Vandaag zijn Ewan en ik samen naar de bibliotheek gegaan om kerstboeken te halen. We móesten vandaag echt naar de bibliotheek; het stond op de adventkalender, Ewans boeken moesten vandaag terug en we kregen gisteren een brief met bon voor gratis abo voor Mack.

We gingen met de bus; toen we de trap afkwamen stond ie bij de halte, dus dat werd rennen! Twee haltes verder waren we bij de bibliotheek. Nieuw in onze Bibliotheek (Zuilen) is de babyhoek; een voorleesbank, een box en twee kasten met speciale babyboekjes. De box stond alleen in de hoge stand, dus dat is best wel jammer, want Mack kan er al niet meer in.

Maar ze hebben wel een leuk nieuw programma voor babies in de bibliotheek: Baby Boekstart. Gisteren kregen we daar een brief over met daarbij een bon voor een koffertje met boekjes en een gratis abonnement voor Mack. In de babyhoek staan dus twee kasten met babyboekjes. Dit zijn boekjes voor babies vanaf 3 maanden (tot 2 jaar) zoals stoffen boekjes, hard kartonnen boekjes, boekjes met geluid, etc. De boekjes zitten in een plastic hoes en worden door de bibliotheek gewassen. De boekjes in deze kasten zijn op dit moment allemaal splinternieuw. Dus ik heb gelijk drie boekjes voor Mack geleend en bij het inschrijven kregen we het leuke koffertje. In één van de boekjes zit ook nog een cd met liedjes en versjes voor spelletjes op schoot.

Naast de babyhoek staan vier computers, speciaal voor peuters en kleuters. De kinderen kunnen hierop een digitaal prentenboek bekijken (en luisteren) of bijvoorbeeld een kleurplaat kleuren. Ewan gaat steeds direct achter een van deze computers zitten als we in de bibliotheek zijn. De eerste keer vond ik het stom, ik vond eigenlijk dat hij moest helpen met boeken uitkiezen, maar nu vind ik het wel makkelijk; ik kan zelf rustig rondkijken en boeken selecteren. Hij kan sinds een paar maanden de muis goed bedienen, dus ik heb er geen omkijken naar. Hij kleurt een kleurplaat of kiest een boekje uit. Deze keer wilde ik alleen kerstboeken meenemen, maar daar vond ik er niet zo heel veel van, dus ik heb ook wat boeken over sneeuw en schaatsen meegenomen.

We hebben nog niet kunnen lezen, want we zijn vanmiddag naar Arnhem geweest, op visite bij tante Anke en oom Bert. Ze hebben een kerstboom met 650 oude kerstballen er in, heel erg mooi. Maar morgen gaan we lekker lezen!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: