Op zoek naar ‘eng’ Halloween-eten dat niet zo veel werk is en redelijk gezond? Maak dan deze doodshoofdpizza’s; lekker, succes gegarandeerd en je kunt de maaltijd compleet maken met een doodshoofdsalade.


Doodshoofdpizza’s maken

Het idee is natuurlijk simpel en de uitvoering ook: maak een pizza en leg het beleg zo neer dat er een doodshoofd ontstaat. Je kunt de pizza helemaal van een scratch maken en zelf het deeg en de saus fabriceren, maar daar had ik gisteren niet zoveel zin in. Ik kocht dus twee pakken vers pizzadeeg van tante Fanny, twee zakjes geraspte kaas, salami, een voordeelzak met paprika’s en een klein blikje maïs.

In eerste instantie probeerde ik dit:

De zwarte puntjes zijn rozijntjes. Die had ik er even opgelegd om te kijken hoe het eindresultaat zou worden, maar ik was niet van plan om ze mee te bakken. Ik vond de pizza niet zo heel erg op een doodshoofd lijken, dus ik heb de salami er weer afgehaald en wat anders geprobeerd:

Namelijk de plakjes salami aan de zijkant leggen (één plakje sneed ik doormidden, zoals je kunt zien op bovenstaande foto). De vorm die ik nu kreeg vond ik meer op een schedel lijken en ik vond het ook leuker dat het doodshoofd nu geel/licht was. Tijdens het bakken is de salami echter wat gekrompen, waardoor de vorm niet helemaal goed bleef. Eenmaal uit de oven heb ik de rozijntjes er op gelegd en dit was het eindresultaat van pizza nummer één:

Bij pizza nummer twee maakte ik het hoofd wel donker. Ik hield wat tomatensaus achter, smeerde de rest uit over de pizza en strooide een zakje geraspte kaas erover. In het midden zorgde ik dat de kaas wat minder dik lag. Daar  heb ik vervolgens met een mes de rest van de saus op gesmeerd in de vorm van een doodshoofd. De rand bakende ik af met maïskorrels. Voor de ogen, neus en tanden sneed ik de juiste vormen uit paprika’s. Eigenlijk had ik groene paprika moeten gebruiken voor een beter contrast met de rest van de pizza, maar die zaten natuurlijk precies niet in de zak. Op iedere hoek heb ik ook nog een paar stukjes paprika gelegd. Voor de oven:

En na het bakken:

Leuk geworden toch? Mijn gasten vonden het er in ieder geval cool uitzien en ook heel lekker!

 

Doodshoofdsalade

 

Terwijl de pizza’s in de oven stonden, maakte ik een rauwkostsalade op soortgelijk manier. Ik schilde een komkommer en sneed er dunne plakjes van. Deze legde ik neer in de vorm van een schedel op een glazen snijplank. Voor de ogen gebruikte ik twee halve cherrytomaatjes en de neus en randen sneed ik weer uit paprika. Eromheen legde ik een rand van maïskorrels, omdat ik die toch nog over had van de pizza en Mack en Kate op een of andere manier dol zijn op koude maïs. Dit was het resultaat:

Misschien nog wel beter gelukt dan de pizza’s 😉

Halloweenfeestje

 

We hielden gisteren een klein Halloweenfeestje. Omdat ik zo druk was geweest met de 65ste verjaardag van m’n moeder hadden we eigenlijk besloten om geen Halloweenfeestje te houden dit jaar en alleen langs de deuren in de buurt te gaan. Maar de jongens vonden dat wel erg jammer en we zouden uiteindelijk met zo’n klein clubje gaan dat we toch hebben besloten om samen te eten vooraf met ‘eng’ eten. Mijn moeder maakte afgehakte vingers (worstenbroodjes met grote knakworsten, bladerdeeg en een amandelschaafseltje als nagel) en m’n zusje creepy broodjes hamburger met een eng pompoengezicht van een gesmolten plakjes cheddar. Het was erg lekker en heel gezellig allemaal!

Maak jij wel eens eten in een enge vorm?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics