De opdracht van vandaag, spelen met dozen, hebben we weer samen met Julius, Steffi en Daisy gedaan. Dit keer bij mijn ouders thuis. Het was een groot succes.
Ik had de opdracht een beetje aangepast en voorbereid, omdat ik met vier kinderen tegelijk moest spelen en het dan wat lastiger wordt om de kinderen de leiding te laten nemen. Ter voorbereiding had ik gekleurde vlaggetjes geknipt uit vouwblaadjes. Het leek mij namelijk niet zo handig om scharen op de grond te hebben tijdens deze opdracht, met vier opgetogen kinderen, waarvan de jongste net 2 is. Ook had ik een doosje foam stickers meegenomen en wat wol en een plakstift. Verder hebben we -uitwasbare- stiften en vetkrijtjes gebruikt.
We hadden twee dozen beschikbaar, voor vier kinderen. Daarom hebben we teams gemaakt; één doos voor de jongens en één voor de meisjes. Ik heb de materialen neergezet en ze de opdracht gegeven er iets moois van te maken. Ze begonnen als gekken te kleuren en te plakken. Het samenwerken ging ook heel goed. Ze vroegen elkaar om te stiften en lijm, etc. en dat ging heel goed. Ik heb voor ieder team een ‘mast’ gemaakt (het werden bootjes), van krantenpapier en plakband. De masten hebben later ook dienst gedaan als hengels en roeispanen. Het ging alleen een beetje mis als een teamlid van de ene doos, zich met de andere ging bemoeien. Onderling werd er ook overlegd wie welk vlak mocht kleuren.
Ik heb niet zulke goede foto’s kunnen maken, omdat ik mijn fotocamera was vergeten. Hier twee foto’s van mijn telefoon:

Ze vonden het heel leuk en zijn er zeker een half uur mee bezig geweest. Daarna hebben we nog verstoppertje gespeeld en deden de dozen ook weer mee. En na het eten ging het spelen ook nog verder. Leuk!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: