In dit bericht laat ik zien hoe je vrolijke kerstboompjes maakt met een recept voor Rice Krispies treats. Ook vertel ik over onze kerst 2015, die begon met een longontsteking van Kate, maar daarna toch overging in gezellige dagen.

Longontsteking Kate

Hier ben ik weer! Degenen die mij volgen op een van mijn social media-kanalen wisten het waarschijnlijk al, maar ik heb de laatste dagen mijn blog ernstig verwaarloosd omdat Kate ineens longontsteking had. Die had ik even niet aan zien komen. Ze was al erg zielig, hangerig, snotterig en koorstig Keulen, maar toen ze voor de vierde dag nog steeds koorts had en hangerig was, besloot ik de huisarts te bellen. Ik mocht later die dag langskomen en na even luisteren had hij al snel de oorzaak gevonden. Ze kreeg een antibioticakuur en is inmiddels weer bijna de oude.

Kerst 2015

We hebben lekker veel geknuffeld en deze luie dagen gingen vanzelf over in drukke en gezellige kerstdagen. Zoals vanouds gingen we op kerstavond naar mijn schoonouders om daar te slapen. Het idee was dat ik Grieks zou koken en we dat daar dan (de 24e) op zouden eten, maar dat heb ik helaas ook moeten cancelen. Maar we hebben Grieks gehaald en dat was ook erg lekker. Na wat Singstar en een avond met een hele zenuwachtige Mack was het tijd om te slapen en de volgende ochtend een heleboel cadeautjes uit te pakken. We zijn allemaal weer erg verwend ūüėÄ Daarna was het tijd voor een heerlijk kerstontbijt. We waren aan het begin van de middag weer thuis en hebben de rest van de dag lekker rustig aan gedaan (alhoewel: wat een werk die LEGO-trein ;-P ). Voor ons kerstdiner had ik allemaal kant-en-klare dingen bij de Albert Heijn gekocht, dus die hoefde ik alleen maar op te warmen. Na het eten heb ik nog twee uur Minecraft met Ewan op de Wii U gespeeld en daarna hebben Kevin en ik nog (veel te lang) Suits gekeken op Netflix.

Tweede Kerstdag waren we uitgenodigd bij mijn ouders voor de jaarlijkse kerstbingo en daarna een kerstdiner. We hebben weer leuke prijzen gewonnen en dobbelden ook nog om de 21e √©√©n met een hele oude dobbelsteen. (Je gooit om de beurt met een dobbelsteen, telt het aantal keren dat er √©√©n wordt gegooid en degene die de 21e √©√©n gooit heeft gewonnen. Als je √©√©n gooit mag je nog een keer gooien.) Tijdens de bingo aten we al wat lekkere bladerdeeghapjes en het voorgerecht hebben we overgeslagen, omdat meer de helft van ons gezelschap uit kinderen bestond en die hadden ook al de hele middag stil moeten zitten voor de bingo. Ik ¬†mocht het vlees bij het hoofdgerecht verzorgen en het toetje voor de kinderen. Ik deed een poging om vrolijke kerstboompjes van Rice Krispies te maken. Dat pakte niet helemaal goed uit in die zin dat de boompjes pastelgroen werden, de M&M’s niet goed bleven plakken (uit tijdnood geen lijm of glazuur gebruikt) en de kinderen ze niet durfden op te eten.. ^-^ Maar ik weet nu wel hoe je Rice Krispies-treats maakt!

 

 

Recept Rice Krispies-treats; vrolijke kerstbomen

Nederlands recept voor Rice Krispies-treats; in dit geval vrolijke kerstbomen, 12 stuks

Ingredi√ęnten Rice Krispies-treats

– 25 gram (room)boter
– 140 gram marshmallows

– 90 gram Rice Krispies

Voor de kerstbomen:
– Groene voedingskleurstof
Bruine ijscups

– M&M’s
– Eetbare lijm of suikerglazuur
– Cocktailprikkers

Bereiding Rice Krispies-treats

Smelt de boter op een laag vuur en voeg daarna de marshmallows toe. Blijft roeren tot alles gesmolten is en haal dan de pan van het vuur.

Voeg de kleurstof toe en blijf roeren tot je een egale kleur hebt. Dan is het tijd om de Rice Krispies toe te voegen en weer te roeren tot het marshmallowmengsel egaal is verdeeld.

Wil je gewone treats maken, dan kun je het mengsel in een (brownie)bakblik doen, laten afkoelen/opstijven en later in twaalf stukken snijden.

Voor de kerstbomen laat je het mengsel een beetje afkoelen, net genoeg zodat je het met je blote handen kunt pakken (voorzichtig!). Neem een plukje van het spul, ongeveer zoveel dat je er een balletje iets kleiner dan een tennisbal van kunt maken. Laat je niet afschrikken door de plakkerigheid. Rol er met stevige hand een bal van. Je zult zien dat het dan niet meer aan je handen plakt. Rol dan alleen de bovenkant, zodat de bol taps toeloopt en je een kerstboomachtige vorm krijgt. Druk de onderkant een beetje plat en laat de boompjes een beetje uitharden (minstens één uur).

Steek dan een cocktailprikker voor ongeveer 2/3 in de kerstboom en de rest in een ijsbonbon. Nu kun je de kerstbomen versieren. Plak M&M’s met wat eetbare lijm of suikerglazuur vast op de boompjes en ze zijn klaar:

Dit was ook al mijn plan voor de eerste post die ik miste door de longontsteking; het maken van kerstsnoep. Inmiddels is het natuurlijk een beetje mosterd na de maaltijd, maar misschien zijn de boompjes leuk om te pinnen voor volgend jaar?

Hoe waren jullie kerstdagen?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: