Kerst

Op deze pagina kun je al mijn blogberichten vinden die iets te maken hebben met het thema Kerstmis.Recept sneeuwklei

Recept voor sneeuwklei met glitters. Ingrediënten: maïzena, zout, water, cream of tartar, zonnebloemolie en glitters..
Drie jaar geleden schreef ik al eens een post over sneeuwklei. Het was toen niet helemaal in één keer goed gelukt en ik beloofde het nog een keer te maken alvorens het recept met jullie te delen. Nou die 'nog een keer' is eindelijk gekomen, oeps :$. Dus hier is het recept voor sneeuwklei.

DIY Kerstboomhangers met karton en bindtouw

Voor www.wereldvankinderen.nl schreef ik de DIY Kerstboomhangers knutselen met karton en bindtouw. Een mooie, hippe, goedkope en makkelijke knutsel voor in de kerstboom.
Gisteren verscheen op www.wereldvankinderen.nl een gastblog van mijn hand; ik schreef een DIY voor kinderen om twee leuke kerstboomhangers te knutselen met karton en bindtouw. En laat dat nu precies de adventsactiviteit van vandaag zijn ;-)

DIY: veel pompons tegelijk maken

Een handige, snelle en makkelijke manier om veel (stuk of 16) pompons tegelijk te maken. Benodigdheden: 2 stoelen, garen en een schaar. Duidelijke stap-voor-stap-uitleg met foto's en een filmpje. Onderdeel van een adventskalender.
De activiteiten voor mijn adventskalender bedenk ik altijd van tevoren, zonder dat ik er al blogposts bij geschreven heb. Eigenlijk zet ik dus gewoon mijn blogplanning voor de maand december online ;) Soms staat iets leuk op papier, maar zodra ik het dan uit moet werken heb ik spijt. De opdracht van vandaag - sneeuwballengevecht met witte pompons - ging bijna die kant op. Voor een sneeuwballengevecht heb je namelijk behoorlijk wat pompons nodig om te gooien. En het maken van een pompon is een redelijk tijdrovend klusje, steeds weer die draad om dat kartonnetje wikkelen.. Maar een zoekopdracht op Pinterest naar "Quick pom poms" zorgde voor de oplossing. Het was alleen een foto, zonder instructies, dus ik heb gisteren een aantal dingen uitgeprobeerd en schreef voor jullie de uitleg om veel (stuk of 16) pompons tegelijk te maken.

Kinderkerstmenu

Een compleet kerstmenu voor kinderen; met recepten en inspiratie voor een kipcocktail, kersthamburgers, komkommerkerstboom, pommes duchesse en versier-je-eigen-toetje.
Al eerder beloofde ik jullie een kinderkerstmenu en hier is het! Ik heb geprobeerd om een makkelijk en feestelijk menu samen te stellen, dat ook geschikt is voor kleine, kieskeurige eters:

Kerstbingo voor kinderen

Gratis te downloaden (PDF) bingo. Printbare plaatjesbingo voor kleuters en oudere kinderen.
Voor vandaag staat een leuke en leerzame kerstbingo op het programma. Mijn familieleden denken waarschijnlijk aan een andere variant als ze het woord kerstbingo horen. Wij houden namelijk al jaren een kerstbingo rond de kerst met een gewoon bingospel en leuke kerstprijzen. Eerst werd dat altijd geregeld door mijn oom en tante uit Arnhem en de laatste jaren organiseren mijn ouders het zelf. Dat is altijd erg leuk en gezellig. De bingo in deze post is een plaatjesbingo voor kleuters en oudere kinderen.

Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen

Vier gratis, printbare sjablonen van sneeuwvlokken om uit te knippen.
Waar ik wel nog een leuke toevoeging voor heb, is het knippen van sneeuwvlokken; dit oude bericht is één van mijn populairste aller tijden. Er zijn twee dingen die wat lastiger zijn bij het knippen van een sneeuwvlok; het precies vouwen van het papier zodat je een sneeuwvlok met zes punten krijgt en het tekenen van een strak patroon. Vandaar dat ik vier patronen op de computer heb getekend en deze voor jullie heb omgetoverd tot printable. Bijkomend voordeel van deze patronen is dat het papier minder vaak dubbel wordt gevouwen dan in mijn oude uitleg en het knippen daardoor makkelijker (minder zwaar) gaat.

