De adventactiviteit van vandaag: naamkerstballen knutselen. Geinspireerd door deze blogpost, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Dit zijn ze geworden (sorry voor de slechte foto):

De materialen die we gebruikt hebben, waren:
-rood en groen papier
-glitter ‘pipe cleaners’
-glitterstiften en een kwast
-potlood
-scharen
-perforator
-vaas voor een ronde omtrek
Ik had ook nog lijm en losse glitters klaargezet, maar Ewan was tevreden met de glitterstiften (hij spoot een bergje op het papier, en daarna verspreidde hij het met een kwastje) en ik had net gestofzuigd, dus ik was daar ook tevreden mee:)

 

Eerst hebben we rondjes gemaakt met behulp van de vaas. Ik had hiervoor een ontbijtbord gepakt, maar dat was toch net iets te groot, met de vaas konden we twee rondjes uit één vel papier halen. Daarna heb ik in iedere cirkel een letter getekend en Ewan heeft de ballen met glitters versierd. Toen moesten de ballen even drogen op de kachel.

 

Ondertussen heeft Ewan geoefend met knippen en hij was heel trots dat het goed lukte. (Hij is links en heeft een linkshandige schaar.)

 

Daarna hebben we met behulp van een perforator gaatjes in de ballen gemaakt. Hier konden dan later de ‘pipe cleaners’ door. Ewan wilde graag zelf de gaatjes maken en dat ging al best wel goed.

 

Ook de ‘pipe cleaners’ door de gaatjes doen ging hem goed af. Een geslaagde knutselsessie!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: