Deze pin is getest door Fleur.

Soms kom je van die Pinterest-pins tegen waarvan je zeker weet dat je ze móet maken. Dat had ik met dit cadeau-idee. Deze pins zijn heerlijk; het eindresultaat is indrukwekkend, terwijl het project zelf goed te doen is. Ik ging op (verlate) verjaardagsvisite bij de buurvrouw en had bijna gewoon een bloemetje gekocht, toen ik ineens aan deze pin dacht die ik een paar weken geleden gepind had: de ananaswijnfles.

De Pin

Bij deze pin versier je een fles wijn met allemaal Ferrero Rocher-bonbons, wat ervoor zorgt dat de fles uiteindelijk op een ananas lijkt.  Een stukje tule en wat groene papieren bladeren maken de ananas helemaal af. Ik dacht de bonbons vast te plakken met plakband, want dat vind ik de makkelijkste manier om iets vast te plakken, maar in de beschrijving stond het met een lijmpistool moest. En dat is natuurlijk wel logisch, want die bonbons zijn vrij zwaar. Gelukkig heb ik met kerst een lijmpistool gekregen, dus dat kwam nu goed van pas. Ik dacht dat ik ergens nog wel een stukje jute kon vinden, of anders een stukje bruine stof van een ingekort gordijn. Voor de bladeren zat ik aan crêpe papier te denken. De  pin leek me verder niet moeilijk, alleen even een mooie fles kopen en wat Ferrero Rochers.

 

On the go

Ik dacht er vrij last-minute aan om dit cadeau te maken én ik heb geen verstand van wijn, dus ik heb maar een fles champagne gekocht. Eigenlijk vooral voor de mooie gouden bovenkant. Ik kocht twee doosjes Ferrero Rocher (32 stuks) en de rest had ik thuis wel liggen. Toen ik echter het bruine gordijn pakte, bleek het nog een heel gordijn te zijn en ik vond het zonde om daar in te knippen voor zo’n klein stukje. Toen ik vergelijkbare pins op Pinterest bekeek, zag ik dat anderen gewoon henneptouw hadden gebruikt en dat had ik nog wel liggen. Het crêpe papier heb ik vervangen door wat groene servetten, want die had ik nog in de keuken liggen vanwege Macks Yoshi’s Woolly World feestje.

Terwijl het lijmpistool opwarmde, heb ik bladeren geknipt van de groene servetten. Ik zorgde steeds dat ik aan de dichte kant van een servetje knipte, op deze manier kreeg ik wat vollere bladeren. Je kunt ook vast alle bonbons uitpakken. (Weersta de verleiding om er eentje op te snoepen, want je hebt ze allemaal hard nodig ;-P )

 

 

Toen het lijmpistool warm was, kon ik de bonbons op de fles plakken. Ik voorzag iedere Ferrero Rocher van een lijm ‘swirl’, zoals je kunt zien op de volgende foto. Wees niet te zuinig met de lijm, anders vallen de bonbons er weer af. En houd ze even tien seconden tegen de fles aan gedrukt tot ze vast zitten.

Het etiket heb ik vrijgelaten. Zo kon de buurvrouw zien wat ze precies kreeg en het kwam ik precies uit met de bonbons.

De bladeren heb ik ook met de lijm uit het lijmpistool vastgeplakt. Op ieder blad spoot ik een streepje van 2/3, vanaf de onderkant van het blad gezien. De blaadjes heb ik rondom geplakt, ongeveer twee lagen. Het zag er erg rommelig uit, maar door het touw kwam het nog goed. Daarvan heb ik het uiteinde ook vastgeplakt met de lijm uit m’n lijmpistool.

En zie hier; de ananaswijnchampagnefles:

Go go of no no?

De pin is absoluut een go go. Het was erg leuk om de fles cadeau te geven en de buren vonden het leuk om hem te krijgen. Het is even wat meer werk (trek er maar een uurtje voor uit), maar dan heb je ook wat gaafs.

Tips

– De fles was misschien nog wat mooier worden als de bonbons wat dichter tegen elkaar zaten, dus een extra doosje Ferrero Rochers is geen overbodige luxe (en dan kun je er wél eentje stiekem opeten).
– Knip genoeg bladeren, in de originele post heeft ze het over zeven, maar ik zou voor minstens tien gaan. Ik heb gewoon m’n twee servetten opgeknipt.
– Aan de achterkant van de fles zat nog een wit etiket, als je goed kijkt kunt je het zien zitten. Dit kun je er beter vanaf halen, of een blaadje in de kleur van de fles erover plakken.

Hoe geef jij een fles drank cadeau?

 

 

Pinterestafbeelding

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
cadeau idee wijnfles ananas

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: