Een tijdje terug had mijn moeder heerlijke koekjes gebakken, nadat ze van mijn zus Sylvie zo’n leuke pot met droge ingrediënten had gekregen en waar je dan zelf nog een paar dingen aan moet toevoegen. Ik wist in ieder geval dat er M&M’s in zaten en sinds twee weken of zo had ik heel erg zin om deze koekjes zelf te bakken.

Vandaag heb ik eindelijk het recept aan mij zus gevraagd en het bleek van Bakerella te komen. Uit het recept heb ik de chocolate chips weg gelaten, omdat ze die niet hebben bij mijn supermarkt. Ook de pecannoten heb ik overgeslagen. Ik had bijna alles in huis (natuurlijk gewone gekleurde M&M’s ipv ROZE), behalve de oats(havermout), maar die bleek ik bij de Boni voor 39 cent te kunnen kopen (bij de ontbijtgranen). Het recept op de site is in cups, maar ik heb alles gewogen en hier is het recept in het Nederlands en in grammen:

 

Recept cowboykoekjes

Nederlands recept voor Cowboykoekjes met M&M’s en havermout, 24 stuks

Ingrediënten cowboykoekjes

Droge ingrediënten
– 180 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel baking soda
– 1/4 theelepel zout
– 90 gram havermout
– 200 gram M&M’s
– 60 gram bruine (basterd)suiker
– 100 gram suiker

Natte ingrediënten
– 1 losgeklopt ei
– 75 gram zachte boter
– 1 theelepel vanille-essence

Bereiding

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Doe daarna de andere ingrediënten erbij en kneed het door elkaar. Draai er daarna balletjes van van ongeveer 4,5 cm breed. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: