Gisteren zijn Kate en ik na school naar het KreaDoe Lentefestival geweest. Omdat het na school was, hadden we slechts 2,5 uur, maar dit was een bewuste keuze. Vorige keer waren we op een zaterdag en dat was eigenlijk een beetje te druk voor haar. Ik hoopte dat het op een doordeweeks dag, meer naar het einde, wat rustiger zou zijn. En dat was ook zo! Lees snel verder om mijn vijf prikkelarme tips en top drie van deze KreaDoe te bekijken.
KreaDoe beurs prikkelarm fb

Prikkels en een drukke beurs

Mijn dochter is hoogbegaafd en ervaart de wereld om haar heen daardoor intenser. Hierdoor ontvangt ze meer en intensere prikkels. En wanneer ze wat slechter in haar vel zit, moe of hongerig is, kan ze hier dus slechter tegen. Naar een drukke beurs gaan, is dan niet per se het beste idee.

Maar ze vindt het wel heel leuk om zulke dingen te bezoeken en ik vind het ook hele gezellige moeder en dochter uitjes. We wonen ook nog eens in Utrecht en er is regelmatig wat leuks te doen in de Jaarbeurs, waar we zó zijn. Inmiddels heb ik een manier gevonden die voor ons goed werkt. Hier mijn vijf tips:

1. Kies het juiste moment

Namelijk een minder druk moment kiezen. Dit is vaak aan het einde van de dag. Veel mensen beginnen lekker vroeg en vanaf een uurtje of twee, drie, gaan er alweer mensen naar huis. Daarnaast is het doordeweeks vaak rustiger dan in het weekend. Dan moet mijn dochter ook naar school, maar in combinatie met het eerste punt is dit geen probleem.

Gisteren uit school zijn we dus direct door naar de KreaDoe gegaan. Toen we naar de Jaarbeurs liepen, kwam een grote stroom bezoekers met allerlei vrolijk gekleurde tassen ons al tegemoet, dus dat zag er goed uit voor ons.

2. Ga eerst even zitten

Nu hadden we ook het geluk dat ik uitgenodigd was om het event te bezoeken, dus we konden eerst even zitten in de perskamer. Dit was na de bus en het lopen wel even fijn. Kate heeft toen naar wat muziek geluisterd. Bij het begin van de Jaarbeurs zit Restaurant Speys, hier zou je ook even wat kunnen drinken en bijkomen van de reis, voordat je aan je bezoek gaat beginnen, mocht dit handig voor jullie zijn.

Na onze korte rustpauze was het dan echt tijd voor ons bezoek aan het KreaDoe Lentefestival. Er was nog steeds een gezellige bedrijvigheid, maar niet superdruk. Precies goed voor ons. We hebben in allebei de hallen diverse leuke dingen gezien en gedaan.

KreaDoe lentefestival

3. Gebruik de prikkelarme ruimtes

Tussendoor kwamen we de prikkelarme huisjes tegen, waar we een korte pauze gehouden hebben. De huisjes zijn heel knus en comfortabel, met gedimd licht en lekkere stoelen, maar de geluiden van buiten zijn nog wel goed te horen. (Maar daar hadden wij niet zoveel last van, Kate heeft meer last van andere prikkels, zoals wanneer er mensen tegen haar aanlopen of te dichtbij komen. Zijn geluiden wel een probleem, dan zou ik een noise-cancelling koptelefoon meenemen.)

KreaDoe prikkelarme ruimte

KreaDoe prikkelarme ruimte binnen

4. Ga minder lang

Uiteindelijk heeft ons bezoek zo’n 2,5 uur geduurd. Dat klinkt misschien kort, ook omdat je het gevoel hebt dat je voor een hele dag betaalt. (Zo keek ik er vroeger tegenaan.) Maar het was voor ons precies lang genoeg voor een leuke en gezellige ervaring. Want dat is ook met de prikkels: er zit vaak een opbouw in. Des te langer het duurt, des te groter de kans dat het toch nog ineens te veel wordt. Dat punt hebben we gisteren niet bereikt gelukkig.

5. Ga eerst alleen

Je kunt het ook nog anders aanpakken: ga ’s ochtends alleen, bekijk de beurs in je eentje, haal een stempel bij de uitgang, ga je kind halen en doe het laatste deel van de dag met z’n tweeën. Zo heb ik het vorige keer met LEGO World gedaan en dat is ook heel goed bevallen. Je weet dan ook waar alles is, wat ook heel fijn kan zijn. Gisterenmorgen had ik helaas al een andere afspraak, anders had ik het ook zo gedaan.

Top 3 KreaDoe Lentefestival

Wij vonden het dus leuk. Hier is onze top drie van het KreaDoe Lentefestival:

  1. Mostcutest.nl stand – Dit was niet de eerste keer voor Kate bij de KreaDoe en ze wist dan ook precies dat deze stand er zou zijn en keek hier erg naar uit. Dat snap ik wel want ze hebben ook zulke schattige dingen! De prijzen zijn volgens mij ongeveer hetzelfde als in de webshop, maar ze hebben wel een aantal leuke beursacties zoals je eigen DIY squishy pakket samenstellen of een tasje vullen voor tien euro.
    mostcutestnl beursactie DIY squishy set
  2. KreaShoot – Al vrij snel liepen we tegen de KreaShoot aan; een supergave set voor een coole foto. Na even in de rij te hebben gestaan konden we al plaatsnemen op het bankje. Zoals je op de foto’s ziet had ik niet helemaal door wanneer de timer af liep en zat ik nog een beetje in regelmodus bij de eerste foto, maar ach, dat mag de pret niet drukken. Je krijgt twee keer een fotostrip mee naar huis en kunt de foto laten mailen naar je e-mailadres. Gratis!
    KreaDoe kreashoot lente24
  3. Miniverse maken – Tegen het einde kwamen we de Miniverse stand tegen, waar we -wederom gratis- een bal kregen om een Miniverse gerecht te maken. Misschien heb je dit al eens langs zien komen op YouTube. Met minuscule ingrediënten en hars dat in zonlicht hard wordt maak je bijvoorbeeld een superschattig taartje of drankje. Dit was een leuke verrassing en we konden nog even lekker creatief bezig zijn.
    Miniveerse uitproberen Kreadoe beurs

En we hebben ook nog wat leuke dingen gekocht om lekker thuis aan de slag te gaan:

KreaDoe mostcutest buit

Tot zover mijn verslag van ons korte, maar zeer geslaagde bezoek aan het KreaDoe Lentefestival. Het was niet ons eerste bezoekje aan de KreaDoe, maar het blijft een leuk moeder en dochteruitje.

Ben jij wel eens bij de KreaDoe geweest?

Bewaar op Pinterest:
KreaDoe beurs - 5 tips voor prikkelgevoelige kinderen


Dit bericht in tot stand gekomen in samenwerking met KreaDoe.*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: