Voor vandaag staat een leuke en leerzame kerstbingo op het programma. Mijn familieleden denken waarschijnlijk aan een andere variant als ze het woord kerstbingo horen. Wij houden namelijk al jaren een kerstbingo rond de kerst met een gewoon bingospel en leuke kerstprijzen. Eerst werd dat altijd geregeld door mijn oom en tante uit Arnhem en de laatste jaren organiseren mijn ouders het zelf. Dat is altijd erg leuk en gezellig. De bingo in deze post is een plaatjesbingo voor kleuters en oudere kinderen.

kerstbingo kinderen printable

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Leerzame kerstbingo

Deze bingo bevat verschillende varianten van vier dezelfde plaatjes; een kerstbomen met een cijfer, verschillende kleuren cadeau’s, verschillende aantallen sterren en sneeuwpoppen met steeds een andere kleur hoed op.
Er zijn vijf verschillende bingokaarten, dus je kunt het spel met maximaal vijf kinderen spelen en natuurlijk iemand die de plaatjes ’trekt’. Die ‘leest’ de plaatjes dan als volgt voor: het rode pakje, twee sterren, de kerstboom met nummer 6, de sneeuwpop met een gele hoed, etc. De kinderen mogen dan de juiste plaatjes doorstrepen of er een fiche of iets dergelijks opleggen.
Je kunt gelijk voor de volle kaart gaan, maar ook afspreken dat bijvoorbeeld een volle bovenste rij bingo geeft. Extra leuk met kleine prijsjes, maar je kunt natuurlijk ook voor de eer of snoepjes spelen. En een valse bingo is een (kerst)liedje zingen!

kerstbingo voor kinderen

Kleine bingo prijzen

Op bijvoorbeeld bol.com kun je leuke kleine prijsjes vinden:

uitdeelcadeautjes

Gerelateerde berichten

Mini saucijzenbroodjes voor het kerstdiner op school
Cadeau labels Kerst – 9 leuke kaartjes
Handleiding adventskalender knutselen: krans met Christmas crackers
Kinderkerstmenu
Gratis haakpatroon sneeuwvlok
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


Gratis download

De bingo is gratis te downloaden als PDF en te printen op drie A4-tjes. Eenmaal uitgeprint kun je ze eventueel lamineren en de blaadjes doormidden knippen. Dan heb je vijf bingokaarten. De plaatjes op het zesde blad moet je dan nog even allemaal uitknippen. Draai ze dan om of stop ze in een pot/zak en trek één voor één een plaatje. Het voordeel van lamineren is natuurlijk dat het spel langer meegaat. Vooral voor de losse plaatjes is dit fijn. Kun je niet lamineren, print ze dan in ieder geval op steviger papier. Als je de bingokaarten ook lamineert, kunnen de kinderen met een uitwisbare stift de afbeeldingen afstrepen en na uitvegen kun je de kaarten weer opnieuw gebruiken.

Veel plezier!


Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest

 


Als je dit bericht gaat bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
kerstbingo kinderen pinterest

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma.


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld

Soort nieuwsbrief

Web Analytics