Laatste blogpost is alweer meer dan een week geleden, maar hier een paar projecten van de afgelopen tijd.

Sneeuwhuisjes maken

Met kerst heb ik dit leuke boek gekregen; handenarbeid met peuters. Van de week ging ik samen met Ewan een project uitkiezen en hij wilde graag de sneeuwhuisjes maken. Het idee is simpel; je neemt een a4-tje, knipt er aan twee kanten een stuk af zodat je de vorm van een huis hebt en tekent er daarna nog een deur en wat ramen op. Je peuter kan dan aan de slag met witte verf, lijm en watjes om er een sneeuwhuisje van te maken. Ik heb Ewan de kleuren van de huisjes laten kiezen. We hadden alleen geen witte verf in huis, maar wel één wit waskrijtje.. Maar dat ging natuurlijk niet werken toen Ewan de glitterstiften zag:

 

De stiften waren half leeg, dus Ewan kreeg er niet zo snel wat uit en toen heeft hij een gewone stift gepakt en bij alle deuren deurknoppen en -bellen getekend 🙂

 

Maar uiteindelijk moest er toch verf bij komen en heeft hij het blauwe huisje he-le-maal zwart geschilderd.

 

Oude kerstkaarten

Toen ik de kerstspullen ging opruimen kwam ik in één van de dozen nog wat oude – nieuwe – kerskaarten tegen. De kaarten had ik vijf jaar geleden in de opruiming bij de Bart Smit gekocht, maar tegenwoordig doen we eigenlijk altijd fotokaarten, dus ik besloot om Ewan er mee te laten spelen. Ik gaf hem een pen en zei: waarom ga jij niet wat kerstkaarten schrijven? En hij ging aan de slag. De eerste envelop was superschattig, met een letter E, nummer 1 en een 3 erop. Nummer één is van Thomas, letter E natuurlijk van zijn naam en hij is drie jaar. Hij is de laatste tijd veel bezig met cijfers en letters en hij vindt het ook erg leuk om op de iPad cijfers en letters over te trekken. In de andere kaarten heeft hij gewoon getekend.

 

Hij probeerde ook nog een kaart in een envelop te krijgen, maar dat vond hij toch nog wat te lastig. De (niet foto)-kerstkaarten die we dit jaar hebben gekregen heb ik apart bewaard, zodat hij dit van de week nog een keer kan doen.

 

Water en verf

Oma had een Cars magisch verfboek meegenomen voor Ewan. Je hoeft dan alleen maar je kwast nat te maken en de kleurtjes komen vanzelf. Dat was natuurlijk een groot succes, maar Ewan ging er erg snel doorheen. Toen we op de helft waren heb ik gezegd dat we de andere helft voor een andere keer bewaren. Het was inmddels al weer een tijdje geleden dat Ewan met waterverf had gekleurd en aangezien hij toch een kwast en water had, heb ik hem dat weer eens gegeven. We moeten nog steeds een doos goede waterverf kopen, nu hebben we alleen maar goedkope waterverf waar zo’n plastic sprieterig kwastje bij zit, wat eigenlijk alleen maar tot frustratie en nat papier zonder kleur leidt. Maar het scheelt al een hoop als je er een wat betere kwaliteit kwast bij geeft en inmiddels heb ik Ewan kunnen leren dat hij de kwast een paar keer heen en weer moet bewegen over de kleur en dan gaat het al een stuk beter.

 

Ontdekkingsflesje

 

Om Mack tijdens het knutselen (en verschonen!) een beetje bezig te houden, heb ik een een soort doorzichtige rammelaar gemaakt. Ik heb een potje waar eerst multivitaminen inzaten (met een kindonvriendelijke sluiting) gebruikt en daar het etiket van gehaald. Vervolgens heb ik het gevuld met wat ik normaal in de sensory tub doe, dus gedroogde pasta, rijst, erwten, vermicelli etc. Ik heb er ook nog wat in stukken geknipte gekleurde rietjes bij gedaan. Mack vond het heel interessant.

 

Doos beschilderen

Daarnaast heeft Ewan deze week ook nog een doos beschilderd. Ik had de recycle-knutselspullen uitgezocht (werd toch wel erg veel) en er moesten drie kartonnen dozen weg. Twee dozen heeft hij als bootjes gebruikt en die waren daarna stuk en de derde heeft hij beschilderd met onder andere een regenboog.

Als we gaan schilderen doe ik de verf vaak in een eierdoos of kartonnen doosje, dat is lekker makkelijk opruimen:)

Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: