Van de adventskalender met daarin alle activiteiten wilde ik wel iets leuks maken, maar niet te veel werk. Dus het is deze simpele kalenderslinger geworden.

Benodigdheden adventskalenderslinger

– 24 enveloppen
– Rode, groene en gele verf
– Glitters
– Kerstuitstekers
– Stiften
– Kwasten of stokjes om de verf en glitters mee te mengen
– Stuk draad
– Kleine knijpertjes of paperclips

Zo knutsel je de kalender

Eerst heb ik Ewan de verf en glitters laten mengen, zodat we glitterverf zouden hebben. De verf moet ook uitgesmeerd worden, zodat de uitstekers er goed in passen. Vervolgens heb ik de enveloppen genummerd van 1 tm 24 en hebben we afdrukken gemaakt met de uitstekers.

Terwijl de enveloppen aan het drogen waren, heb ik op groen en rood karton de activiteiten geschreven.

De kaartjes hebben we daarna in de bijbehorende envelop gedaan en aan een draad gehangen met van die leuke knijpertjes.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: