Ik ben een AFOL. Deze combinatie van letters staat voor Adult Fan of LEGO; een volwassen LEGO fan dus. Lees je mee hoe het zover gekomen is, hoe dat er voor mij uitziet en wat mijn LEGO wensen en dromen zijn?

AFOL

 

LEGO in mijn jeugd

Als kind hadden we een grote pamperdoos vol met Lego, vooral Fabuland (ik hoop nog steeds op een herintroductie). We woonden naast een speelgoedwinkel waar ze ook Lego verkochten en als we ziek waren, kregen we vaak een setje. Ik heb twee oudere zussen, dus tegen de tijd dat ik met Lego kon spelen, was er al een mooie collectie opgebouwd 😊.

De Lego was niet altijd beschikbaar, vaak stond de doos op zolder en kwam deze bijvoorbeeld tijdens een vakantie naar beneden. Ik herinner met dagen van bouwen, waarbij de hele huiskamer vol lag met blokjes en aan het eind van de dag de sets weer in elkaar waren en er mee gespeeld kon worden.

De eerste LEGO van mijn kinderen

Toen Ewan vier jaar was, was ik dan ook zeer verheugd om een grote lego set voor hem te kopen. Het was een grote set van Cars. En daar is het allemaal mee begonnen. We zijn nu ruim tien jaar verder en hebben echt heel veel LEGO. Gelukkig hebben we een speelkamer waarin we veel kwijt kunnen.

speelkamer AFOL LEGO

Op een gegeven moment heb ik besloten om alleen binnen bepaalde series te kopen, om het nog enigszins binnen te perken te houden (dat is niet gelukt). We hebben voornamelijk Star Wars, Minecraft, Super Mario, Marvel, Friends, Disney, City en 3-in-1 creator sets. En voor mij bloemen (daar is natuurlijk geen ontkomen aan als je Fleur heet), de Expert gebouwen en andere volwassen AFOL sets zoals de Yellow Submarine, The Beatles en Elvis schilderijen en Nintendo.

The Beatles AFOL LEGO

De laatste jaren is de meeste Lego die ons huis binnen kwam voor mij geweest. Ik vind het geweldig hoe je van kleine blokjes iets kunt maken wat echt ergens op lijkt. Ik bouw voornamelijk sets volgens de instructies, wat ik ergens wel saai vind van mezelf, maar ik vind het heel leuk en ontspannend om te doen. Ook vind ik het leuke en originele decoratie voor ons huis.

LEGO bloemen

Mack, mijn middelste kind, kan wel echt de coolste dingen (na)bouwen uit zichzelf. Dat vind ik echt geweldig om te zien. Het is een hele andere creatieve uitingsvorm dan bijvoorbeeld tekenen, maar hij kan er helemaal zijn ei in kwijt.

LEGO yellow submarine piggies

Een aantal jaar geleden zag ik ineens dit grapje van mijn kinderen terwijl ze op school zaten 😉

LEGO World bezoek als AFOL

Afgelopen herfst ben ik met mijn vader naar LEGO World in de Jaarbeurs geweest. Ik vond het bijzonder om dit samen te kunnen doen (de kinderen zaten op school…, wat ik echt een goede AFOL-move van mezelf vond). Mijn vader had vroeger ook een uitgebreide LEGO-collectie, die hij op zijn twaalfde helemaal verkocht heeft om een fiets te kopen. Die binnen twee dagen gestolen was 🙁

LEGO world AFOL

Billund

Vlak daarvoor heb ik met mijn gezin een bezoekje gebracht aan Billund, waar we ook in een echt LEGO-hotel hebben geslapen, het LEGO House en LEGOland bezocht hebben. Meer hierover kun je lezen in dit bericht: weekend LEGOland Denemarken.

LEGOland Billund AFOL

LEGO cadeaus voor moeders

Mijn LEGO-hobby maakt het wel makkelijk om een cadeau voor mij te verzinnen ;). Voor mijn verjaardag, met de feestdagen, voor Moederdag; de afgelopen jaren zaten er steeds wel een aantal sets bij. Voor ons twintigjarig samenzijn kreeg ik zelfs deze gave Nintendo-set cadeau:

LEGO Nintendo NES set

Deze sets staan op dit moment nog op mijn AFOL verlanglijstje:

Home Alone huis

Vuurtoren

Typemachine

Polaroid

Titanic

Jazz Club

Corvette

LEGO als decoratie

Inmiddels begin ik LEGO steeds meer in te zetten als decoratie in ons huis. De dressoirkast in de huiskamer heeft ieder seizoen een passende collectie LEGO en de huiskamer staat sowieso vol met LEGO-bloemen. Veel makkelijker dan echte bloemen. En ik heb nu de ideale manier gevonden om mijn LEGO af te stoffen (al doe ik dat eigenlijk te weinig…): deze make-upkwast.

AFOL wensen en dromen

Het enige dat ik nog zou willen (naast een maandelijks LEGO-budget van een paar honderd euro 😉 ) is wat meer tijd om te bouwen. De bloemensets bouw ik meestal vrij snel na krijgen/kopen, want deze zijn meestal zo klaar. Maar voor de grotere sets vind ik het fijner als ik meer tijd heb en dat resulteert er dus in dat het er meestal niet van komt. Ik heb nu een flinke voorraad nog te bouwen sets staan.

Fleur LEGO AFOL robot kat

Ook is het een droom om alle blokjes die niet in een set zitten (en dat is vooral de LEGO van de kinderen) te sorteren op type. Ik ben daar een aantal jaar (!) geleden mee begonnen en het systeem is goed, het kost alleen zo veel tijd. Die ik op dit moment dus liever steek in de sets uit mijn voorraad 😉

Wat is jouw hobby?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: