Minecraft kinderfeestje. Alleen had ik de kaartjes nu binnen verstopt, omdat het weer helaas een stuk slechter was. Maar de kinderen vonden het weer erg leuk.
Dit was het laatste deel van de Minecraft-feest-berichten. De andere berichten (en printables) kun je hier vinden:
Heb jij een Minecraft-fan in huis?
Voor het maken van de printables heb ik afbeeldingen gebruikt van Minecraft Gamepedia , onder de licentie CC BY-NC-SA 3.0. Minecraft is natuurlijk van Mojang.

 

Pinterestafbeelding minecraft verjaardag pinterestfree minecraft printable - party table decorations

Als je dit bericht gaat bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
minecraft feesttafel gratis printable

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter