Je eigen Wie is het? spel maken wordt eenvoudig en leuk met deze handige sjablonen en stapsgewijze uitleg. Ontdek in dit bericht hoe je met een sjabloon een gepersonaliseerd ‘Wie is het?’-spel creëert, perfect voor familie- en vriendenbijeenkomsten. Ook leuk voor op school of werk, bijvoorbeeld voor het afscheid van een collega.

Zelf Wie is het spel maken - uitleg en gratis sjabloon

 

Toen Ewan acht jaar werd en hij zijn Pokémon verjaardag vierde, heb ik een Pokémon Wie is het?-spel voor hem gemaakt. Het leuke is dat dit niet alleen mogelijk is met Pokémon, maar met alle plaatjes die kunt bedenken. Wat je nodig hebt, is een leeg sjabloon (en het spel). En dat sjabloon kun je via deze blogpost downloaden.

Wie is het?-spel

Wie is het spel Hasbro
Wie is het?; een klassieker onder de bordspellen. Het is dat spel met een klapbord, waarbij je vroeger een plaatje moest trekken en er dan door middel van vragen die alleen maar met ja of nee beantwoord konden worden achter zien te komen welk kaartje je tegenstander had. Bij ieder antwoord kon je weer een paar personages elimineren. Wij hadden het spel thuis vroeger niet, maar het was bij spelletjesmiddagen op school altijd erg populair (of vond ik dat, omdat we het thuis niet hadden?). Toen Ewan 8 jaar werd, was deze variant van het Wie is het?-spel op te koop. Inmiddels (in 2024) zijn we alweer een paar varianten verder , daar gaat dit bericht niet over.

inspiratiekit activiteiten voor kinderenOp zoek naar meer leuke activiteiten voor kinderen? Laat je elke maand inspireren door deze handige service:
Lees hier alles over de InspiratieKit


Sjablonen en uitbreidingen

Naast de vertrouwde gezichten kun je bijvoorbeeld ook naar dieren of superhelden raden. Toen we het spel kochten, zaten er twee bladen met figuren bij (één vel, met een verschillende voor- en achterkant); de vertrouwde Wie is het?-gezichten en een dieren- of superhelden-versie. Op de Hasbro-site kon je een tijdlang ook uitbreidingen downloaden, maar die zijn helaas niet meer te vinden.


Gerelateerde berichten:

Een experiment: Pokemoneieren hatchen
Pokemon klei printables
Pokemon Pizza & Game Night
Pokeball cupcakes; zo maak je ze
Een overzicht van leuke Pokemon ideeën


 

Eigen Wie is het? spel maken

Maar je kunt ook zelf een uitbreiding maken en dat heb ik gedaan met Pokémon. Die durf ik hier niet op de blog te zetten, omdat ik bang ben voor gezeur met copyright, maar ik kan hier wel het lege template delen, zodat je die zelf kunt aanpassen met bijvoorbeeld Pokémon, familieleden of een ander favoriet thema. LET OP: dit sjabloon past in een oude versie van het Wie is het?-spel, de variant die op de foto’s in deze post te zien is.


 

Zo vul je het sjabloon

Als je het lege sjabloon gedownload hebt, kun je aan de slag. Ik gebruik hiervoor Photoshop, maar het kan met ieder fotobewerkingsprogramma waarin je met lagen kunt werken. Paint.net is een goede gratis variant, maar het zou eventueel ook in Canva kunnen.

Hier nog even een kort stappenplan:

1. Download het gratis sjabloon en open het in Photoshop, paint.net of een ander programma.
2. Zorg dat je 24 plaatjes verzameld hebt om het sjabloon mee te vullen.
3. Open de plaatjes één voor één in het programma, selecteer het helemaal en kopieer. Plak het dan in het sjabloonbestand. Verklein het plaatje tot het in het grootste vakje past. Doe dit nog een keer met hetzelfde plaatje, maar dan voor één van de vakjes in de één van de bovenste twee rijen.
4. Typ de naam van de afbeelding in het rechthoekige vakje dat aan het grotere vakje vastzit (ook twee keer).
5. Ga zo door tot je alle vakjes vol hebt.
6. Opslaan en twee keer printen, liefst op stevig papier.

Eigen Wie is het spel? maken – Canva sjabloon

Lijkt dit je teveel gepriegel? Ik heb nu ook een handig Canva sjabloon gemaakt, waarmee het vullen van het sjabloon een fluitje van een cent wordt: aanpasbaar Wie is het? sjabloon.

Nu kun je het spel spelen. Voor extra stevigheid is het handig om de originele bladen van het spel achter de printjes te doen. Veel plezier!

Pokemon Wie is het spel maken


memory spel sjabloon previewWil je een uniek en persoonlijk memory spel maken? Met dit Canva-sjabloon is het een fluitje van een cent! Voeg je eigen foto’s toe en ontwerp een spel dat helemaal bij jou past.


 

Meer entertainment voor op een Pokémon verjaardag

Dit zijn ook leuke Pokémon bordspellen:

Wat vind jij van het spel Wie is het?


Meer gratis printables

Zo maak je een Lego trekpop

Zo maak je een Lego trekpop - uitleg en gratis printable
Zo maak je een Lego trekpop

Een tijdcapsule maken

Maak een tijdcapsule - met deze gratis printables
Een tijdcapsule maken

Super Mario Slinger

Super Mario slinger - DIY papieren 3D items - gratis download
Super Mario Slinger

Bekijk meer speelideeën.Bewaar voor later op Pinterest:
zelf wie is het maken printable pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics