Ewan en Mack zijn sinds kort fan van Ghostbusters. Ik geef deze Lego Dimensions set* de schuld ;-P. Vorige week tijdens de housewarming van mijn zusje, maakte Ewan badges voor op Macks en zijn eigen arm van papier en tape. De truien waar ze op zaten mocht ik toen natuurlijk niet meer wassen.. Dat bracht me op dit idee voor een soort armbanden met een Ghostbusters badge er op waarbij ze wél schone kleren aan kunnen. Deze Ghostbusters arm badges zijn gemaakt van vilt, een stukje oude gordijnstof en klittenband. In deze post laat ik stap-voor-stap zien hoe ik ze gemaakt heb.

Lego Dimensions set en de Ghostbustersfilm

Toen we in Keulen waren mochten de kinderen wat uitzoeken in de Lego-winkel. Ewan koos voor het Lego Dimensions Ghostbusters Story Pack*. Met Lego Dimensions kun je iets van Lego bouwen en hier vervolgens mee gamen op de Wii U, Playstation 4 en 3 of op de XBox 360 en One. Om deze uitbreiding te spelen,  heb je wel het Lego Dimensions Starter Pack* nodig; hier zit namelijk een portal in. Met de portal kun je verbinding maken tussen de Lego en game. Vervolgens kun je het spel uitbreiden door Fun packs, Team packs of  Level/Story packs te kopen. Bij iedere uitbreiding krijg je extra content in het spel door de Lego op de portal te zetten. Met het Ghostbusters Story Pack speel je het verhaal van de nieuwe Ghostbustersfilm* na. Deze film had ik trouwens gekocht voor Ewan, zonder te letten op het leeftijdsadvies, oeps! Hij heeft hem gekeken en vond het een van de coolste films die hij ooit gezien heeft. Het Lego Dimensions-spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, door het Lego-sausje is het minder eng.

Sindsdien heb ik dus twee (kleine) spokenjagers in huis. Ze vinden het erg leuk om dingen uit de film na te bouwen, zoals een geestenstofzuiger en de Ghostbusters-auto en spelen dan dat ze geesten vangen.

DIY Ghostbusters arm badge

Voor de Ghostbusters arm badges heb je het volgende nodig:

– Een voorbeeld van het Ghostbusters logo.
– Rood en wit vilt (ik gebruikte vilt uit een knutselpakket van de Action)
– Stukje stevige stof (ik had nog wat bruine gordijnstof van de Ikea liggen)
– Textiellijm (deze* van de Hema werkt prima)
Klittenband* (ook gekocht bij de Hema)
– Potlood of pen
Stoffenschaar* en een schaar voor papier
– Fineliner (ik gebruikte een zwarte Stabilo fineliner*, alhoewel ik denk dat een textielstift beter had gewerkt. Deze Sharpie textielstifen* staan op mijn verlanglijstje).
– Een naaimachine (ik heb de Brother DS140*, lees hier waarom ik dit zo’n fijne naaimachine vind voor beginners.)

Aan de slag:

1. Als eerste heb ik het logo in een fotobewerkingsprogramma twee keer naast elkaar gezet (ok eigenlijk vier keer zoals je bij foto nummer 3 kunt zien, maar twee was ook genoeg geweest ;P). De plaatjes zijn 10 cm bij 10 cm.
2. Vervolgens heb ik de rode cirkel uitgeknipt om te kijken hoe groot de rode vilten cirkel moest zijn. Hierbij knip je dus gewoon door het hoofd en de handen van het spookje. Van de papieren cirkel nam ik de omtrek over met een pen op het rode vilt. Die knipte ik vervolgen uit.
3 en 4. Hetzelfde deed ik met de twee onderdelen van het Ghostbusters spookje. Op foto drie zie je m’n stoffenschaar op het papier liggen, maar dit is een foutje. Het papier heb ik geknipt met de gewone schaar en het vilt met de stoffenschaar. Als je met de stoffenschaar papier knipt, wordt hij bot. Hier zie je waarom het belangrijk is om het plaatje twee keer te hebben, want nu heb je wel het hele spookje nodig.

5. Hier kun je al zien hoe de badge gaat worden, met alleen nog maar de contouren van rood en wit vilt.

6. Met een zwarte fineliner heb ik de details van het spook getekend. Het is mooi om alle randen ook van een dun lijntje te voorzien. Vind je het lastig om na te tekenen, dan kun je het papieren spook op het vilt leggen en met de fineliner op de uiteindes van de lijntjes door het papier heen prikken. Met de stipjes die op het witte vilt verschijnen is het dan makkelijker natekenen.
7. Plak het witte vilt op het rode vilt. Lees goed de instructies op de tube textiellijm.
8. Het Ghostbusters-logo van vilt is klaar!

9. Nu werd het tijd om te naaien. Zoals je op de foto kunt zien, ben ik nog steeds niet voorbij het niveau beginner, maar voor dit project was dat gelukkig niet erg. Eerst heb ik de omtrek van een bovenarm van mijn kind opgemeten. Je kunt losjes over de kleren heen opmeten. Tel bij het aantal centimeters dat je gemeten hebt, 8 cm op. Dit is voor het klittenband en de zoom. (Is de armomtrek bijvoorbeeld 23 cm, dan is de breedte voor het stukje stof 23+8= 31 cm.) Voor de hoogte meet je het logo op (was bij mij 8 cm) en daar tel je 4 cm bij op. Ik kwam dus uit op een rechthoek van 31 cm breed en 12 cm hoog. Dit heb ik eerst uitgetekend met behulp van een geodriehoek en lineaal op een stuk overtrekpapier. Vervolgens heb ik dit uitgeknipt en vastgespeld op de bruine gordijnstof en netjes langs de randen de stof geknipt.
Ik heb geprobeerd nette zoompjes te maken door de stof twee keer (ongeveer een halve cm) om te vouwen en vast te naaien. Dit is aan de zijkanten wel gelukt, maar aan de lange kanten niet zoals je ziet. Toen heb ik het klittenband (8 cm lang) uit de twee uiteinden geplakt. Let er op dat je het ene stukje klittenband aan de voorkant plakt en het andere aan de achterkant. Het klittenband is zelfklevend, maar blijft niet echt goed plakken. Het is handig om even uit te proberen bij je kind of het een beetje goed zit, maar daarna zou ik het echt wel even langs de randen vastnaaien.
10. Plak de badge er op met behulp van de textiellijm.
11 en 12. Even goed laten drogen en de spokenjacht kan beginnen!

Pinterest-afbeelding:

Dit is ook een leuk verkleedidee voor carnaval. Nog een bruine overall erbij en je bent al zo goed als klaar.

Welke Ghostbuster-films heb jij gezien?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: