13 december 2015

Drie leuke kerstboeken (adventsactiviteit 13)

De adventsactiviteit van vandaag is: lees een kerstboek. Als je een (kinder)bijbel in de kast hebt staan, kun je natuurlijk hier uit voorlezen. En als je kinderen al wat ouder zijn, heb je waarschijnlijk al wat leuke kerstboekjes in de boekenkast staan. Maar boeken heb je nooit genoeg toch? Daarom zocht ik op bol.com nog een paar links op naar leuke kerstboeken voor kinderen. Maak er een gezellig feestje van met lekker veel kussen en een dekentje op de bank.

E-book Het kerstboek voor peuters en kleuters
Heb je geen kerstboek in huis, maar wil je toch vandaag al gezellig een kerstverhaal lezen? Dan biedt een e-book natuurlijk de uitkomst. Kopen en downloaden, dus direct in huis. En de prijs is ook een stuk lager dan een hard copy. Het boek is zeer geschikt voor jonge kinderen en een goede voorbereiding op het kerstfeest. Daarnaast is het verhaal op rijm, dat vind ik altijd wel fijn voorlezen.Het Sinterklaasboek - het Kerstboek
Dit Sinterklaas/Kerstboek hadden wij vroeger thuis. Ik moest even goed kijken, want de tekst en tekeningen zijn inmiddels gemoderniseerd. Het oude boek had illustraties van Rien Poortvliet, wat ik eigenlijk mooier vind, maar ik vind het wel heel leuk dat het boek nog steeds te koop is. Het is een omkeerboek, met aan de ene kant een sinterklaasverhaal en aan de andere kant gaat het over Kerst. In het boek staan ook liedjes met bladmuziek. Het sinterklaasverhaal is geschikt voor oudere kleuters; het kerstverhaal voor kinderen vanaf 8 jaar.KerstmisHet kerstverhaal door Dick Bruna, natuurlijk bekend van Nijntje. Het boek is dus geschikt voor kleine kinderen, maar ook voor grotere kinderen nog interessant. Dit boek ligt nog steeds bij mijn ouders thuis. Het gaat over het Bijbelse kerstverhaal.Wat is jouw favoriete Kerstboek?


Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint