Het is alweer half december en we vliegen ook door onze adventskalender heen. Sneeuwklei was het idee voor vandaag en daarvoor had ik dit recept opgezocht. Het volgen van het recept resulteerde niet in sneeuwklei, maar na wat aanpassingen hadden we toch nog een soort klei waar Ewan ruim anderhalf uur mee gespeeld heeft!
NB: Inmiddels heb ik een nieuw recept sneeuwklei op deze blog staan, dat wel in één keer lukt!


Witte klei met maïzena

Voor de sneeuwklei gebruik je corn flour, oftewel maïsmeel/maïzena. Hierdoor wordt de klei mooi wit, in plaats van ‘deegkleur’ als je gewoon bloem gebruikt. Mijn maïsmeel was helaas bijna op, dus ik heb de hoeveelheden in het recept moeten halveren, misschien dat het daarom mislukte. Mijn klei werd in ieder geval veel te dun. Gelukkig was Kevin thuis en hij heeft er steeds wat gewone bloem bij gegooid (het plakte heel erg aan mijn handen namelijk) en uiteindelijk werd het een soort klei (eigenlijk leek het meer op deeg dan klei). Ik heb er ook nog wat pepermuntextract aan toegevoegd, dat vond ik er ook wel bij passen. En rode en witte glitters, maar de klei was dus niet zo heel wit. Ik wil het nog een keer – goed – maken, voordat ik het recept met jullie deel. (Dit heb ik inmiddels gedaan; recept sneeuwklei. Met alleen maïzena wordt het wel wat korreliger, met wat gewone bloem erbij had ik hier minder last van.)

 

Zelf klei maken

Het is heel erg leuk om zelf klei te maken en het is zo klaar. Je moet er vaak wel kokend water bij gebruiken, dus het is niet zo heel geschikt om het samen met kleine kinderen te doen. Maar je krijgt een grote hoeveelheid klei; de potjes uit de speelgoedwinkel zijn vaak zo klein. Bij Ewan op de peuterspeelzaal hebben ze een grote ton met gele klei, maar die klei is vaak erg hard. Als je zelf klei maakt, krijg je dus een grote hoeveelheid, lekkere zachte klei. En je weet precies wat er in zit. Het is ook erg leuk om er dingen aan toe te voegen, zoals geuren en glitters.

Ewan houdt erg van kleien en hij ging er gelijk mee aan de slag. We begonnen met een roller en wat kerstkoekjesuitstekers.

Na een tijd spelen heb ik hem een paar pinda’s, een doosje rozijntjes en een handjevol kerstpasta erbij gegeven.

En uiteindelijk hebben we ‘vieze Thomas‘ erbij gehaald. Ewan vond het echt heel leuk en is er heel lang onafgebroken mee bezig geweest. De klei heb ik in een kerstpot opgeborgen waar hij bij kan. Dit is voor het eerst dat hij klei zelf tot zijn beschikking heeft. Ik ben benieuwd of hij het morgen zelf gaat pakken.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: