Deze pin is getest door Sylvie

Joehoe! We hadden een feestje en ik zocht een snel, mooi kapsel voor mijn dochter van negen jaar. Here it goes…

De Pin

 

Ze is nogal wild en haar haar moest mooi worden en tegelijkertijd stevig vast zitten. Met behulp van wat haarlak moet dat lukken.

 

On the go go

Dit is haar lange, onuitgekamde haar voordat ik begon. Op de foto lijkt het alsof ze wat slag heeft maar dat zijn gewoon knopen ^_^

Dus, zoals iedere dag eerst maar met m’n Mane ’n Tail (voor mensen en voor paarden) in de weer.

Daarna maakte ik een hoge staart en schoof de donut daaromheen tot aan het elastiek.

Dan kam je de staart nog een keer en verdeel je ‘m in twee gelijke plukken. Een pluk gaat naar voren, de andere naar achteren. Je zet dit vast door er een elastiek om te doen. Deze keer een met een hartje en ‘happy’ van de H&M.  De uiteindes van de twee plukken hangen nu nog naar beneden voor maximaal cousin It-effect. Deze plukken neem je samen op de plek waar je wil dat de strik komt, in dit geval midden voor waar ook het hartje van het elastiek is. Daar verdeel je de pluk weer in twee, goed doorkammen en dan rol je de plukken op. Een beetje zoals bij een victory roll. Je moet zorgen dat je een mooi rond lusje hebt en rolt vandaar uit verder op. Vastzetten met twee schuifspelden en hetzelfde doen aan de andere kant.

Om de knot mooi aan te laten sluiten op haar hoofd heb ik nog twee knotspelden gebruikt en ook twee om de strik aan weerskanten ‘dicht’ te maken. Tot slot nog wat haarlak en ze was ready to party.

Go go of no no?

Het kapsel is goed gelukt en ziet er ingewikkelder uit dan het is. Haar haar is de hele dag goed blijven zitten en ze vond het zelf ook mooi. Al met al erg geslaagd dus.

 

Tips

– Opsteekkapsels gaan het beste op haar dat niet net gewassen is, dan is het te glad en maak je het jezelf onnodig moeilijk.
– Natuurlijk kun je verschillende elastieken gebruiken. Je kunt het haar ook in twee grote en in het midden een kleine pluk verdelen. De kleine pluk vlecht je en zet je dan vast, zodat je echt alleen haar voor de strik gebruikt.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: