Dit recept voor sneeuwklei kun je helemaal zelf maken. Ik vind het heel fijn om zelf klei te maken; je krijgt een grote (in vergelijking met de potjes die je in de winkel koopt) hoeveelheid klei, die lekker zacht is (niet zoals die harde blokken bij de peuterspeelzaal of op de basisschool) en je weet precies wat er in zit. Daarnaast kun je eindeloos variëren met kleuren en geuren en dingen toevoegen. Zoals bij deze klei bijvoorbeeld glitters. Door het gebruik van maïzena wordt de klei mooi wit.

sneeuwklei recept


*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Drie jaar geleden schreef ik al eens een post over sneeuwklei. Het was toen niet helemaal in één keer goed gelukt en ik beloofde het nog een keer te maken alvorens het recept met jullie te delen. Nou die ‘nog een keer’ is eindelijk gekomen, oeps :$. Dus hier is het recept voor sneeuwklei.

 

Recept sneeuwklei

Recept voor de bereiding van sneeuwklei, met veilige ingrediënten.

Genoeg voor: 1 lading

Ingrediënten sneeuwklei

Recept voor sneeuwklei met glitters. Ingrediënten: maïzena, zout, water, cream of tartar, zonnebloemolie en glitters.

– 1,5 kop maïzena
– 0,5 kop zout
– 0,5 kop kokend water
– 1 eetlepel cream of tartar/wijnsteenzuur* (of een scheutje citroensap)
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– zilveren glitters
(Natuurlijk ben ik weer één ingrediënt vergeten op de foto te zetten, dat doe ik namelijk altijd. Waarom?!)

De meeste ingrediënten zul je al in huis hebben, behalve waarschijnlijk cream of tartar (wijnsteenzuur). Dit ingrediënt zorgt voor meer flexibiliteit en is onder andere te koop bij de toko en bol.com. Als alternatief hiervoor kun je ook een beetje citroensap gebruiken. De glitters zijn natuurlijk niet echt veilig om te eten, maar de klei is zo zout dat ik niet verwacht dat kinderen het ook echt door zullen slikken als ze het in hun mond stoppen.

Bereiding sneeuwklei

De klei maken is vervolgens heel simpel; alles door elkaar mengen en je bent klaar. Let wel op met het kokende water; het is handig om de ingrediënten eerst met een houten lepel te mengen en vervolgens voorzichtig te voelen of je het al met de hand kunt kneden.

Recept voor sneeuwklei met glitters. Ingrediënten: maïzena, zout, water, cream of tartar, zonnebloemolie en glitters.

Tips

– Je gebruikt kokend water, dus dit recept is niet geschikt om samen met kleine kinderen te maken.

– Voeg niet al het water in één keer toe, maar begin met de helft of zo en kijk dan of je alles nodig hebt.

– Bewaar de klei luchtdicht. Ik vind deze luchtdichte glazen potten* ideaal, maar ik doe er ook nog altijd een plastic zakje omheen. Je kunt de klei dan een paar maanden bewaren.

Recept voor sneeuwklei met glitters. Ingrediënten: maïzena, zout, water, cream of tartar, zonnebloemolie en glitters.

 

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
Recept voor sneeuwklei met glitters. Ingrediënten: maïzena, zout, water, cream of tartar, zonnebloemolie en glitters.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: