6 december 2015

Foto's voor de kerstkaart maken (adventsactiviteit 6)

De activiteit voor vandaag is het maken van foto's voor de kerstkaart. Nu denk ik niet dat ons dat vandaag gaat lukken (we zijn druk met onze nieuwe spullen van Sinterklaas en lekker luieren ;-P ), maar het is wel handig om er vandaag vast over na te denken en inspiratie op te doen. Ik zocht een aantal handige links op die je kunnen helpen de perfecte foto te maken, zocht inspiratie op Pinterest en geef nog een twee alternatieven.

5 handige links

Simone van www.liefdevoorfotografie.nl schreef over de do's en dont's bij kinderfotografie. Dat komt vast van pas als je je kinderen op de foto wilt zetten voor de kerstkaart.

De site van Clickin Moms vind ik altijd een fijne bron voor fotografietips. Hier vond ik een stukje met vijf tips voor de perfecte kerstkaart (in het Engels).

CEWE is een fotoservice, maar ze hebben ook een blog waar ik dit artikel, Zo maak je de mooiste kerstfoto's, vond. Dit gaat meer over algemene kerstfoto's.

Het fotograferen van kerstverlichting is een verhaal apart. Op www.digitalefotografietips.nl schreven ze een post over dit onderwerp.

Tot slot vond ik op zoom.nl een stukje met 10 tips voor de mooiste kerstkaart.

Pinterestbord Fotoideeën voor de kerstkaart

Voor wat pinspiratie kun je dit bord bekijken:

Geen fotografietalent?

Ben je niet zo goed in foto's maken? Dan heb je twee alternatieven.

1. Misschien heb je de foto al in je bezit. Loop al je foto's door van afgelopen jaar en zoek daar de mooiste uit. Heb je vooral foto's met je telefoon genomen en zijn die van wat mindere kwaliteit? Overweeg dan om een leuke collage te maken met alle leuke gebeurtenissen van 2015.

2. Laat je foto's maken. Het kost iets meer geld, maar dan heb je wel zeker weten prachtige foto's en dat is niet alleen leuk voor de kerstkaart.

Ik bedenk me trouwens dat we dit jaar helemaal geen foto hoeven te maken. De perfecte foto is vorig jaar al gemaakt toen we meededen aan Kerst in het Julianapark:Gaan jullie dit jaar voor een fotokaart?

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint