26 januari 2016

POTGG: Knot met strik (pin getest)

Deze pin is getest door Sylvie


Joehoe! We hadden een feestje en ik zocht een snel, mooi kapsel voor mijn dochter van negen jaar. Here it goes...De Pin

Ze is nogal wild en haar haar moest mooi worden en tegelijkertijd stevig vast zitten. Met behulp van wat haarlak moet dat lukken. 


On the go go

Dit is haar lange, onuitgekamde haar voordat ik begon. Op de foto lijkt het alsof ze wat slag heeft maar dat zijn gewoon knopen ^_^Dus, zoals iedere dag eerst maar met m'n Mane 'n Tail (voor mensen en voor paarden) in de weer. Daarna maakte ik een hoge staart en schoof de donut daaromheen tot aan het elastiek. Dan kam je de staart nog een keer en verdeel je 'm in twee gelijke plukken. Een pluk gaat naar voren, de andere naar achteren. Je zet dit vast door er een elastiek om te doen. Deze keer een met een hartje en 'happy' van de H&M.  De uiteindes van de twee plukken hangen nu nog naar beneden voor maximaal cousin It-effect. Deze plukken neem je samen op de plek waar je wil dat de strik komt, in dit geval midden voor waar ook het hartje van het elastiek is. Daar verdeel je de pluk weer in twee, goed doorkammen en dan rol je de plukken op. Een beetje zoals bij een victory roll. Je moet zorgen dat je een mooi rond lusje hebt en rolt vandaar uit verder op. Vastzetten met twee schuifspelden en hetzelfde doen aan de andere kant.Om de knot mooi aan te laten sluiten op haar hoofd heb ik nog twee knotspelden gebruikt en ook twee om de strik aan weerskanten 'dicht' te maken. Tot slot nog wat haarlak en ze was ready to party.

Go go of no no?

Het kapsel is goed gelukt en ziet er ingewikkelder uit dan het is. Haar haar is de hele dag goed blijven zitten en ze vond het zelf ook mooi. Al met al erg geslaagd dus.
Tips

- Opsteekkapsels gaan het beste op haar dat niet net gewassen is, dan is het te glad en maak je het jezelf onnodig moeilijk.
- Natuurlijk kun je verschillende elastieken gebruiken. Je kunt het haar ook in twee grote en in het midden een kleine pluk verdelen. De kleine pluk vlecht je en zet je dan vast, zodat je echt alleen haar voor de strik gebruikt.

NB Dit bericht was eerst gepubliceerd op https://pinnersonthegogo.wordpress.com/ (op 15 juni 2015). Als je wilt weten waarom ik het hier opnieuw plaats, lees dan even dit bericht.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint