Ik het het de laatste week erg druk gehad met een geheim project voor de site van het Museum van Zuilen, dus het bloggen is er niet zo van gekomen. We hebben de meeste dagen wel iets van de kalender gedaan, maar soms de activiteiten een beetje van dag gewisseld, wat dan beter uitkwam. Een snelle update:

Zoutdeegversieringen geschilderd

Het drogen duurde langer dan 24 uur, ze waren na twee dagen volgens mij pas droog, maar ik heb ze drie dagen laten liggen, omdat we er eerder niet aan toe kwamen. Ewan had het er steeds over als hij ze zag liggen, dan zei hij: “We moeten onze kunstwerken nog schilderen” 🙂

We hebben er al een paar weggegeven; aan de oma’s, aan de juf van de peuterspeelzaal en we zijn er één bij tante Marijke gaan brengen. Toen hebben we gelijk naar de kersttrein en het superkerstig versierde huis gekeken. Ewan vond het heel mooi! Wat we nog over hebben wil ik in de kerstpakketjes voor de buren doen.

Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken is ook gelukt, maar het versieren helaas niet, misschien morgen nog. We hebben een recept van Nigella gebruikt, waar veel minder boter in hoefde dan gewone koekjes, maar die toch superlekker zijn. Ik hoop dat er nog een paar overblijven voor in de kerstpakketjes ;).

Lichtjes kijken
Lichtjes kijken hebben we gedaan terwijl we terugreden van de kerstinkopen doen; we zijn over de Gageldijk gereden, daar staan grote huizen, waarvan sommige heel mooi verlicht zijn. Alleen Ewan viel precies in slaap.. Maar dit lijkt me wel een hele leuke traditie.

Nog over
Blijven over de kerstfilm kijken, kerstkaarten maken, de buren een kerstpakketje brengen en het kinderkerstdiner. De kerstfilm kijken verhuizen we naar tweede kerstdag en de buren een kerstpakketje brengen wil ik morgen doen. Kerstkaarten maken en het kinderkerstdiner gaan niet meer door.

Kerstklei

Ik heb nog wel kerstklei gemaakt. Bij de Xenos hebben ze van de leuke glazen potten voor maar twee euro. Ik heb witte, rode en groene klei met glitters gemaakt en in de potten gedaan. Leuke cadeautjes voor de kerst!

Fijne kerstdagen gewenst!
JibJab: Feliz Navidad

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: