Geïnspireerd door allerlei leuke adventskalenders op het internet, heb ik besloten zelf ook een activiteiten adventskalender te maken.

Dit zijn de activiteiten geworden:

1. Met dozen spelen
2. Verkleden
3. Iets voor sinterklaas knutselen
4. Rollenspel
5. Foto’s maken voor de kerstkaart
6. Winter snack mix maken
7. Papieren sneeuwvlokken maken
8. Kerstliedjes leren en zingen met instrumenten
9. Huis kerstig versieren
10. Gingerbread huis versieren
11. Bordspel spelen
12. Warme chocolademelk drinken bij de kachel
13. Naamkerstballen knutselen
14. Kerstboeken halen bij de bieb
15. Sneeuwkleien
16. Kerstboomknutsel
17. Een kerstfilm kijken met popcorn
18. Kerstboomversiering maken van zanddeeg
19. Kerstkaarten maken
20. Kerstkoekjes bakken
21. De buren een kerstpakketje brengen
22. Kersttrein kijken bij tante Marijke
23. Kinderkerstdiner met Julius, Steffi, Daisy en Dewi
24. Lichtjes kijken

De kalender dient natuurlijk om af te tellen naar kerst, maar ik wil de eerste vijf dagen niet kerstig maken, omdat Sinterklaas dan nog in het land is:) De eerste vier activiteiten zijn nog over van de Hands on Play Challenge, waarbij we wat achterop geraakt waren, en zijn niet kerstig, dus dat komt goed uit.
Ik kwam nogal laat op dit idee, dus ik wilde niet te veel werk hebben aan de kalender zelf. Dus ik heb drie rode en drie groene vouwblaadjes in vieren geknipt en daar alle activiteiten opgeschreven. Deze blaadjes heb ik op de koelkast geplakt met cijfermagneten. Ik wilde eerst bijbehorende magneten doen, maar ik had natuurlijk niet genoeg enen en tweeën, dus dat is niet gelukt. Dit is het geworden:

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: