Een popcornslinger; het liefst had ik een mooie DIY voor jullie gemaakt van dit gave idee, maar vanwege het kerstdiner op de school van de jongens en de bijbehorende voorbereidingen is dat helaas niet gelukt. Toch wil ik jullie een paar voorbeelden laten zien, natuurlijk van de ‘klassieke’ slinger met om-en-om popcorn en cranberry’s, maar ook van andere varianten zoals een popcornslinger bespoten met gouden glitters of een slinger die langer goed blijft door hem bijvoorbeeld van vilt te maken. Ook wil ik twee foto’s met jullie delen die met het kerstdiner te maken hebben.

De klassieke popcornslinger

Het idee voor een popcornslinger voor in de kerstboom is al heel oud. Ik denk dat het een oud Amerikaans gebruik is, maar dat weet ik niet zeker. Mensen maakten hun kerstversiering vroeger zelf ,omdat ze niet veel geld hadden om versieringen te kopen. En zo’n rood/witte slinger ziet er natuurlijk prachtig uit in een kerstboom. Om hem te maken heb je popcorn, cranberry’s, (flos)draad en een naald nodig. Het werkt het beste als je de popcorn eerst oud laat worden (minimaal 24 uur laten ‘uitdrogen’); verse popcorn breekt snel bij het rijgen. De cranberry’s kun je het beste eerst even wassen en laten drogen. Dan is het simpel een kwestie van de popcorn en bessen rijgen tot een slinger. Een klusje waar kinderen goed bij kunnen helpen. Deze slinger is ook heel geschikt om buiten te hangen en zo de vogels op een feestelijke manier van wat voedsel te voorzien. Ideaal voor de kerstboom van vorig jaar die je in de tuin geplant hebt!

 

De gouden popcornslinger

Een mooie en chique variant vind ik de popcornslinger met gouden glitters. Hiervoor rijg je alleen maar popcorn aan een draad en met een spuitbus met gouden glitters maak je hem extra feestelijk. Deze slinger kun je natuurlijk niet buiten hangen en met kleine kinderen in huis zou ik hem ook afraden.

 

De popcornslinger van vilt of pompons

Wil je wat langer met je slinger doen? Maak hem dan van vilt, gewoon steeds een popcornachtig figuurtje uitknippen en aan de draad rijgen. Natuurlijk kun je dit ook weer afwisselen met een rood ovaal figuurtje als cranberry. Om-en-om of in een ander leuk patroon. Ook kun je de slinger maken met pompons (zo maak je veel pompons tegelijk).

 

Kerstdiner op school

Zoals gezegd was gisteren dus het kerstdiner op school. Ik had met ingeschreven bij beide jongens om worstenbroodjes te maken en kwam gisteren het gave idee om dit in een krans te doen tegen op de site van bysan.nl. Nauwelijks extra werk en een heel gaaf resultaat. De kransen zag er bij mij zo uit:

Voor mijn jongens had ik kleding besteld bij Next. Een rode en groene trui, mijn eigen kerstsetje ;P Ze waren helemaal wild, maar ze bleven net lang genoeg staan voor een leuke foto:

Hoe was het kerstdiner bij jullie kinderen op school?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: