Gisteren hebben Ewan en ik winkeltje gespeeld. Het liefst zou ik zo’n leuk houten winkeltje willen hebben om mee te spelen, maar daar heb ik helaas geen geld en geen ruimte voor. We hebben zelfs niet eens een winkelwagentje of -mandje. Toch hebben we heel leuk kunnen spelen.

*edit feb 2016: inmiddels zijn we verhuisd en heb ik een dochter, dus wie weet komt dat winkeltje er nog wel ;)*

Benodigdheden winkeltje spelen

Ik had de volgende voorwerpen verzameld en klaargezet:
-een kassa, op een tafeltje met daarachter een stoeltje
-een tafel met daarop koopwaar, verdeeld in de categorieën groente/fruit, vleeswaren en brood en nog wat echte blikken eten
-plastic tasjes
-twee lege speelgoeddozen met hengels (als mandjes)
-een portemonnee
-en omdat het bijna Kerst is had ik bij de kassa een schaaltje met chocolaatjes gezet (Ewan krijgt bij de Boni ook altijd een snoepje)

Het rollenspel

 

In de portemonnee had ik het speelgeld van de kassa gedaan. Ik gaf Ewan het mandje en de portemonnee en ging zelf achter de kassa zitten. Daarna heeft hij ALLE koopwaar in zijn mandje gedaan en kwam het afrekenen, haha. Hij hoefde geen chocolaatje. Toen hebben we de rollen omgedraaid en ging ik eten kopen. Wat ik altijd zo schattig vind, is dat hij dan precies dezelfde opmerkingen maakt als ik tegen hem in de ronde daarvoor:) Het was een tijdje geleden dat hij met de kassa heeft gespeeld, dus daar was hij vooral druk mee.

Daarna hebben we nog een keer van rol gewisseld en kocht hij weer alles. Het heeft ons niet de hele middag bezig gehouden, maar het was wel leuk.

Wat (ver)koopt jouw kind het liefst?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: