In deze blog kun je zien wat ik allemaal op de feesttafel zette bij Ewans Pokémon Sun & Moon-feestje. Het kleurenschema was vooral zilver en goud. Op de tafel stonden allerlei hapjes met een Pokémon-link, duidelijk gemaakt door briefjes die erbij lagen. Deze briefjes kun je verderop in dit bericht gratis downloaden. Lees snel verder!

pokemon feesttafel met gratis printable voor bij de hapjes


Inmiddels loop ik meer dan een jaar achter met de blogs over de verjaardagen van de kinderen, oeps! Ik vind het wel superleuk om er toch nog over te bloggen, omdat ik deze blog ooit vooral gestart ben om herinneringen te bewaren over wat we deden en daar horen verjaardagen natuurlijk zeker bij. Dus de komende tijd kun je wat meer feestblogs verwachten (hopelijk), want ik heb nog veel leuke foto’s en ideeën te delen :D.

Dit keer dus Ewans negende verjaardag. Het thema was weer Pokémon, net als zijn Pokémon verjaardag toen hij acht jaar werd. Nu vond ik het niet zo leuk om precies hetzelfde te doen, dus zijn we voor een Pokemon Sun & Moon-variant gegaan. Met een heel ander kleurenschema, wat minder schreeuwerig, een wat stijlvollere Pokémon verjaardag eigenlijk. 

Pokemon Sun & Moon feesttafel

Gouden en zilveren feestdecoraties

De kleuren die bij Pokémon Sun en Moon horen zijn eigenlijk oranje/geel en blauw/paars. Maar dit leek me erg druk en chaotisch worden op de feesttafel. Toen ik in de winkel met feestspullen was, zag ik allerlei goud- en zilverkleurige dingen. Dat leek met wel zo mooi en makkelijk en ik vond goud wel bij de zon passen en zilver bij de maan. 
gouden zilveren feestdecoraties
Ook heb ik gekozen voor papieren goodie bags en servetten met bladeren er op. Veel Pokémonverhalen spelen zich immers in een bos of park af.

pokemon sun moon feesttafel

Zoals je kunt zien op bovenstaande foto was de feesttafel bedekt met een goudkleurig tafelkleed, met daarop zilverkleurige papieren borden en vrolijke rietjes met gouden en zilveren slierten. Er hing een grote zilverkleurige negen, goudkleurige happy birthday-slinger en zilveren en gouden ballonnen. Je krijgt het idee ;-P Met letters in de juiste kleuren konden we de tafel wat personaliseren. Vergeet ook niet nog wat dingen ter decoratie op de feesttafel te zetten, zoals kaarsen en een waxinelichtjehouder en bijvoorbeeld totaal nutteloze dingen zoals papieren geometrische vormen.


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Pokémon hapjes en grapjes op de feesttafel

Op de feesttafel stonden natuurlijk allerlei lekkere dingen. Soms vind ik het leuk om wat grapjes met het thema en eten uit te halen (thanks Pinterest!). Dat was deze keer ook. Zo hadden we:
– Macarons – voor Pokémon-trainers. Gewoon kant-en-klaar bij de HEMA gekocht. Ik bestel meestal één of twee doosjes bij de verjaardagstaarten en ze zijn altijd heerlijk. In de Pokémon-series eten de trainers ook echt macarons, dus deze was niet zo ver gezocht.
– Boshapjes – voor gras-type Pokémon. Bij de Action kocht ik een soort BBQ-schaal met snoep. Dit vond ik gewoon heel vrolijk voor op de feesttafel en ik bedacht er de naam boshapjes bij. Hier kun je dus willekeurig snoep bij leggen.
– Maanstenen – voor donker-type Pokémon. Dropjes konden doorgaan voor maanstenen, heel makkelijk en de dropjes hebben zijn op één of andere manier altijd populair op de feesttafel.

pokemon eten feesttafel

– Levensbessen – voor feeën-type Pokémon. Ik heb hier gekozen voor van die schuimaardbeien van Haribo, maar je kunt natuurlijk ook heel gezond voor echte bessen of aardbeien gaan.

– Gesmolten poolijs – voor water-type Pokémon. Gewoon een kan water 🙂

– Spokenpoepjes – voor spook-type Pokémon. Dit was een leeg bordje 😉

– Lavaschijfjes – voor vuur-type Pokémon. Een groot bord met paprikachips moest doorgaan voor de lavaschijfjes.

pokemon hapjes feesttafel

Gratis printable

pokemon feesttafel hapjes grapjes printable

De kaartjes die je bij de borden kunt leggen, kun je downloaden via deze link: Pokémon feesttafel hapjes en grapjes printable.

 

Pokémon taarten

De Pokémon fototaarten had ik ontworpen in Photoshop en besteld bij de HEMA. Om het ontwerp helemaal in stijl te maken, kun je het Pokémon-lettertype downloaden. Hoe ik de ronde taartjes heb gemaakt, kun je lezen in dit bericht: Pokemon pokeball taartjes – snel en makkelijk.

pokemon taarten feesttafel

Dat was de Pokémon Sun & Moon feesttafel voor Ewan verjaardag. De tafel was vrij makkelijk samen te stellen en zag er mooi uit, een succes dus!

Heb jij wel eens een feesttafel gemaakt?

Bewaar op Pinterest:
Pokemon feesttafel Sun and moon - met gratis printable voor bij de hapjes

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: