Met kinderen in huis is één ding zeker: de wasmachine draait overuren. De ene dag krijg je een shirt vol aardbeienvlekken in je handen gedrukt en de andere dag een broek waarmee lekker door de modder is gerold. Een wasmachine kiezen die betrouwbaar is, is dus geen overbodige luxe. Vergelijk wasmachines met deze tips en vind de meest geschikte wasmachine die past bij jouw gezin.

wasmachine kiezen fb


Laadvermogen

Om de beste wasmachine voor jouw gezin te kiezen is het allereerst belangrijk om een keuze te maken in hoe groot de wasmachine moet zijn. Bestaat jouw gezin uit twee volwassenen en één kind, dan moet een wasmachine van acht kilo voldoende zijn, maar wanneer je een huishouden hebt met twee of meer kinderen, dan is het verstandig om voor een wasmachine te kiezen die negen of meer kilo laadvermogen heeft.

wasmachine droger

Geluidsniveau

Buiten laadvermogen kan je tegenwoordig ook een wasmachine selecteren op basis van geluidsniveau. De ene wasmachine is nou eenmaal stiller dan de ander en dat kan prettig zijn als de machine zich naast de kinderkamer bevindt. Je wilt niet dat als je kind eenmaal slaapt, dat hij of zij wakker wordt van een trillende wasmachine. Als de wasmachine ondanks het laagst gekozen geluidsniveau nog steeds te veel herrie maakt, plaats hem dan op een isolatiemat. Dit kan een mat zijn van rubber, textiel of schuim. De isolatiemat zorgt ervoor dat de trilling van de wasmachine gedempt wordt en vermindert zo ook deels het geluid.

Was-droogcombinatie

Nu zijn er tegenwoordig ook wasmachines die een droogfunctie hebben, deze worden was-droogcombinaties genoemd. Het klinkt ideaal. Niet twee van die lompe machines in je huis, maar slechts één. Wij hebben er jaren geleden zo één gehad, maar dat was geen succes. Er zitten namelijk ook nadelen aan de combinatiemachines. Ten eerste verbruiken deze machines namelijk veel meer energie.

Daarnaast is het droogvermogen van de was-droogmachines minder goed dan die van een losse droger. Snel wat wassen en drogen en hiermee zorgen dat je kinderen hun favoriete trui de volgende dag weer aankunnen, zit er dus niet in. Onze machine kon maar een kleine hoeveelheid was aan om te drogen, minder dan het kon wassen, dus dat was totaal niet praktisch. Als de was klaar was, dan moest je eerst een aantal items verwijderen voor je de droger kon starten.

Ondanks dat de ruimtebesparing fijn is, zijn deze was-droogmachines niet de beste keuze voor een gezin. Uiteindelijk hebben we er toch een losse droger bijgekocht en de combinatiemachine alleen voor wassen gebruikt.

Hoog toerental

Om ervoor te zorgen dat was zo droog mogelijk de trommel uitkomt, kan je selecteren op een wasmachine die beschikt over een hoog toerental. Hoe hoger het getal, hoe groter de centrifugaalkracht en dus hoe droger de kleding al uit de trommel komt. Hiermee zorg je dat de tijd in de droger een stuk korter is.

Bellenblaasvlekken tip

Wist je trouwens dat die vervelende bellenblaasvlekken door glycerine in de bellenblaas komen? Zodra glycerine in aanraking komt met wasmiddel worden het van die vieze grijze vlekken. Maak dus je eigen bellenblaas zonder glycerine óf spoel de kleding even met water voor je het in de wasmachine gooit.

wasmachine kiezen

Het wassen van kleding blijft een karweitje, maar met het kiezen van de juiste wasmachine kan het zeker een stuk makkelijker en sneller worden. Veel succes!

Bewaar op Pinterest:

wasmachine kiezen pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: