Hoewel het morgen pas 5 december is, hebben we Sinterklaas alweer achter de rug. Gisteren hebben we Sinterklaas gevierd bij mijn ouders en vandaag mijn schoonouders thuis. We zijn weer flink verwend!

Bij mijn ouders vieren we Sinterklaas met mijn zussen en alle kinderen. Dat zijn 3 neefjes en 6 nichtjes bij elkaar! Ik verzorg ieder jaar ook een soort preparty, ook dit jaar. Deze keer had ik drie dingen gepland: de Pietenacademie, pepernoten bakken en iets voor Sinterklaas knutselen (advent activiteit nr. 3).

 

De Pietenacademie bestond uit de volgende onderdelen: pepernoten maken van pepernotenklei, pakjes inpakken en over het dak balanceren en cadeautjes in schoenen stoppen. Het recept voor de pepernotenklei is gebaseerd op dit recept voor gingerbread play dough.

 

Recept pepernotenklei

Je hebt nodig:
2 koppen bloem
1 kop zout
1 eetlepel speculaaskruiden
2 eetlepel kaneel
2 eetlepels cream of tartar (optioneel, zorgt voor meer flexibiliteit)
2 eetlepels olie
1,5 kop kokend water
Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze. Voeg daarna de olie toe. Roer dan het kokende water er door en laat het kort afkoelen. Kneed het daarna met je handen tot klei.

 

 

Het was de eerste keer dat ik zelf klei maakte en het is erg goed gelukt. De klei had een heerlijke geur. Ik moet bekennen dat ik de speculaaskruiden en kaneel er een beetje op de gok bij gegooid heb, maar het werkte toch goed.
De pakjes die de kinderen in moesten pakken waren een mandarijn, twee chocolade muntstukken en een paar Duploblokken. Het Sinterklaaspapier hadden we al voorgeknipt. Ze moesten net zoveel pepernoten maken als ze oud waren. Op de vloer had ik met schilderstape een rechte lijn gemaakt en naast de lijn had ik drie stoelen gezet met daarop een schoen waar een cadeautje in moest. Aan het eind van de lijn stond de tafel en hierop stond een bakje (een geknutselde schoorsteen was leuker geweest) waar de pepernoten in gestrooid moesten worden. De kinderen moest met de pakjes en de pepernoten sprietlopen over de lijn (anders vielen ze van het dak en moesten ze overnieuw beginnen) en de pakjes in de schoenen stoppen, terwijl ze een Sinterklaasliedje zongen. En aan het eind moesten ze de pepernoten in de bak stoppen. Het was een groot succes. Het was nog leuker geweest als ze op het eind een Pietendiploma hadden gekregen, maar ik had geen tijd meer om dat voor te bereiden. Dus ze kregen een hand en felicitatie en dat was ook goed:)
Pepernoten bakken doen we ieder jaar en was weer erg leuk.

 

Er was helaas niet genoeg tijd om nog iets voor Sinterklaas te knutselen. We hebben lekker met z’n allen gegeten en na het eten kwam Sinterklaas langs met – volgens Ewan – zwarte Pieten en nog een Piet (3 Pieten dus). De kinderen waren erg onder de indruk. Ewan heeft een liedje voor Sinterklaas gezongen en Mack heeft bij hem op schoot gezeten.

 

 

 

Ieder kind kreeg een cadeautje van de Sint. Daar waren ze allemaal al heel blij mee, maar de Pieten hadden in het kantoor nog veel meer cadeautjes gezet!

 

Vanmiddag gingen we ook nog pakjes uitpakken bij andere opa en oma en overgrootoma. Ook daar zijn we flink verwend. Ewan heeft heel goed geholpen met cadeautjes uitdelen en daarna hebben we lekker gegeten.

 

 

 

Het was dus een heel leuk weekend, alleen ben ik wel twee dagen achterop geraakt met de Adventskalender, maar dat maken we komende week wel weer goed. Sinterklaas en alle zwarte Pieten bedankt!

*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: