De adventsactiviteit van vandaag is: lees een kerstboek. Als je een (kinder)bijbel in de kast hebt staan, kun je natuurlijk hier uit voorlezen. En als je kinderen al wat ouder zijn, heb je waarschijnlijk al wat leuke kerstboekjes in de boekenkast staan. Maar boeken heb je nooit genoeg toch? Daarom zocht ik op bol.com nog een paar links op naar leuke kerstboeken voor kinderen. Maak er een gezellig feestje van met lekker veel kussen en een dekentje op de bank.

E-book Het kerstboek voor peuters en kleuters

Heb je geen kerstboek in huis, maar wil je toch vandaag al gezellig een kerstverhaal lezen? Dan biedt een e-book natuurlijk de uitkomst. Kopen en downloaden, dus direct in huis. En de prijs is ook een stuk lager dan een hard copy. Het boek is zeer geschikt voor jonge kinderen en een goede voorbereiding op het kerstfeest. Daarnaast is het verhaal op rijm, dat vind ik altijd wel fijn voorlezen.

 

Het Sinterklaasboek – het Kerstboek

Dit Sinterklaas/Kerstboek hadden wij vroeger thuis. Ik moest even goed kijken, want de tekst en tekeningen zijn inmiddels gemoderniseerd. Het oude boek had illustraties van Rien Poortvliet, wat ik eigenlijk mooier vind, maar ik vind het wel heel leuk dat het boek nog steeds te koop is. Het is een omkeerboek, met aan de ene kant een sinterklaasverhaal en aan de andere kant gaat het over Kerst. In het boek staan ook liedjes met bladmuziek. Het sinterklaasverhaal is geschikt voor oudere kleuters; het kerstverhaal voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Kerstmis

Het kerstverhaal door Dick Bruna, natuurlijk bekend van Nijntje. Het boek is dus geschikt voor kleine kinderen, maar ook voor grotere kinderen nog interessant. Dit boek ligt nog steeds bij mijn ouders thuis. Het gaat over het Bijbelse kerstverhaal.

Wat is jouw favoriete Kerstboek?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: