De activiteiten voor mijn adventskalender bedenk ik altijd van tevoren, zonder dat ik er al blogposts bij geschreven heb. Eigenlijk zet ik dus gewoon mijn blogplanning voor de maand december online 😉 Soms staat iets leuk op papier, maar zodra ik het dan uit moet werken heb ik spijt. De opdracht van vandaag – sneeuwballengevecht met witte pompons – ging bijna die kant op. Voor een sneeuwballengevecht heb je namelijk behoorlijk wat pompons nodig om te gooien. En het maken van een pompon is een redelijk tijdrovend klusje, steeds weer die draad om dat kartonnetje wikkelen..  Maar een zoekopdracht op Pinterest naar “Quick pom poms” zorgde voor de oplossing. Het was alleen een foto, zonder instructies, dus ik heb gisteren een aantal dingen uitgeprobeerd en schreef voor jullie de uitleg om veel (stuk of 16) pompons tegelijk te maken.*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Je hebt nodig:
– Twee stoelen
– Garen (acryl, katoen, wol, etc)
– Schaar, liefst een stoffenschaar*

Stap 1
Zet een stoel op-z’n-kop boven op een andere stoel, zodat de poten vrij zijn en je zo makkelijk het garen erom kunt winden.

Stap 2
Sla een draad om twee van de stoelpoten die nu naar boven steken en maak er een knoopje in.

Stap 3
Wikkel de draad ongeveer 150 keer om beide poten heen. Klem dan de draad onder de draden bij een poot en knip hem af.

Stap 4
Knip steeds een stukje draad van ongeveer 20 cm en bind dat stevig om de 150 draden heen. Hiervoor kun je het beste het kleine stukje draad twee of drie keer om de draden wikkelen en het vastmaken met een dubbele knoop.

Stap 5
Doe dit om de ongeveer 5 cm, tot je rond bent. Tip: je kunt de streng voorzichtig opzij schijven, zodat je altijd aan de voorkant kunt werken.


Gerelateerde berichten

Mini saucijzenbroodjes voor het kerstdiner op school
Cadeau labels Kerst – 9 leuke kaartjes
Handleiding adventskalender knutselen: krans met Christmas crackers
Kinderkerstmenu
Gratis haakpatroon sneeuwvlok
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


Stap 6
Schuif je knutselwerk van de stoelpoten af en leg het op een vlak oppervlak.

Stap 7
Knip nu steeds in het midden, tussen twee vastgebonden touwtjes, de strengen door.

Stap 8
Maak er balletjes van door de draden flink door elkaar te aaien en knip te lange draden af. De mooiste pompons krijg je als je rondom het hele balletje nog even bijknipt.

Klaar!


Gerelateerde berichten

Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen
Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen
DIY: Grote papieren pompons van servetten maken
Creatief cadeau-idee: PaperCloud Christmas


 

Mocht bovenstaande uitleg niet duidelijk genoeg zijn dan helpt dit filmpje misschien, waarin ik heel kort laat zien hoe ik de pompons gemaakt heb:

Je kunt natuurlijk ook meerdere kleuren wol of katoen gebruiken, voor vrolijk gekleurde pompons. Dat is eigenlijk het enige nadeel van deze manier; je hebt er gelijk heel veel in dezelfde kleur en soms wil je juist allerlei kleuren. Maar verder is dit voortaan echt mijn manier van pompons maken; makkelijk en snel (de tijd per pompon is denk ik één minuut). Alhoewel ik soms nog wel wat pompons van servetten zal  maken.

Wil je nóg sneller klaar zijn? Dan kun je beter deze 100 glitter sneeuwbal pompons* bij bol.com bestellen 😉

 

Sneeuwballengevecht

En toen was het vanmiddag natuurlijk tijd voor het sneeuwballengevecht. De jongens (en Kate ook. trouwens) vonden het erg leuk. De pompons waren ideaal voor dit doel. Licht en dus pijnloos als je geraakt wordt, maar wel tastbaar genoeg om een hoop lol te hebben. Ik had meerdere batches gemaakt, dat is wel het leukst, ongeveer 15 pompons per persoon.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Kijk die leuke koppies nou 🙂


Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

 


Bewaar op Pinterest:
snel veel pompons makenstappenplan pompon maken

Pinterestafbeelding

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma.


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld

Soort nieuwsbrief

free hit counter