Handafdrukken maken in zoutdeeg - Aangepast recept

We maakten handafdrukken in wit zoutdeeg gemaakt van maïzena, zout en water. Met stiften maakte ik er grappige kerstmannen van. Aangepast recept.
Het is gelukt dit jaar: handafdrukken maken in zoutdeeg. Drie jaar geleden maakte ik een afdruk van Ewans handje, toen ik voor het eerst wit zoutdeeg maakte. Het leek me leuk om dat ieder jaar van al mijn kinderen te doen, maar het is dat jaar niet eens meer bij Mack gelukt (#loedermoeder *kuch*). Maar gisteren had ik nieuwe maïzena gekocht en stond het op de adventskalender dus ik waagde weer een poging en dat leidde tot een verbeterd recept.

Gratis haakpatroon hartje

Makkelijk haakpatroon van een hart. Onderdeel van een kerstslinger van katoen (op de site staan ook patronen van een kerstboom, ster en sneeuwvlok). Gratis en Nederlands patroon.
Hier is het derde patroon van de winterslinger; een hart.

Gratis haakpatroon ster

Makkelijk haakpatroon van een ster. Onderdeel van een kerstslinger van katoen (op de site staan ook patronen van een kerstboom, sneeuwvlok en hartje). Gratis en Nederlands patroon.
Een tweede patroon voor de kerstslinger; een ster.

Gratis haakpatroon kerstboom

Makkelijk haakpatroon van een kerstboom. Onderdeel van een kerstslinger van katoen (op de site staan ook patronen van een sneeuwvlok, ster en hartje). Gratis en Nederlands patroon
Ik heb het idee om voor de kerst nog een leuke kerst/winterslinger te haken. Waarschijnlijk gaat me dat niet lukken, maar ik heb wel al een patroon voor een gehaakte kerstboom bedacht dat ik graag met jullie wil delen

Gratis haakpatroon sneeuwvlok

Makkelijk haakpatroon van een sneeuwvlok. Onderdeel van een kerstslinger van katoen (op de site staan ook patronen van een kerstboom, ster en hartje). Gratis en Nederlands patroon.
Een gratis haakpatroon sneeuwvlok als onderdeel van een gehaakte winterslinger staat vandaag op het programma. Heb je nog wat wit katoen liggen? Ga dan snel aan de slag met dit patroon. Het haken van deze sneeuwvlok is makkelijk en je bent snel klaar. Leuk als hangers in kerstboom of los om bijvoorbeeld een cadeautje mee te versieren.

Recept wit zoutdeeg

Recept voor spierwitte klei gemaakt van maïzena en baking soda. Wordt hard na drogen, droogt sneller dan zoutdeeg.
Vorig jaar hebben we het 'gewone' recept voor zoutdeeg gebruikt (gelijke hoeveelheden bloem, zout en water). Dit jaar wilde ik net wat anders doen en kwam ik op dit recept via een oud recept op met maïzena en baking soda uit. Je krijg hiermee spierwitte klei en het drogen zou drie keer zo snel moeten gaan. Dat sprak me wel aan.

Recept Rice Krispies treats - vrolijke kerstboompjes

Nederlands recept voor Rice Krispies treats, in dit geval vrolijke kerstboompjes.
In dit bericht laat ik zien hoe je vrolijke kerstboompjes maakt met een recept voor Rice Krispies treats. Ook vertel ik over onze kerst 2015, die begon met een longontsteking van Kate, maar daarna toch overging in gezellige dagen.

Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen

Uitleg mooie papieren sneeuwvlokken knippen van een vouwblaadje. Voor een simpele variant, één met 8 punten en één met 6 punten. Leuke winterse versiering.
Vorig jaar hebben we dit, papieren sneeuwvlokken knippen, ook gedaan en het is erg leuk om te doen. Ewan vindt het niet zo leuk, hij houdt niet van knippen, maar ik vind het zelf zo leuk ;)Nieuwsbrieven

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief
Volg mij op FacebookInstagramTwitterPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint