8 december 2015

DIY: veel pompons tegelijk maken + sneeuwballengevecht

De activiteiten voor mijn adventskalender bedenk ik altijd van tevoren, zonder dat ik er al blogposts bij geschreven heb. Eigenlijk zet ik dus gewoon mijn blogplanning voor de maand december online ;) Soms staat iets leuk op papier, maar zodra ik het dan uit moet werken heb ik spijt. De opdracht van vandaag - sneeuwballengevecht met witte pompons - ging bijna die kant op. Voor een sneeuwballengevecht heb je namelijk behoorlijk wat pompons nodig om te gooien. En het maken van een pompon is een redelijk tijdrovend klusje, steeds weer die draad om dat kartonnetje wikkelen..  Maar een zoekopdracht op Pinterest naar "Quick pom poms" zorgde voor de oplossing. Het was alleen een foto, zonder instructies, dus ik heb gisteren een aantal dingen uitgeprobeerd en schreef voor jullie de uitleg om veel (stuk of 16) pompons tegelijk te maken.

Je hebt nodig:
- Twee stoelen
- Garen (acryl, katoen, wol, etc)
- Schaar, liefst een stoffenschaarStap 1
Zet een stoel op-z'n-kop boven op een andere stoel, zodat de poten vrij zijn en je zo makkelijk het garen erom kunt winden.Stap 2
Sla een draad om twee van de stoelpoten die nu naar boven steken en maak er een knoopje in.Stap 3
Wikkel de draad ongeveer 150 keer om beide poten heen. Klem dan de draad onder de draden bij een poot en knip hem af.Stap 4
Knip steeds een stukje draad van ongeveer 20 cm en bind dat stevig om de 150 draden heen. Hiervoor kun je het beste het kleine stukje draad twee of drie keer om de draden wikkelen en het vastmaken met een dubbele knoop.Stap 5
Doe dit om de ongeveer 5 cm, tot je rond bent. Tip: je kunt de streng voorzichtig opzij schijven, zodat je altijd aan de voorkant kunt werken.Stap 6
Schuif je knutselwerk van de stoelpoten af en leg het op een vlak oppervlak.
Stap 7
Knip nu steeds in het midden, tussen twee vastgebonden touwtjes, de strengen door.Stap 8
Maak er balletjes van door de draden flink door elkaar te aaien en knip te lange draden af. De mooiste pompons krijg je als je rondom het hele balletje nog even bijknipt.Klaar!
Gerelateerde berichten

Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen
Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen
DIY: Grote papieren pompons van servetten maken
Creatief cadeau-idee: PaperCloud Christmas


Mocht bovenstaande uitleg niet duidelijk genoeg zijn dan helpt dit filmpje misschien, waarin ik heel kort laat zien hoe ik de pompons gemaakt heb:Je kunt natuurlijk ook meerdere kleuren wol of katoen gebruiken, voor vrolijk gekleurde pompons. Dat is eigenlijk het enige nadeel van deze manier; je hebt er gelijk heel veel in dezelfde kleur en soms wil je juist allerlei kleuren. Maar verder is dit voortaan echt mijn manier van pompons maken; makkelijk en snel (de tijd per pompon is denk ik één minuut). Alhoewel ik soms nog wel wat pompons van servetten zal  maken.

Sneeuwballengevecht

En toen was het vanmiddag natuurlijk tijd voor het sneeuwballengevecht. De jongens (en Kate ook. trouwens) vonden het erg leuk. De pompons waren ideaal voor dit doel. Licht en dus pijnloos als je geraakt wordt, maar wel tastbaar genoeg om een hoop lol te hebben. Ik had meerdere batches gemaakt, dat is wel het leukst, ongeveer 15 pompons per persoon.


Kijk die leuke koppies nou :)

Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.
Pinterestafbeelding


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Een handige, snelle en makkelijke manier om veel (stuk of 16) pompons tegelijk te maken. Benodigdheden: 2 stoelen, garen en een schaar. Duidelijke stap-voor-stap-uitleg met foto's en een filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten