De activiteit voor vandaag is het maken van foto’s voor de kerstkaart. Nu denk ik niet dat ons dat vandaag gaat lukken (we zijn druk met onze nieuwe spullen van Sinterklaas en lekker luieren ;-P ), maar het is wel handig om er vandaag vast over na te denken en inspiratie op te doen. Ik zocht een aantal handige links op die je kunnen helpen de perfecte foto te maken, zocht inspiratie op Pinterest en geef nog een twee alternatieven.

Handige links voor het maken van een fotokerstkaart

Op de website van Fotografie Ploeg kun je allerlei handige fotografie tips vinden. Bijvoorbeeld over hoe je het beste kinderen kunt fotograferen. Dat komt vast van pas als je je kinderen op de foto wilt zetten voor de kerstkaart. Ze hebben ook een blog over het fotograferen van kerstverlichting. En wil je er echt helemaal voor gaan dan hebben ze zelfs een cursus Maak een mooie Kerstfoto(kaart). Ook leuk in combinatie met een Bokeh kit (hiermee kun je lichtjes in de achtergrond een andere vorm geven, bijvoorbeeld een sneeuwvlok of ster).
De site van Clickin Moms vind ik ook altijd een fijne bron voor fotografietips. Hier vond ik een stukje met vijf tips voor de perfecte kerstkaart (in het Engels).

 

Pinterestbord Fotoideeën voor de kerstkaart

Voor wat pinspiratie kun je dit bord bekijken:

 

Geen fotografietalent?

Ben je niet zo goed in foto’s maken? Dan heb je twee alternatieven.
1. Misschien heb je de foto al in je bezit. Loop al je foto’s door van afgelopen jaar en zoek daar de mooiste uit. Heb je vooral foto’s met je telefoon genomen en zijn die van wat mindere kwaliteit? Overweeg dan om een leuke collage te maken met alle leuke gebeurtenissen van 2015.
2. Laat je foto’s maken. Het kost iets meer geld, maar dan heb je wel zeker weten prachtige foto’s en dat is niet alleen leuk voor de kerstkaart.
Ik bedenk me trouwens dat we dit jaar helemaal geen foto hoeven te maken. De perfecte foto is vorig jaar al gemaakt toen we meededen aan Kerst in het Julianapark:

Gaan jullie dit jaar voor een fotokaart?

 

Volg mij op FacebookInstagram of Pinterest