Kerstboomknutsel
Vrijdag stond de kerstboomknutsel op het programma. ’s Ochtends waren we hier niet aan toe gekomen en ’s middags ging Ewan naar oma Chantal en daar zou hij ook blijven slapen. Het leek er dus op dat het niet ging lukken. Maar oma Chantal had spullen ingekocht om engeltjes te knutselen, dus dat vond ik ook wel meetellen. Oma had een groot vel paars karton gekocht en glitters. Maar een engel maken wilde Ewan niet; hij is gewoon lekker aan het tekenen geslagen en de glitters vond hij natuurlijk ook weer heel leuk.


En de kerstboomknutsel had hij op de peuterspeelzaal al gedaan:

Kerstfilm kijken
Zaterdag stond de kerstfilm (we hebben een hele leuke Mickey Mouse kerstDVD van Sinterklaas gekregen) op het programma. Maar het was zaterdag een drukke dag; ’s ochtends was Ewan nog bij opa en oma en ’s middags hadden we de verjaardag van nichtje Steffi. Ik dacht de film naar zondag te verschuiven, maar Ewan was ArtAttack op DisneyJunior aan het kijken en wilde geen kerstfilm kijken; hij wilde knutselen! Dus hebben we twee kersthuisjes geknutseld:

Met glitters uiteraard:)

Zoutdeegdingen
Zondag stonden ook de kerstboomversieringen van zoutdeeg op het programma. Dat hebben we gelijk ’s ochtends gedaan. Zoutdeeg maken is echt heel simpel, je moet alleen even opletten dat je niet al het water er in één keer bij gooit. Je neemt gelijke hoeveelheden bloem, zout en water, in ons geval 1 cup. Het bloem en het zout meng je en daarna doe je in delen het water er bij. Dan kneden tot je een substantie heb die niet heel erg meer aan je vingers blijft plakken en de pret kan beginnen.

Als je van het zoutdeeg dingen wilt maken die je ook kunt ophangen, dan kun je heel gemakkelijk gaatjes maken met een rietje. Ewan vond dat één van de leukste dingen, dus de volgende keer dat hij gaat kleien geef ik hem een rietje erbij.

Het zoutdeeg moet je eigenlijk uit laten drogen in de oven, niet bakken want dan kunnen er luchtbelletjes ontstaan en dat is niet mooi. Drie uur op 100 graden of zo. Maar ik zag het niet zo zitten om onze combimagnetron zo lang aan te laten staan, dus ik heb geprobeerd ze te drogen op onze kachel. Dat duurt wel nog langer, maar dat ding staat toch aan. Ik denk dat ze morgen (na 24 uur) helemaal droog zijn en dan kunnen we ze verven en versieren met veel glitters!

Ewan heeft vandaag (en vrijdagochtend ook) weer een tijd met de sneeuwklei gespeeld, maar ik moet zeggen dat de rozijnen in de klei niet zo goed zijn voor de houdbaarheid van de klei:S. Bovendien heeft de klei vandaag een tijd in stukjes liggen drogen voordat we het opruimden, dus het gaat niet zo goed me de sneeuwklei. Maar ik was al van plan om van de week een nieuwe lading te maken voor kerst, dan ook rode en groene, dus het is niet zo heel erg.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: