Het is gewoon alweer december! Dat betekent dat het weer tijd is voor mijn jaarlijkse adventskalender met activiteiten, met iedere dag een leuke (creatieve) activiteit om af te tellen naar Kerst en helemaal in de stemming te komen. Lees snel verder!


Beste van zes jaar adventskalenders

Toen ik zes jaar geleden in november met deze blog begon na een 30-dagen speelchallenge, ben ik gelijk doorgegaan met een adventskalender. Dat werd al snel een traditie met als hoogtepunten het knutselen van een Adventskalender bij Koffietijd en een supergave samenwerkingen met 23 andere bloggers vorig jaar; Aftellen naar Kerst. Dit jaar heb ik geen nieuw en gaaf idee, maar heb ik besloten een soort round up van de afgelopen zes jaar te doen. Zo krijgen jullie het beste van de afgelopen jaren te zien en heb ik het wat rustiger in het toch altijd al zo drukke december.

 

Maandelijkse activiteitenkalender via nieuwsbrief

Sinds vorige maand heb ik een nieuw concept binnen mijn nieuwsbrief, namelijk een maandelijkse activiteitenkalender. Dit is een handige printable met daarop een creatief idee voor iedere dag van de komende maand, exclusief voor mijn nieuwsbrieflezers. Of lezeressen eigenlijk, want mijn nieuwsbrief is vooral gericht op moeders. Als je op mijn e-maillijst staat, krijg je automatisch aan het begin van de maand deze printable toegestuurd. Als nieuwsbrieflid krijg je ook toegang tot een pagina met exclusieve nieuwsbrief freebies. (Deze printables zijn ook gewoon gratis.) Op dit moment kun je daar bijvoorbeeld een handige printable downloaden die hoort bij de post Pietenacademie.

De adventskalender die verderop staat en de activiteitenkalender van december 2017 komen natuurlijk voor een groot gedeelte overeen. Waarom het dan toch handig is om je in te schrijven voor de nieuwsbrief? Dan ontvang je een handige printable waarop alle activiteiten op één A4-tje bij elkaar staan en ben je de komende maanden ook verzekerd van creatieve ideeën voor elke dag!

 

Inschrijven kan via onderstaand formulier:

 

* verplicht veld

Soort nieuwsbrief

NB De link naar de freebies pagina zit in de welkomstmail die je ontvangt na inschrijving. Het kan zijn dat deze terecht komt in je spam-folder, dus controleer die even. Ontvang je helemaal niets? Dan hoor ik het graag (fleur@mizflurry.nl)!

Adventskalenders van voorgaande jaren

Adventskalender 2011 – De eerste activiteiten Adventskalender.
Adventskalender 2012 – Simpele DIY; een kalenderslinger.
Adventskalender 2013 – Printable met activiteitenkaartjes.
Adventskalender 2014 – DIY krans met Christmas crackers.
Adventskalender 2015 – Adventskalender printable.
Adventskalender 2016  – Aftellen naar Kerst, met 24 bloggers.

Activiteiten Adventskalender 2017

1. Maak een Adventskalender (zie de links bij het vorige kopje)
2. Laat de kinderen de Pietenacademie doen
3. Kijk een Sinterklaasfilm
4. Eet (Sinterklaas)tapas
5. Maak een lekker recept voor Pakjesavond
6. Speel met sneeuwklei
7. Knip een sneeuwvlok van papier
8. Knutsel een kerstboomversiering
9. Versier het huis kerstig
10. Maak foto’s voor de kerstkaart
11. Haak een sneeuwvlok
12. Maak witte pompons en hou een sneeuwballengevecht
13. Knutsel iets met een handafdruk, bijvoorbeeld deze afdrukken in wit zoutdeeg
14. Maak een kerstboomhanger
15. Drink warme chocolademelk; recept voor witte chocolademelk
16. Hou een kerstbingo
17. Bak kerstkoekjes
18. Knutsel zelf kerstkaarten
19. Rijg een popcornslinger
20. Maak zelf kerstpakketjes en breng ze rond
21. Pak de kerstcadeaus mooi in
22. Maak een kersttraktatie
23. Hou een kinderkerstdiner
24. Lees een kerstverhaal

Link up

Ik wens jullie veel plezier met het aftellen naar Kerst en een fijne decembermaand!


Bewaar op Pinterest:

Iedere dag een leuke activiteit om af te tellen naar Kerst 2017 en helemaal in de stemming te komen!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: