Ik vind ze altijd heel leuk en feestelijk, van die pompons van vloeipapier. Leuk om een ruimte mee te versieren, bijvoorbeeld de huiskamer, maar ook heel erg geschikt voor feestjes.

pompom maken papier

Ze zijn dus van vloeipapier, maar om de één of andere reden (en ondanks onze goedgevulde knutselkast) heb ik dat nooit in huis. Als ik het al eens tegenkom in een winkel vind ik het vaak te duur. Toen ik een paar jaar geleden een tutorial voor tissue paper pom poms tegenkwam op marthastewart.com wilde ik wel aan de slag en heb ik servetten gebruikt. En dat ging eigenlijk best goed, zeker geschikt voor een feestje, want dan hoeven ze niet zo perfect te zijn als wanneer je ze voor lange tijd in de huiskamer gaat ophangen. Je gooit ze na afloop gewoon weg (of je laat je kinderen er eerst nog even mee spelen). Servetten zijn veel makkelijker te krijgen dan vloeipapier, iedere supermarkt heeft wel een paar kleuren, en je moet ze vaak toch al kopen voor een feestje, dus een goedkope oplossing:) De pompons zijn natuurlijk ook precies dezelfde kleur als de servetten die je op tafel zet. Nu is het natuurlijk wel zo dat (duurdere) servetten van betere kwaliteit mooiere pompons opleveren.

Om het helemaal in de goedkope, te-maken-met-spullen-die-je-al-in-huis-hebt-sfeer te houden: om het papier bij elkaar te houden wordt vaak ijzerdraad gebruikt, maar met vuilniszakkenbindertjes of pijpenragers lukt het ook heel goed. Het kan zelfs met twee kleinere bindertjes (van boterhamzakjes) aan elkaar of desnoods samenbinden met een touwtje.

 

Benodigdheden servetbollen

– Servetten
– IJzerdraad, bindertjes of pijpenragers
– Schaar

Gerelateerde berichten

Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen
Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen
DIY: veel pompons tegelijk maken
Super Mario Slinger van papier
Creatief cadeau-idee: PaperCloud Christmas


 

Zo maak je de pompons van servetten

Stap 1: trek de servet voorzichtig uit elkaar, de meeste servetten zijn 2- of 3-laags; je hebt in totaal 6 lagen nodig.

Stap 2: leg de 6 lagen zo netjes mogelijk op elkaar.
Stap 3: vouw alle 6 de lagen tegelijk zigzaggend op.

Stap 4: bind de opgevouwen lagen in het midden vast met een ijzerdraadje.

Stap 5: knip de uiteinden aan beide kanten rond of puntig (voor deze uitleg heb ik de ene kant rond gedaan en de andere puntig)

Stap 6: haal nu de vellen van elkaar los, zodat je een mooie servetbol krijgt.

Dat is het.

Om ze op te hangen, kun je een touwtje door het ijzerdraad halen, maar soms werkt het ook heel goed om het uiteinde van het ijzerdraad ergens in of tussen te steken. Je kunt er ook een slinger van maken, zoals we vorig jaar met Macks verjaardag hebben gedaan.

 

 

Bewaar op Pinterest:
pompons servetten tutorial pinterestpompom maken papier pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: