2 december 2011

Verkleden (Speelchallenge dag 27)

De opdracht van dag 27 (en activiteit nr. 2 van onze adventskalender) was verkleden. Toen ik Ewan vanmorgen onze adventskalender liet zien en hem vertelde dat we vandaag gingen verkleden, had hij er helemaal geen zin in. Ewan houdt niet van verkleden.

We moesten eerst naar het consultatiebureau voor Mack, maar toen we terugkwamen ben ik de kasten langsgegaan om een grote tas te vullen met mogelijke verkleedkleren. Voor Ewan z'n piraten- en pietenpak, maar ook z'n nette pak en een voetbaltenue. Voor Mack alleen z'n nette pak en voor mezelf mijn heksenjurk en een prinsessenjurk. En ook nog een gestreept blauw ding voor papa, mocht die ook een keer mee willen doen. Ik wil de tas in gebruik houden als 'verkleedkist'. Ook heb ik stropdasjes, strikjes, nette schoenen, etc. in de tas gestopt. En als laatste verschillende hoeden. Ewan kreeg toen in de gaten waar ik mee bezig was en de hoeden vond hij heel interessant. Dus hij ging vanzelf al meedoen.Mack heb ik z'n nette pak aangetrokken en zelf de prinsessenjurk. Daarna heb ik Ewan wat foto's laten maken.Toen heb ik Ewan aangespoord om zich ook te verkleden en zijn keuze viel uiteindelijk (natuurlijk) op z'n 'dikke controleurspak'. Die gouden ketting moest er van hem bij:)Toen zijn we bij opa in het museum naar de treinen gaan kijken. Dat vonden ze erg leuk. En na afloop zei Ewan: "verkleden is heel leuk". Hopelijk wil hij het nu wat vaker doen en wil hij morgen zijn zwarte pietenpak aan!

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Opa was gelukkig dat hij deze kerels in levende lijve heeft kunnen aanschouwen. het waren plaatjes! Graag de treinen ervoor in beweging gezet.

    opa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de foto maar direct als achtergrond gebruikt, zulke boefjes kan ik niet weerstaan!!!

    BeantwoordenVerwijderen

SintSint